به گزارش ایرنا، عباس قاضیخانی روز چهارشنبه در نشستی که با حضور خبرنگاران به مناسبت فرارسیدن دهه کرامت برگزار شد، افزود: از این تعداد نزدیک به ۹۰ درصد تعیین تکلیف شده، فراخوان شده و آموزشهای لازم به آنها ارائه شده و در بستههای خدمتی ساماندهی شدند تا از خدمات آنها برای نیازمندان بهره ببریم.
وی اظهار داشت: از یکماه گذشته تولیت فعلی حرم مطهر رضوی با توجه به اینکه ۲۴۰ هزار نفر در سراسر کشور برای خادمیاری نام نویسی کرده بودند، دستور توقف ثبت نام را برای یک مقطع صادر کرد تا کسانیکه تاکنون نام نویسی کرده اند، ساماندهی شوند و خدمت خود را ابتدا در استانهای خود به صورت کامل انجام دهند.
وی گفت: افرادی که برای خادمیاری نام نویسی میکنند بایستی تعداد خاصی خدمات در استان محل سکونت خود ارائه دهند و اگر این افراد آمادگی خدمت در این استانها را ندارند و فقط برای خدمت در حرم رضوی تمایل دارند از جایگاه خادمی خارج میشوند.
«در البرز ۱۴ کانون مرکزی برای پوشش تمام خادمیاران، ۲۶ کانون موضوعی برای خدمات رسانی به محرومین و ۱۲۰ کانون محلی مسئولیت مهم اتصال خادم به محروم را بر عهده دارند.»
قاضیخانی به ارائه عملکرد یکساله نمایندگی آستان قدس رضوی در استان البرز پرداخت و افزود: در یکسال گذشته نمایندگی آستان قدس در البرز همچون در سراسر کشور منشأ خیر و برکاتی برای عموم مردم بود.
وی اظهار داشت: این خدمات در زمان تحویل سال، رسیدگی به خانواده محرومان، رسیدگی به بیماران نیازمند، ارائه سبد کالایی به این خانوادهها در قالب سبدهای تبرکی، در ماه مبارک رمضان و شروع سال تحصیلی، دهه آخر ماه صفر و… ارائه شده است.
این مقام مسئول گفت: خدمات ارائه شده به خانوادههای محروم شناسایی شده در قالب کمک مالی و تسهیلات ازدواج و اشتغال، اعزام زائرین محروم به مشهد مقدس و توزیع گوشت گرم گوسفندی عقیقه بوده است.
وی افزود: در سال گذشته حدود چهار هزار نفر از خانوادههای محروم شناسایی و با کمک خیرین به مشهد مقدس اعزام و سه روز میهمان حضرت بودند.
وی یکی از اقدامات را در فعالیتهای جهادی عنوان کرد و ادامه داد: با مشارکت قرارگاه پیشرفت آبادانی سپاه استان تبرکیهایی تهیه و توسط این قرارگاه در روستاهای هدف توزیع شد.
مدیر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان البرز یکی دیگر از برنامهها را با موضوع «وقف و نذر» عنوان کرد تا از عوائد وقف برای محرومین بهره برد ولی متأسفانه میزان وقف بسیار پایین آمده که اگر بیشتر بود از درآمد موقوفات برای محرومین هزینه میشد.
وی با بیان اینکه در بخش نذورات که از اماکن مختلف جمع آوری شد عین مبلغ در اختیار کانونها قرار گرفت تا بنا به موضوع نذر هزینه شود، افزود: مردم اگر نذری برای حضرت دارند در همین استان نیت کنند و در قبال دریافت قبض نذر عام به دفتر نذورات تحویل و در آن ثبت شود تا برای رسیدگی به محرومین منطقه هزینه شود.
وی اظهار داشت: همچنین ۱۵ کانون خادمیاری در امور بانوان و خانواده رضوی در حوزههای علمیه خواهران تشکیل و آموزشهای لازم مشاوره خانواده به آنها ارائه شده تا در سطح استان در قالب مشاور خانواده خدمت کنند ضمن اینکه کانونهای خواهران به زودی در مساجد نیز تشکیل میشود.
ساخت درمانگاه ثامن الحجج برای محرومان
قاضیخانی ادامه داد: طی تفاهم نامهای که با شهرداری منعقد شد، مقرر شد یک قطعه زمین برای ساخت بیمارستان یا درمانگاه اختصاص یابد که در پایان سال گذشته پس از رایزینی با علوم پزشکی استان توانستیم مجوز ساخت این مرکز را بگیریم ولی هنوز علیرغم تفاهمات به عمل آمده شهرداری این زمین را از نخاله خالی نکرده و تحویل نداده است.
