تهران- ایرنا- دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دامغان ابطال انتخابات این انجمن توسط هیأت نظارت دانشگاه را خلاف آئین‌نامه و قانون خواند.

انتخابات شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دامغان در فرآیندی ۴۰ روزه شامل ثبت‌نام، تأیید صلاحیت نامزدها و رأی گیری، برگزار شد اما هیأت نظارت دانشگاه نتایج این انتخابات را ابطال کرد و حکم به انتخابات مجدد داد.

درباره چند و چون این اتفاق به سراغ مهدی حسینخانی دبیر این انجمن رفته‌ایم و نظرات او را جویا شدیم. در ادامه متن تفصیلی این مصاحبه را از نظر می‌گذرانید:

ایرنا: انتخابات انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دامغان از سوی هیأت نظارت ابطال شد. درباره علت این اقدام توضیح دهید و دلایل این تصمیم دانشگاه را بگویید.

حسینخانی: چند روز پیش بود که نامه‌ای از جانب ریاست دانشگاه برای بنده ارسال شد که در آن اعلام شد انتخابات انجمن اسلامی مورد قبول هیأت نظارت بر تشکل‌ها واقع نشده است.

در نامه دو دلیل برای این رأی آورده شده بود که یکی از تفسیر اساسنامه انجمن به دست آمده بود و دیگری شرط حضور دو عضو خانم در شورای مرکزی بیان شده بود که این اتفاق باعث شگفتی ما شد. چرا که طبق اساسنامه انجمن تنها مجمع عمومی این تشکل حق تفسیر مفاد قانونی را دارد و هیات نظارت اگر ابهامی در هر کجای اساسنامه دارد این را باید به اطلاع مجمع عمومی برساند و کار تفسیر توسط این مجمع صورت بگیرد.

دلیل دوم از این هم عجیب‌تر بود چرا که اصلاً چنین شرطی در اساسنامه انجمن اسلامی وجود ندارد. سال‌های گذشته چنین شرطی بود که با توجه به دو سالی که از اصلاح آن اساسنامه می‌گذرد این رجوع بسیار غریب و نادر به نظر می‌رسد.

البته سال‌های قبل هم روند تأیید انتخابات به خاطر فشار بعضی اشخاص و نهادها طولانی می‌شد و سنگ اندازی ها همیشه وجود داشته؛ اما امسال به نظر می‌آید مسئولان رویه‌ای عجیب‌تر از سال‌های گذشته را در پیش گرفته اند.

دو حالت بیشتر وجود ندارد نخست آنکه هیات نظارت تسلط کافی به قوانین ندارد و یا برای قانون ارزشی قائل نیست در غیر این صورت این مقدار از بی قانونی شاهکار است. تمامی مواردی که هیأت نظارت زیر پا گذاشته است در نامه ما بیان شده است از جمله رعایت نکردن زمان مقرر برای تأیید انتخابات و تهدید به تعلیق فعالیت‌های انجمن بعد از ۱۰ روز که هیچکدام وجهه قانونی ندارد.

به همین دلیل این تشکل اعلام کرده که رأی هیات نظارت را نمی‌پذیرد و شورای مرکزی منتخب سال قبل به استناد اساسنامه مصوب و همچنین تصمیم مجمع عمومی این تشکل تا تأیید انتخابات به کار خود ادامه خواهد داد.


ایرنا: استدلال هیأت نظارت برای رجوع به اساسنامه قبلی چه بود؟

حسینخانی: دوستان من در شورای مرکزی پیگیر ماجرا بودند و در تماسی با دبیرخانه هیأت نظارت دلیل را جویا شدند که پاسخ دادند هیأت نظارت به اساسنامه‌ای استناد می‌کند که امضای معاون فرهنگی وقت را دارد.

چیزی که ما می‌دانیم این است که در آئین نامه تشکل‌ها به صراحت بیان شده که هرگونه تغییر در اساسنامه مصوب باید در هیأت نظارت به تصویب برسد، نه چیزی بیشتر و نه چیزی کمتر! صحبتی هم از امضای معاون فرهنگی به میان نیاورده است.

به هر ترتیب دو سال گذشته طبق روال قانونی اساسنامه انجمن اصلاح شد و در هیات نظارت هم تأیید شد. گواه این ماجرا هم حضور تنها یک عضو خانم در شورای مرکزی منتخب سال گذشته بود.

اما اینکه به یکباره چه شده که شرط امضای معاونت فرهنگی پای اساسنامه اصلاح شده مطرح شده پرسشی است که انتظار می رود ریاست دانشگاه به آن پاسخ دهد.

پاسخ دهند که اگر طبق قانون باید امضای معاون فرهنگی ضمیمه اساسنامه باشد پس چرا دو سال بر مبنای همین اساسنامه انتخابات انجمن اسلامی بررسی شده است؟

اگر هم که اساسنامه امضای معاون را داشته در زمان حاضر چه شده است و علل این سنگ اندازی ها چیست؟ در هر صورت چیزی که می‌دانیم این است که این دلیل هیات نظارت وجاهت قانونی ندارد و ما نیز تا امروز نامه‌ای به دستمان نرسیده که بگوید از امروز هیات نظارت اساسنامه قبلی را به این دلایل مدنظر قرار می‌دهد.

ایرنا: آیا نسبت به این مسائل اعتراض خود را اعلام کرده یا شکایتی علیه هیأت نظارت تنظیم کرده اید؟

حسینخانی: بله، نامه‌ای در پاسخ هیأت نظارت نوشته و موارد قانونی را به آنها یادآوری کردیم. همچنین درحال جمع آوری مستندات از سال گذشته هستیم تا شکایتی از بی قانونی‌های یک سال گذشته هیات نظارت از لغو بی دلیل برنامه‌ها گرفته تا پایبند نبودن به مهلت قانونی صدور رأی در آئین نامه و رد سخنرانان برنامه‌های مختلف به بهانه‌های واهی به وزارت علوم ارسال کنیم. /

برچسب‌ها