به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی، شامگاه چهارشنبه در نشست هم اندیشی دبیران شعب و دفاتر فرعی احزاب استانی و شهرستانی با بیان اینکه احزاب خراسان شمالی دغدغه توسعه استان را دارند، گفت: احزاب استان نیز همسو با مردم و مسئولان، دغدغه توسعه استان را دارند و یقیناً نمی توان در مسیر رسیدن به توسعه از کمک احزاب چشم پوشید.
وی افزود: برای تحقق توسعه این استان شرایطی لازم است که رشد همه جانبه را می طلبد و اگر توسعه بدون این شرایط و پیش شرط ها اتفاق بیفتد، توسعه موزونی نخواهد شد.
وی اظهار داشت: باید دید که آیا همه شاخص های توسعه را داریم و اگر نه، چه شاخص هایی را دارا نیستیم و این احزاب هستند که می توانند کمک کنند تا به نتیجه دلخواه برسیم.
وی در پاسخ به درخواست برخی از نمایندگان احزاب که خواستار نشست های بیشتر بین احزاب و مدیران استان بودند، گفت: دغدغه هایی که احزاب در مورد شرایط و مشکلات موجود و وضعیت اقتصادی و معیشتی خراسان شمالی بیان کردند، نشان دهنده این است که هم سو و هم جهت هستیم و می توانیم به هم کمک کنیم.
برخی مرا به تندی و بی منطق بودن متهم کردند
شجاعی با بیان اینکه در کنار طرح مشکلات، راهکار هم باید داده شود، اظهار داشت: برخی اوقات راهکارهایی که ارائه می شود چون مستلزم تغییر است با مخالفت مواجه می شود، مانند توزیع اقلام بی صف و یا حذف بخاری های نفتی که در آن زمان گفتند استاندار بی منطق و تند است اما اجرا شد و پاسخ خوبی هم گرفتیم.
استاندار خراسان شمالی به این نکته اشاره کرد که برخی اوقات باید نگاه توسعه در برخی بخش ها باشد تا توسعه فراهم شود و در ادامه افزود: نگاه من این است که هر چه دیگر استان ها دارند باید ما هم داشته باشیم و در این راه از نظر و کمک های همگان استفاده می کنم.
مجتمع آلومینا محلی نیست، ملی است
وی در رابطه با خرید تیم فوتبال لیگ دسته یکم نیز گفت: کارخانه آلومینای خراسان شمالی متعلق به صنایع ایمیدرو و ملی است و اینکه می گویند خرید این تیم به درد شهرستان جاجرم نمی خورد، باید پرسید آیا از این کارخانه تا کنون درآمدی نصیب شورای شهر و شهر جاجرم شده و دریافتی داشته است؟
وی اظهار داشت: اینکه من بتوانم رقمی را دریافت کنم در واقع نشان دهنده این است که توانایی این را دارم که کاری را که تا کنون بقیه انجام نداده اند، انجام دهم و از ایمیدرو پولی بگیرم که با ورود یک تیم موجب نشاط مردم استان فراهم شود و کار درستی هم انجام دادهام.
وی با بیان اینکه آلومینا هنوز یک ریال پول نداده، خاطرنشان کرد: اگر فکر می کنید که این کارخانه به این راحتی پول می دهد، اشتباه می کنید و هزار بهانه برای اینکه پول ندهند می آورند و شما می گویید خاک جاجرم را می فروشید که تیمداری کنید در حالی که اینها ربطی به هم ندارند.
وی افزود: با خریدن یا نخریدن این تیم چیزی گیر جاجرم نخواهد آمد و آیا خوزستان که ۸ تیم دارد، سوئیس است که اکنون تیمداری می کند و اگر شما به جای اصفهان بودید که صنایع اصفهان ۲ هزار میلیارد ریال برای ورزش هزینه می کنند، نمی گذاشتید این کار انجام شود.
کاش هر شهرستان خراسان شمالی یک استان می شد
استاندار خراسان شمالی افزود: کاش دولت هر یک از شهرستان های این استان را به عنوان یک استان می شناخت تا دست از سرهم بردارند و تا هنگامی که نگاه مردم این است که بجنورد و اسفراین و جاجرم جدای از هم هستند، با توسعه خیلی فاصله خواهیم داشت.
شجاعی افزود: نبود توازن عادلانه به این نگاه بازمی گردد و در سطح کشور نیز این نگاه وجود دارد و تا هنگامی که نگاه ملی و استانی نباشد، حرف از توسعه حرام و بی جاست.
