به گزارش ایرنا، سرهنگ صابر افضل نیا روز پنجشنبه در همایش هم اندیشی شوراهای اسلامی روستاهای خلخال افزود: در سه ماه نخست امسال علاوه بر کاهش محسوس حفاری های غیر مجاز مناطق تاریخی و دارای آثار ارزشمند فرهنگی، میزان دستگیری ها و کشف ادوات و آلات مربوط به حفاری غیرمجاز در استان هفت درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل افزایش یافته است.
او با بیان اینکه حفظ و حراست از آثار گرانبهای نهفته در دل خاک مناطق تاریخی استان به لحاظ گستردگی مناطق به تنهایی از عهده اداره کل میراث فرهنگی خارج است، گفت: همکاری دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها با یگان حفاظت این اداره کل و یا اطلاع رسانی بموقع از طریق استفاده از تلفن ۱۱۰ در پیشگیری از حفاری مناطق تاریخی می تواند کار ساز باشد.
او اظهار داشت: اعضای شوراهای اسلامی باید مراقب افرادی غیر بومی که به بهانه های مختلف وارد مناطق روستایی شده و قصد شناسایی و یا حفاری شبانه مناطق تاریخی را دارند، بوده و این امر را در سریع ترین زمان به اطلاع ماموران یگان حفاظت استان و یا ماموران انتظامی برسانند.
محمدرضا شایقی، رئیس اداره میرث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خلخال نیز در این همایش گفت: انتظار از اعضای شورای اسلامی و دهیاران شهرستان همکاری با این اداره در حفظ و حراست از میراث فرهنگی منطقه و همچنین توسعه صنعت گردشگری شهرستان است.
او اظهار کرد: با توجه به واقع شدن پنج روستای هدف گردشگری از مجموع ۱۲ روستای هدف گردشگری استان اردبیل در خلخال، این شهرستان به یکی از قطبهای بزرگ گردشگری استان تبدیل شده و توسعه گردشگری روستایی نیز در محور مورد توجه قرار گرفته است.
او دهیاران را به پرهیز از دست زدن به اقدامات بدون هماهنگی قبلی با این اداره در حوزه گردشگری فراخواند و افزود: این کار در مناطق نمونه گردشگری ازناو و اندبیل موجب بروز مشکل شده و به روند رو به رشد صنعت گردشگری شهرستان لطمه خواهد زد.
استان اردبیل با پیشینه قوی فرهنگی دارای آثار تاریخی فراوان در بین استان های کشور است.
مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان، بقعه شیخ کلخوران متعلق به امین الدین جبرئیل پدر شیخ صفی الدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران، خانه ارشادی، حمام ملاهادی، برج شاطر، پل هفت چشمه، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبه های اردبیل هستند.
همچنین مقبره شیخ حیدر، کاروانسرای قانلی بولاغ، سنگ نبشته های ساسانی، قلعه های دیو، قهقهه و کهنه در مشگین شهر، قیز قلعه و شاه تپه در گرمی، حمام سنگی در کوثر، قلعه بوینی یوغون در نیر، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دوره های مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونه هایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.
دهکده صخره ای باستانی ویند کلخوران، تپه های باستانی آناهیتا، گورستان سنگی پیرازمیان، کلیسای مریم مقدس، کاروانسرای شاه عباسی، شهر یئری، شیروان دره سی، عمارت آقازاده اردبیلی، منطقه گردشگری کپز و ازناو، منطقه حفاظت شده آق داغ، ژئوپارک دربند مشکول، گیلوان، آبشارهای سردابه، گورگور، شورشورنه، آق بلاغ (سیبیه خانی)، دیز و نره گر و غارهای تاریخی لاهرود و هفت خانه از دیگر آثار قابل توجه هستند.
۷۱۱۹/۶۰۱۸