پکن- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران با اشاره به لزوم تبادل دانش فضایی میان کشورهای عضو سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) از این سازمان خواست ساخت ماهواره مخابراتی و سنجش مشترک را برای اهداف صلح آمیز و بشردوستانه در دستور کار خود قرار دهد.

«محمد جواد آذری جهرمی» که به منظور شرکت در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد موسوم به «داووس تابستانی» به چین سفر کرده است روز چهارشنبه در دیدار دبیرکل سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) در پکن با او، در این ارتباط بر ایفای نقش دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان عضو اپسکو در گسترش همکاری‌های فضایی تاکید کرد.
مجمع داووس تابستانی ۲۰۱۹ به مدت سه روز با حضور دو هزار نفر از محققان، صاحب منصبان امور تجاری و اقتصادی، سیاستمداران و مسئولان رده بالای کشورهای مختلف جهان از جمله ایران در شهر بندری دالیان چین برگزار شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در دیدار دبیرکل سازمان اپسکو ضمن اشاره به همکاری‌های مطلوب میان ایران و اپسکو خواستار افزایش سطح این همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون مانند برگزاری دوره‌های مشترک آموزشی، فنی و نیز رویدادهای ویژه حوزه فضایی شد.

وی با اشاره به نقش صنعت فضایی در تامین نیازهای ایران در حوزه‌هایی چون محیط زیست، مقابله با بلایای طبیعی، افزایش بهره وری در کشاورزی و مدیریت منابع آب، بر تقویت همکاری‌های کاربردی بین ایران و اپسکو در راستای تحقق نیازهای فوق تاکید کرد.



آذری جهرمی تصریح کرد: اطلاعات توسعه کاربردهای صنعت فضایی در بخش‌های مختلف علاوه بر توسعه علمی این حوزه می‌تواند به شکل عملیاتی فواید مهمی رابرای زندگی مردم و رونق کسب و کارها به ارمغان آورد.

او با اشاره به نقش مهم ورود به رشد استارتاپ ها در حوزه فضایی به دبیرکل این سازمان پیشنهاد کرد تا از ظرفیت این سازمان برای برقراری ارتباط بهتر میان استارتاپ های این حوزه در کشورهای عضو استفاده نمایند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در این رابطه آمادگی ایران را بررسی میزبانی اولین رویداد استارتاپی فضایی با حمایت اپسکو اعلام کرد و از این سازمان خواست تا این پیشنهاد را به شکل ابتکار عمل دنبال کند.



چین آماده پرتاب ماهواره‌های دانشجویی کشورهای عضو اپسکو است

دبیرکل سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت و ظرفیت استارتاپ های حوزه فضایی تصریح کرد حمایت از ساخت ماهواره‌های مکعبی در دانشگاه‌ها که توسط ایران صورت می‌گیرد مثبت است و دولت چین هم قول پرتاب ماهواره‌های دانشجویی برای اعضای اپسکو را داده است.

پروفسور 'لی شینجون' (li xinjun) با تمجید از فعالیت‌های دانشجویان ایرانی افزود: دانشمندان و دانشجویان ایرانی حاضر در برنامه‌های آموزشی اپسکو جزو بهترین‌ها هستند.

وی با قدردانی از ایده‌های مطرح شده در این جلسه توسط وزیر ارتباطات ایران گفت: مسایل مطرح شده در این نشست بسیار مهم و کاربردی بود و تلاشمان را در سازمان اپسکو برای عملیاتی کردن آنها بکار خواهیم گرفت.

لی در ادامه تاکید کرد معتقدم باید یک برنامه شبکه ای در ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی بین اعضای اپسکو راه بیاندازیم.

دبیرکل سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه افزود: منابع داده‌ای اپسکو در مدیریت سوانح طبیعی آماده بهره برداری توسط ایران است.

وی به وزیر ارتباطات ایران گفت که پیشنهاد شما در تقویت برنامه‌های ترویجی برای کاربردهای فضایی را بسیار مهم می بی نم و بر روی آن تمرکز می‌کنیم.

فعالیت‌های اپسکو که مقر آن در چین است، به طور رسمی از سال ۲۰۰۸ آغاز شد و در زمینه آموزش و تربیت نیروی انسانی، انجام طرح‌های مشترک در فضا و ماورای جو و استفاده و بهره وری از ماهواره‌ها فعالیت می‌کند.

از اهداف عمده اپسکو می‌توان به توسعه مراکز آموزش، توسعه همکاری‌های صلح آمیز و تقویت توانایی‌های کشورهای عضو اشاره کرد.‌