وی با بیان اینکه در خراسان شمالی معنی بومی بودن نیروها نیز تعریف خاصی دارد، افزود: نیرو می گذاریم، می گویند چرا بومی نگذاشته اید و می گوییم اینکه بومی است می گویند نه اینکه اهل این شهرستان نیست و نگاه به بومی بودن به این شکل نیز جدید است.
احزاب باید نگاه شهرستانی را به استانی تغییر دهند
وی اظهار داشت: مردم استان هر چه بیشتر با هم باشند قوی تر خواهند شد و بیشتر رشد می کنند و این احزاب هستند که باید در تغییر دیدگاه از شهرستان به استان ورود پیدا کنند تا مسیر توسعه درست طی شود.
وی از احزاب خواست تا در طی مسیرهای درست کمک کنند و اگر مسیری هم به غلط طی می شود اعلام کنند تا راه پیشرفت باز شود.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه اموری که انجام می دهد برای خوشایند دیگران نیست، افزود: بنا به وظیفه ای که دارم کار می کنم و بهداشت، راه، تیم ورزشی، ساخت پاویون برای فرودگاه و پروژه های دیگر در همین راستاست.
شجاعی در مورد سفر قریب الوقوع رئیس جمهوری به خراسان شمالی نیز گفت: بیش از ۱۰ بار نزدیک بود این سفر به هم بخورد اما سماجت و مطالبه گری وظیفه من است و اگر این سفر در ماه های آخر سال انجام می شد برای خراسان شمالی کمتر فایده داشت و در آن موقع سال بودجه ای برای ما نمی ماند.
وی در مورد این نشست هم اندیشی و اینکه گفته می شود در راستای سفر رئیس جمهوری انجام شده، نیز گفت: این نشست یک ذره هم به سفر ریاست جمهوری ربط ندارد و بر اساس اینکه قرار بود جلسه هم اندیشی برگزار شود، برگزار شد.
وی در پاسخ به درخواست برخی از افراد حاضر در جلسه مبنی بر کمک به احزاب استان هم گفت: راهکارهای کمک ما را به احزاب تعریف کنید، انجام می شود.
لزوم نجات استان از مدیرانی که برای انجام ندادن کار خلق شده اند
وی در مورد بوروکراسی مطرح شده در این نشست نیز خاطرنشان کرد: این مشکل دغدغه همه مردم است و استان را از دست مدیرانی که خلق شده اند تا کار انجام ندهند، باید نجات داد.
وی افزود: اینکه می گویند احزاب برای قدرت فعالیت نمی کنند درست نیست و درواقع احزاب برای به دست آوردن قدرت فعالیت می کنند و هدف همین شده است و متأسفانه هر چه گروه های مختلف بیشتر ماندگار شدند، حس داشتن قدرت هم بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه نداشته های استان برای توسعه زیاد است، گفت: راه طولانی را باید طی کنیم و متاسفانه نسخه ای که برای استان ها پیچیده می شود بدون توجه به شرایط استان ها و یکسان است در حالی که هر یک از استان ها ویژگی های خودشان را دارند.
عدم پیگیری استان، علت اجرا نشدن برخی مصوبات سفر قبلی دولت
وی به مصوبات سفر سال ۹۴ رئیس جمهوری به خراسان شمالی نیز اشاره کرد و افزود: اجرای مصوبات بیش از ۱۵۰ درصد بوده است و آنچه باقی مانده نیز به علت پیگیر نبودن استان بوده است.
وی از منتقدان خواست تا سفر قبلی رئیس جمهوری و مصوباتی که اجرایی شده است را با طرح توسعه پتروشیمی نسوزانند و خاطرنشان کرد: اینکه گفته می شود اجرا نشدن طرح توسعه به دلیل کمبود آب است درست نیست و در حضور وزیر در این مورد تماس گرفتم و تامین ۵ میلیون متر مکعب آب برای اجرای این طرح را تضمین کردم.
در این جلسه نمایندگان احزاب مختلف استان نیز دغدغه های خود را در مورد مشکلات جوانان، اشتغال و مسائل اقتصادی و اجتماعی استان بیان کردند و خواستار برگزاری نشست های هم اندیشی بیشتری با استاندار شدند.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد. ۴۴ درصد از مردم این استان در روستاها سکونت دارند.