به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی چهارشنبه شب در نشست هماهنگی سفر رئیس جمهوری به خراسان شمالی اظهار داشت: یکی از این پیشنهادها، تصویب تعهدات در مسئولیتهای اجتماعی برای بانکها و صنایع است.
وی تصریح کرد: تلاش داریم بانکها متعهد شوند تا سقف سه هزار میلیارد ریال در زمینه مسئولیتهای اجتماعی در استان سرمایه گذاری کنند و صنایع نیز به همین میزان برای مسئولیت اجتماعی، سرمایه گذاری و هزینه داشته باشند.
وی افزود: این امر می تواند یکی از بسترها و زمینهها برای توسعه استان باشد.
درخواست سهم مدیریتی خراسان شمالی از پارک ملی گلستان
شجاعی، با اشاره به مدیریت یکپارچه پارک ملی گلستان، گفت: با توجه به اینکه بخشی از این پارک در حوزه خراسان شمالی قرار دارد ما خواستار این هستیم تا استان ما هم سهمی از مدیریت این پارک ملی داشته باشد.
وی افزود: سفر رئیس جمهوری و کاروان دولت تدبیر و امید به استان فرصت و غنیمتی است که باید از آن حداکثر بهره را ببریم و باید در حد توان، برای رفع نداشتهها و محرومیت های استان تلاش کنیم.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی افزود: معمولاً اعتبارات به گونهای است که تخصیص کامل ندارد و در صورت تخصیص کامل هم نمیتواند نداشتهها را جبران کند، از این رو این سفر، فرصتی است که باید برای جبران کاستیها و مشکلات از آن بهره ببریم.
شجاعی افزود: تمام مدیران و فرمانداران باید در ۲ هفته باقی مانده تا سفر، با وزارتخانهها و تهران، ارتباط بگیرند و برای گرفتن مصوبه و جذب اعتبار تلاش کنند.
وی با تاکید بر تلاش دستگاهها برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی گفت: یکی از نداشته های استان، بیمارستان خصوصی است و در این زمینه، دانشگاه علوم پزشکی باید به فکر جذب سرمایه گذاری برای ایجاد بیمارستان خصوصی باشد.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به نشستهای مختلف در تهران برای سفر رئیس جمهوری به استان اظهار داشت: تلاش همه دستگاهها و مدیران باید انعقاد تفاهم نامه و گرفتن مصوبه باشد.
وی با اشاره به اینکه برای انسجام بخشی به پیگیری مصوبات و پیشنهادها در سفر رئیس جمهوری به استان، پنج کمیته تشکیل شده است، گفت: مسئولان کمیته پاسخگوی میزان جذب اعتبار، گرفتن مصوبه و انعقاد تفاهم نامه هستند و انتظار میرود دست کم هر کمیته ۱۰۰ هزار میلیارد ریال مصوبه بگیرد و هر فرماندار دست کم ۵۰ هزار میلیارد ریال مصوبه داشته باشد.
شجاعی اظهار داشت: مدیران دستگاههای اجرایی هم در دو هفته مانده تا سفر، با برقراری ارتباط با تهران، پیگیر گرفتن مصوبه و تفاهم نامه باشند البته در این زمینه هر جا نیاز به کمک ما باشد، ورود میکنیم و برای پیشبرد کارها، حمایت میکنیم.
استاندار خراسان شمالی گفت: در این سفر، دستگاه اجرایی بدون مصوبه نباید داشته باشیم و هرکدام از مدیران و فرمانداران که نتوانند مصوبه، تفاهم نامه و یا جذب اعتبار داشته باشند باید پاسخگو باشند.
مصوبات پیگیری شده فراتر از خواست استان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی هم در این نشست با اشاره به نشستهای پیگیری این سفر در تهران گفت: مصوباتی که پیگیری شده، فراتر از خواست ما بود که البته این مصوبهها هنوز نهایی نشده است.
رضا رجب زاده اظهار داشت: این اعتبارات و مصوبهها به عنوان زیرساخت برای توسعه استان ارزشمند است اما ایجاد تحول و جهش در این استان نیازمند تلاش بیشتری است.
وی خاطرنشان کرد: شهرداریها باید از ظرفیت این سفر برای جذب سرمایه گذار در حوزه عمران شهری بهره گرفته و تلاش داشته باشند تا سرمایه بخش خصوصی در این بخش جذب شود.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی هم در این نشست با اشاره به اینکه بخش خصوصی در این استان به خوبی فعال نبوده است، گفت: بخش خصوصی در این استان عمدتاً بدهکار و ورشکسته است، بعضاً همه داراییهایش به اندازه بدهی ها نمیشود و علت آن این بوده که سرمایه، آورده خود فرد نبوده است.
محمود قنبری با بیان اینکه این افراد سرمایه دار نبوده اند، اظهار داشت: سرمایه گذاران عمدتاً با تکیه بر منابع بانکی، سرمایه گذاری کرده اند و از تسهیلات بهره گرفته اند.
وی گفت: البته سرمایه دارانی در استان هستند که باید شناسایی و فعال شوند.
بر اساس این گزارش، کاروان دولت اواخر تیرماه جاری، به خراسان شمالی سفر میکند.
۷۱۸۵/۵۱۳۲