به گزارش ایرنا، محمدمهدی بلوردی شامگاه چهارشنبه در ستاد بازآفرینی شهری رفسنجان با اشاره به اینکه برای ساخت و ساز در بافتهای فرسوده به متقاضیان تسهیلات کم بهره ۹ درصد و ۱۸ درصد بدون سپرده گذاری اعطا میشود اظهار داشت: متقاضیان در بافت فرسوده برای ساخت و ساز هر واحد مسکن میتوانند ۴۰ میلیون تومان بدون سپرده گذاری با بهره ۹ درصد دریافت کنند.
وی ادامه داد: اگر طرح توسعهای یا پروژههای نوسازی مدارس و تأمین روشنایی معابر داشته باشند میتوانند در کنار ۴۰ میلیون تومان تسهیلات؛ مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات دیگرنیز با نرخ ۱۸ درصد دریافت کنند.
بلوردی با بیان اینکه هم اکنون بیش از پنجهزار و ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده در قالب در ۲ هزار و ۷۰۰ محله استان کرمان وجود دارد که باید احیا شود، اضافه کرد: احیای این بافتها ضمن صیانت از میراث گذشتگان نقش مهمی در توسعه گردشگری منطقه خواهد داشت.
براساس این گزارش، ۴۴۲ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در شهر رفسنجان وجود دارد که ۶ درصد از مساحت ۷ هزار و ۸۰۰ هکتار مساحت شهر رفسنجان را شامل میشود و ۱۵۰ هزار نفر جمعیت شهر رفسنجان است که ۱۷ درصد از جمعیت این شهر در قالب ۲۵ هزار نفر در بافتهای فرسوده زندگی میکنند.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهر سازی استان کرمان هم گفت: مالکینی که در محدوده بافت فرسوده زمین داشته باشند میتوانند از تسهیلات کم بهره بدون سپرده گذاری ۵۰، ۷۰ و ۹۰ میلیون تومان بهره مند شوند.
علی حاجی زاده با اشاره به اینکه در استان کرمان ۷۰۰ واحد سهمیه ساخت در محدودههای بافت فرسوده داریم افزود: در کنار تسهیلات ذکر شده؛ تسهیلات ودیعه مسکن هم به میزان ۲۲ و نیم میلیون تومان ارائه میشود.
حاجی زاده برخی از پروژههای در حال اجرا در محدوده بافت فرسوده شهر رفسنجان را زورخانه رحمت آباد با مساحت ۵۰۰ متر مربع، روشنایی معابر، ساماندهی رودخانه گیودری، بوستان محله، ۲ پروژه آموزشی با هدف توانمندسازی و غیره برشمرد و گفت: برای اجرای پروژههای بازآفرینی شهری باید هر دستگاه اجرایی ۳۰ درصد از اعتبارات سنوات خود را به این امر اختصاص دهد ودر محلات فرسوده هزینه کند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم از همکاری اداره راه و شهرسازی در زمینه ساماندهی جادهها، حل مشکلات پلاک ۲۰۹۴ تشکر کرد و گفت: بیش از ۱۵ هزار نفر در این املاک فاقد سند بیش از ۴۰ سال زندگی میکردند اما این اراضی با پلاک ۲۰۹۴ سند دار نبودند که در اواخر سال گذشته این مشکل حل شد.
احمد انارکی محمدی در بحث جادهای هم تصریح کرد: عملیات احداث جاده نوق به بافق اتمام شده و آماده بهره برداری است همچنین احداث محور کشکوئیه به نوق هم در حال اجرا است که با احداث این طرح فاصله مسیر یاد شده از ۹۰ کیلومتر به ۲۴ کیلومتر کاهشمی یابد.
شهرستان با جمعیت بالای ۳۱۱ هزار نفر در ۱۱۰ کیلومتری کرمان قرار دارد.
۷۴۳۳/ ۵۰۵۴