پویش ملی کنترل فشارخون با هدف شناسایی افراد دچار به فشارخون و درمان به هنگام آنها از روز جمعه ۲۷ اردیبهشت در استان اصفهان همزمان با سراسر کشور آغاز شد و تا ۱۵ تیر ادامه دارد؛ مرحله نخست این طرح تا ۱۶ خرداد اجرا و گام دوم آن از ۱۷ خرداد برای غربالگری فشارخون آغاز شد. در این پویش، فشار خون افراد بالای ۳۰ سال اندازه گیری شد.
مهشید احمدیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جمعیت بالای ۳۰ سال استان اصفهان نزدیک ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است و جامعه هدف ما در پویش ملی کنترل فشارخون ۵۰ درصد این جمعیت یعنی نزدیک یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بود اما با مشارکت خوب مردم، جمعیت زیر پوشش بیشتر از هدف تعیین شده است.
وی با بیان اینکه جمعیت مورد هدف در کشور برای کنترل فشار خون حدود ۲۰ میلیون نفر بود، تصریح کرد: در کشور نیز جمعیت زیر پوشش این طرح بیشتر از هدفگذاری اولیه بود و به بیش از ۲۷ میلیون نفر رسید.
احمدیان با اشاره به اینکه از بین یک میلیون و ۴۲۴ هزار نفر که فشارخون آنها در این پویش کنترل شد، بیش از ۹۰۰ هزار نفر دارای پرونده الکترونیک سلامت بودند، خاطرنشان کرد: ۱۰ درصد مشارکت کنندگان در این پویش به عنوان افراد جدید دارای فشارخون بالا شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه اطلاع رسانیهای بسیاری درباره این پویش به ویژه از طریق رسانهها و شبکههای مجازی صورت گرفت، اظهار داشت: چند روز گذشته نیز پیامکی برای افراد بالای ۳۰ سال برای مشارکت در این پویش ارسال شد.
احمدیان با اشاره به اینکه تیمهای سیار نیز با حضور در مراکز پر تردد مانند پارکها، میدانهای بزرگ، کوه صفه اصفهان، سیتی سنتر، مراکز خرید، حاشیه زاینده رود، امامزادهها و مکانهای برگزاری نماز جمعه اقدام به اندازه گیری فشار خون مردم کردند، تصریح کرد: مردم تا ۱۵ تیر امسال فرصت دارند تا با مراجعه به پایگاه های سیار و مراکز بهداشت نسبت به کنترل فشار خون خود و شرکت در این پویش اقدام کنند.
نزدیک به ۲ هزار ایستگاه و مرکز بهداشت در استان اصفهان در قالب پویش ملی کنترل فشار خون، آماده اندازه گیری فشار خون افراد بالای ۳۰ سال هستند.
اگر فشارخون افراد مراجعهکننده بالا باشد آنها علاوه بر دریافت مشاورههای لازم آموزشی و تغذیهای به مراکز درمانی معرفی و پرونده الکترونیک سلامت آنها پیگیری میشود.
گامهای اساسی برای کنترل فشار خون شامل دوری از مصرف دخانیات، تحرک کافی، رژیم غذایی مناسب، کاهش مصرف نمک، مدیریت اضطراب به شکل درست و خودداری از مصرف مشروبات الکلی است.
۶۰۲۲/ ۳۰۱۱