سمنان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: ۳۳ درصد وسعت زیر کشت گیاهان دارویی استان به کشت زیره اختصاص دارد.

لطف الله رضایی روز چهارشنبه به خبرنگاران در سمنان اظهار داشت: شهرستان‌های سمنان و شاهرود از مراکز عمده تولید زیره در استان محسوب می‌شوند و در مجموع وسعت اراضی زیر کشت زیره در استان سمنان حدود ۶۸۸ هکتار است.

وی ادامه داد: منابع آبی و بازده اقتصادی ناچیز برخی از محصولات در این شرایط موجب شده تا گیاهانی که مقاوم به شرایط کم آبی بوده و دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند در این استان کشت شود و زیره سبز با کمترین نیاز آبی یکی از مهمترین انواع گیاهی دارویی کشور است که به سبب اهمیت و خواص دارویی و درمانی و نقش آن در ارزآوری به عنوان طلای سبز شناخته شده است.

وی افزود: با کشت این گیاه در مناطقی که با محدودیت آب مواجه هستند می‌توان به منظور افزایش بهره وری آب و توسعه پایدار بخش کشاورزی گام مؤثری برداشت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: امسال با پراکنش مناسب بارندگی وسعت زیر کشت و تولید زیره افزایش داشته است.

رضایی با بیان اینکه کشاورزان از کشت طلای سبز در مزارع استان سمنان استقبال کرده‌اند، گفت: زیره گیاهی در برابر آفات مقاوم بوده و شرایط اقلیمی استان، نیاز اندک زیره به آب، دوره رشد کوتاه، خواص دارویی و درمانی و ایجاد تعادل زمانی فعالیت کشاورزان و ماشین‌آلات کشاورزی از مهمترین عوامل رغبت کشاورزان استان به کشت این محصول است.

وی با بیان اینکه شهرستان سمنان با بیش از ۵۵ درصد وسعت زیر کشت زیره سبز یکی از قطب‌های تولید این محصول در استان محسوب می‌شود، افزود: کشت محصول زیره در استان برای ۳۰۳ نفر به طور ثابت و یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت فصلی اشتغال ایجاد کرده است.

رضایی خاطرنشان کرد: سال گذشته به علت بالا بودن رطوبت و بارندگی‌های مکرر، خسارت بوته‌میری ناشی از آلودگی قارچی مزارع حدود ۱۵ درصد مزارع را درگیر کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به آغاز برداشت زیره سبز پیش بینی می‌شود امسال حدود ۱۷۰ تن از مزارع استان سمنان برداشت شود.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: نبود صنایع فراوری و بسته بندی این محصول سبب شده این محصول به صورت فله در بازارهای خارج از استان به فروش برسد.

به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت اراضی استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار اراضی باغی، ۱۱۰ هزار هکتار اراضی زراعی و بقیه اراضی در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.

۷۳۴۲/۶۱۰۳