قم – ایرنا – معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم از دهه کرامت به عنوان دهه یادآوری تبلور ولایت یاد کرد و گفت: عشق به خورشید امامت، موجب حرکت حضرت فاطمه معصومه (س) از مدینه به خراسان شد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا قاسمی نیا روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت میلاد با سعادت حضرت معصومه (س) و روز دختران افزود: با توجه به وجود مبارک حضرت معصومه (س) در شهر قم که ام القرای جهان اسلام، خاستگاه انقلاب اسلامی ایران و مرکز حوزه علمیه است و نیز وجود مسجد مقدس جمکران و حضور پربرکت مراجع عظام تقلید و علما؛ باید نسبت به حفظ جایگاه این شهر مقدس تلاش شود.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ با تعبیری مانند مرکز انقلاب، مادر انقلاب، خاستگاه انقلاب و شهر انقلاب از قم یاد می‌کنند و می‌فرمایند که قم شهر پیشرو و سرشار از انگیزه و امید است که با این اوصافی که معظم له درباره این شهر دارند، جا دارد با وجود حضرت معصومه (س) که ارزش و احترام را به این شهر داده‌اند، نه تنها در دهه مبارک کرامت، بلکه در طول سال پاسداشت فضائل و مناقب اهل بیت (ع) را داشته باشیم.

وی با اشاره به نقش مؤثر و حضور دختران و زنان در عرصه‌های گوناگون جامعه گفت: بانوان ما، در صدر اسلام، دوران انقلاب اسلامی، دوران هشت سال دفاع مقدس و تاریخ تمدن ایران جایگاه ویژه ای دارند.

قاسمی نیا خاطرنشان کرد: درگام دوم انقلاب اسلامی نیز، جایگاه بسیار مؤثر و مفیدی برای بانوان ما در نظر گرفته شده است.

وی در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: از نظر دین مبین اسلام و روایات به دختران و زنان نگاه ویژه شده و جایگاه شایسته و بایسته‌ای برای ایشان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در روایت‌ها از دختر با عنوان دسته گل، بهترین فرزندان، با برکت، حسنه، مونس گرانبها و گل خوشبو یاد شده است و نیز در روایت داریم که در خانه‌ای که دختر وجود دارد، هر روز ۱۲ برکت و رحمت از آسمان بر آن منزل نازل می‌شود.

وی ادامه داد: باز در روایت داریم که کسی که در منزل حداقل یک دختر دارد، اجر او از هزار حج، جهاد، قربانی دادن و مهمانی گرفتن بیشتر است و یا در روایت دیگری است که در خانه‌ای که دختر باشد، آن منزل را هر روز ملائکه زیارت می‌کنند و ثواب عبادت یک سال را در نامه عمل والدین آن دختر می‌نویسند.

قاسمی نیا با اشاره به اینکه دختران شش سال زودتر از پسران به سن تکلیف می رسند، تصریح کرد: این مساله نیز؛ نگاه رحمت و مهربانی است که پروردگار بلندمرتبه در شرع و دین مقدس اسلام به دختران قائل شده است.

وی با اشاره به فضائل حضرت معصومه (س) از این بانوی گرامی اسلام به عنوان الگویی برای همه مردم نام برد و گفت: روز تولد ایشان به نام روز دختران نامگذاری شده است، چرا که ایشان انسانی نمونه همچون مادر بزرگوارشان حضرت نجمه خاتون (س) و جدشان حضرت خدیجه (س) و حضرت زهرا (س) هستند.

وی به ویژگی ولایتمداری کریمه اهل بیت (ع) اشاره و بیان کرد: ایشان برای دفاع از ولایت و دیدار برادر از مدینه به سمت خراسان حرکت کردند که این مساله نیز، درس دیگری است که می‌توانیم از زندگانی ایشان بگیریم.

وی گفت: جا دارد برای معرفی و تبیین هرچه بیشتر شخصیت حضرت فاطمه معصومه (س) به نسل جوان، حداقل هر پنج سال یک بار، کنگره بزرگداشت بانوی کرامت در کشور با محوریت استان قم در حوزه‌های مختلف برگزار شود.

قاسمی نیا با اشاره به روایت‌هایی که با شفاعت حضرت معصومه (س) شیعیان وارد بهشت می‌شوند، گفت: امام رضا (ع) می‌فرمایند که هر کس که قبر خواهرم را در قم زیارت کند، مانند این است که مرا زیارت کرده است.

