زاهدان- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: سیستان و بلوچستان با وجود افزایش پنج برابری تخت‌های بیمارستانی نتوانسته در شاخص تعداد تخت به جمعیت به متوسط کشوری برسد.

دکتر سید محمد هاشمی شهری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود تمام تحولاتی که در حوزه سلامت سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده است تا رسیدن این استان به نقطه مطلوب و تحقق عدالت در سلامت راه دشوار و طولانی در پیش داریم.

وی افزود: برای دستیابی به نقطه مطلوب همچنان نیازمند تلاش و اقدام جهادی در بخش دولتی، مشارکت مردم و حضور خیران سلامت هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: هم اینک ۲ هزار و ۷۸۶ تخت بیمارستانی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که افزایش پنج برابری را نسبت به سالهای اوایل انقلاب نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: تعداد خانه‌های بهداشت در سیستان و بلوچستان از ۲۸ به ۹۷۸ باب رسیده‌که با وجود افزایش ۳۴ برابری تعداد خانه‌های بهداشت روستایی در استان بر اساس طرح گسترش شبکه نظام بهداشت کشور همچنان حدود ۳۰ درصد از نیاز ما به خانه بهداشت تأمین نشده است.

هاشمی شهری افزایش بهره وری از منابع دولتی، صرفه جویی در هزینه‌ها و کاهش هزینه‌های غیر ضروری، توسعه آموزش‌های همگانی با هدف ارتقا سواد سلامت، ترویج خود مراقبتی و تقدم پیشگیری بر درمان و تأمین منابع پایدار برای حوزه سلامت و بستر سازی برای مشارکت خیران در حوزه سلامت را از راه‌های تحقق عدالت سلامت در سیستان و بلوچستان ذکر کرد.

وی ادامه داد: از مشارکت خیران در توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، تأمین تجهیزات پزشکی، تأمین هزینه‌های جانبی درمان بیماران استقبال می‌کنیم.

به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور به سبب گستردگی جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی ۲ کشور افغانستان و پاکستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستان‌های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستان‌های زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب و سوران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستان‌های ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، مهرستان، چابهار، کنارک، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.

۷۳۱۶**۳۲۱۳