وی گفت: در صورتیکه این زمین تحویل شود، در فاز اول درمانگاه ثامن الحجج ایجاد میشود تا مردم نیازمند به نام حضرت خدمات درمانی بگیرند و در فاز بعدی بیمارستان ساخته خواهد شد.
قاضیخانی بیان داشت: کانونهای خادمیاری در ۱۳ شهر و شهرستان استان ایجاد شده و در کمالشهر نیز به زودی راه اندازی خواهد شد ضمن اینکه کانونهای محلی هم در مساجد ایجاد خواهد شد که محور برنامههای ما در این کانونها هست که با همکاری ائمه جماعات مساجد و هیأت امنا که نوک پیکان کار ما هستند، محرومان و مخدومان را شناسایی میکنند.
وی افزود: همچنین بعضی از ارگانها به نام کانونهای همکار هستند که از جمله آنها کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی میباشد.
این مقام مسئول اضافه کرد: سال گذشته ۲۵۰ سبد کالا برای محرومیت زدایی در شهرستانها توزیع شد که در سال جاری به حدود سه هزار سبد رسیده که هر کدام از سبدها نزدیک به سه میلیون ریال ارزش ریالی دارد.
وی جمع آوری بیش از ۳۰ میلیارد ریال اقلام و حدود یک میلیارد ریال وجه نقد برای سیل زدگان را از دیگر فعالیتهای کانونهای خادمیاری استان عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات استقرار خادمیاران رضوی در ترمینال شهید کلانتری و ترمینال راه آهن برای بدرقه زائران حضرت در شروع سال جاری بوده است.
دهه کرامت در البرز با اجرای ۱۸۰ برنامه کیفی
قاضیخانی در ادامه به شروع دهه مبارک کرامت از فردا مصادف با اول ماه ذی القعده روز ولادت حضرت معصومه (س) اشاره کرد و افزود: این دهه تا روز ۱۱ ذی القعده مصادف با ولادت حضرت امام رضا (ع) ادامه خواهد داشت که در این ایام برگزاری ۱۸۰ برنامه پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: سال گذشته حدود ۳۰۰ برنامه توسط کاروانهای زیر سایه خورشید برگزار شد ولی قرار شد که امسال از کمیت برنامهها کاسته و به کیفیت پرداخته شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه امشب دو کاروان زیر سایه خورشید شامل خادمین رضوی حامل پرچمهای متبرک حضرت وارد استان میشوند، گفت: افتتاح رسمی جشنهای زیرسایه خورشید از فردا ساعت ۱۱ صبح در دفتر امام جمعه کرج خواهد بود.
وی افزود: این ۲ کاروان یکی در کرج و مناطق مختلف این شهرستان و یکی در دیگر شهرستانها ارائه برنامه دارند.
قاضیخانی به عناوین برنامهها اشاره و برگزاری جشن میلاد حضرت معصومه (س) ویژه بانوان در هیأت رزمندگان انصارالامام (ره)، حضور خادمین رضوی در جمع خانواده معظم شهدا در گلزار امامزاده محمد (ع) در روز پنجشنبه هفته آینده، حضور در جمع کارکنان دولت در جلسه شورای اداری استان و دیدار با طلاب حوزه علمیه را از جمله این برنامهها عنوان کرد.
وی، حضور در جمع اساتید و دانشجویان با عنوان نشست سبک زندگی و مسابقه گام دوم انقلاب، ورزش باستانی در مرکز استان همزمان با سراسر کشور، دیدار با اصحاب رسانه، دیدار با مداحان و شعرای آئینی، حضور در دو زندان بزرگ استان و سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه کرج توسط یکی از روحانیون همراه کاروان را از دیگر برنامههای کاروانهای زیرسایه خورشید برشمرد.
وی اضافه کرد که جشن بزرگ ولادت امام هشتم شیعیان در حسینیه عاشقان ثارالله سپاه استان البرز برگزار خواهد شد.
جشنهای زیر سایه خورشید در کشور دوازدهمین سال خود را شاهد خود بود ضمن اینکه این جشنها در استان البرز برای هفتمین سال متوالی است که برگزار خواهد شد.
۶۱۵۶/۶۹۹۳