وی گفت: پیش از تولد حضرت معصومه (س)، امام جعفر صادق (ع) بشارت آمدن ایشان را داده بودند و ایشان حرم اهل بیت (ع) را قم معرفی می‌کنند و در این روایت آمده است که خداوند متعال حرمی دارد که مکه است، پیامبر خدا (ص) حرمی دارد که مدینه است، امام علی (ع) نیز حرمی دارد که کوفه است و قم کوفه کوچک می‌باشد که از هشت در بهشت، سه در آن به طرف قم باز می‌شود.

وی با اشاره به مقام «شفاعت» حضرت فاطمه معصومه (س) خاطرنشان کرد: این ویژگی، ایشان را از سایر فرزندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) متمایز کرده است.

قاسمی نیا؛ کریمه، معصومه، طاهره، حمیده، رشیده و مرضیه را از لقب‌های ایشان برشمرد و افزود: لقب معصوم را امام معصوم یعنی حضرت رضا (ع) برای ایشان تعیین کردند که جایگاه ایشان را نشان می‌دهد.

وی افزود: زیارت نامه ایشان نیز از امام رضا (ع) است که دریایی از معارف در این زیارت نامه وجود دارد که نیازمند است نشست‌هایی تخصصی با هدف تبیین ابعاد معرفتی، معنوی و اعتقادی این زیارت نامه برگزار شود.

وی تاکید کرد: از این رو لازم است که استان قم در همه امور در سطح کشور سرآمد باشد و مسئولان این استان با خدمت بی منت و جهادی به مردم، باید خود را از خادمان اهل بیت (ع) بدانند.

قاسمی نیا گفت: خادمی حضرت معصومه (س) فقط به حرم مطهر ایشان منحصر نمی‌شود و باید همه افرادی که در قم هستند، در هر جایی خود را خادم این بانوی بزرگوار بدانند و مسئولان خدمتگزار مردم باشند و مردم نیز به همنوعان خود خدمت کنند.

حضرت معصومه (س) روز اول ذی القعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. پدر بزرگوارش امام هفتم شیعیان حضرت موسی ابن جعفر (ع) و مادر مکرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است.

حضرت معصومه (س) در همان سنین کودکی مواجه با مصیبت شهادت پدر گرامی خود شد و از آن پس تحت مراقبت و تربیت برادر بزرگوارش حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) قرارگرفت.

در سال ٢٠٠ هجری قمری در پی اصرار و تهدید مامون عباسی سفر تبعیدگونه حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون اینکه کسی از بستگان و اهل بیت خود را همراه ببرند راهی خراسان شدند.

یک سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت به همراه عده‌ای از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلی مورد استقبال مردم واقع می‌شد. اینجا بود که آن حضرت نیز همچون عمه بزرگوارشان حضرت زینب (س) پیام مظلومیت و غربت برادر گرامیشان را به مردم مؤمن و مسلمان می‌رساندند و مخالفت خود و اهل بیت (ع) را با حکومت حیله گر بنی عباس اظهار می‌کرد. بدین جهت تا کاروان حضرت به شهر ساوه رسید، عده‌ای از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانی مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتی بنابر نقلی حضرت (س) معصومه را نیز مسموم کردند.

به هر حال، یا بر اثر اندوه و غم زیاد از این ماتم و یا بر اثر مسمومیت از زهر جفا، حضرت معصومه (س) بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود قصد شهر قم را کردند.

آن حضرت روز ٢٣ ربیع الاول سال ٢٠١ هجری قمری حضرت وارد شهر قم شدند و در محلی که امروز «میدان میر» نامیده می‌شود، شتر آن حضرت در جلوی در منزل «موسی بن خزرج» زانو زد و افتخار میزبانی حضرت نصیب او شد. آن بزرگوار به مدت ١٧ روز در این شهر زندگی کرد و در این مدت مشغول عبادت و راز و نیاز با پروردگار متعال بود.

سرانجام در روز دهم ربیع الثانی و «بنا بر قولی دوازدهم ربع الثانی» سال ٢٠١ هجری قمری پیش از آنکه دیدگان مبارکش به دیدار برادر روشن شود، در دیار غربت و با اندوه فراوان دیده از جهان فروبست و شیعیان را در ماتم خود به سوگ نشاند.

دهه کرامت از اول ذی القعده مصادف با ۱۳ تیرماه جاری همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز می‌شود و تا ۱۱ ذی القعده مصادف با ۲۳ تیرماه جاری، سالروز میلاد امام رضا (ع) ادامه دارد.

یکم ذی العقده، سالروز ولادت با سعادت کریمه اهل بیت (ع) به نام روز دختران نامگذاری شده است.

۷۴۰۶/ ۶۱۳۳/‌