به گزارش ایرنا، مهدی حسینی نژاد شامگاه چهارشنبه در جمع صنعتگران رفسنجان افزود: در سال گذشته که جنگ اقتصادی و تحریم ها بر فعالت اقتصادی و واحدهای تولیدی ما تحمیل شروع شد قرار بود بانکها کمک کنند اما تسهیلاتی که پرداخت شد با سود ۲۵ درصد بود که این به فعالان واحدهای تولیدی ما کمکی نکرد.
وی همچنین گفت: در سال ۹۷ قانون هدفمندی یارانهها را داشتیم و مصوب شد که ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع دولتی به بخش صنعت و تولید اختصاص یابد که تاکنون یک ریال آن به تولید اختصاص نیافته است.
حسینی نژاد افزود: در استان کرمان از سال ۹۵ تا کنون تنها ۲۰۲ واحد تولیدی موفق به دریافت تسهیلات بانکی و عمدتاً با سود بالا شدند.
رییس صمت استان کرمان بیان کرد: ۶۳ درصد واحدها مشکل تسهیلات، ۴۳ درصد مشکل بازار، ۴۳ درصد واحدها نیز مشکل بی ثباتی قیمتها و ۳۴ درصد واحدهای استان کرمان هم مشکل بیمهای دارند که با استفاده از ظرفیتهای موجود در هر منطقه میتوان مشکلات را حل کرد.
پیشی گرفتن بخش غیردولتی بر بانکها در پرداخت تسهیلات خرد روستایی
وی خاطرنشان کرد: از طرفی تسهیلاتی که معینهای اقتصادی سیرجان در سال ۹۷ در قالب اشتغالهای خرد روستایی و تسهیلات واحدهای صنعتی پرداخت کردند یکهزار فقره تسهیلات بوده این در حالی است که طی سه سال اخیر از سوی بانکها و دولت تنها ۲۰۲ فقره تسهیلات به واحدهای تولیدی وصنعتی استان اعطا شد.
حسینی نژاد عنوان کرد: استان کرمان علی رغم اینکه استانی پولدار است اما متأسفانه در سیستم بانکی منابع مالی وجود ندارد و وقتی منابع نداریم سیستم بانکی هم کمک به ما نمیکند لذا معین اقتصادی مبالغی را در سیستم بانکی سپرده گذاری کرد و در قبال این سپرده گذاری تسهیلات پرداخت شد؛ حال آنکه ۴ واحد بزرگ در استان کرمان، بالای ۵۰ میلیارد تومان گردش مالی سالانه دارند که در استانهای دیگر هزینه میشود.
گل گهر سیرجان به ۷۰ واحد نیمه فعال صنعتی تسهیلات پرداخت کرد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: در قانون معادن، بر اساس ماده ۴۳ این قانون برای رونق بخشی در حوزه صنعت جدی تر وارد عمل شدیم به این نحو که شرکتها و معادن و صنایع را ترغیب کردیم تا گردش مالی خود را در استان بیاورند و امسال هم شروع کردیم، امسال گل گهر سیرجان به ۷۰ واحد راکد و نیمه فعال تسهیلات پرداخت کرد که قبل از این کار ۲ هزار میلیارد تومان گردش مالی را در بانکهای استان آوردند و از قبل این سپرده گذاری ها تسهیلات به ۷۰ واحد صنعتی اعطا شد.
وی ادامه داد: به دلیل جنگ اقتصادی یکی از چالشهای بزرگ واحدهای صنعتی ما تأمین ارز است اما استان کرمان استان صادراتی است و ۴.۸ صادرات غیرنفتی کشور از استان کرمان است و سالیانه حدود ۲.۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی از استان کرمان داریم.
حسینی نژاد افزود: به واسطه وجود معادن مس و سنگ آهن در استان کرمان؛ نهضت بزرگ فرآوری طی ۵ سال اخیر در این استان راه افتاده که درآمد ۳۵ هزار میلیارد تومان از پروژههای اقتصاد مقاومتی استان کرمان مربوط به صنایع فراوری این گونه معادن و کارگاههایی است که در زمینه آهن اسفنجی، فولاد وشمش در استان کرمان راه اندازی شده است.
رفسنجان در ۱۱۰ کیلومتری کرمان قرار دارد.
۷۴۳۳/ ۵۰۵۴