اصفهان- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان گفت: سیاست‌های کلان اقتصادی زایل کننده اشتغال است که ضروری است این مشکل برای تحقق این مهم اصلاح شود.

سید حسن قاضی عسگر روز پنجشنبه در جلسه کارگروه اشتغال در سالن اجتماعات استانداری، سیاست‌گذاری کلان اشتغال را در توسعه گردشگری، ایجاد ناحیه صنفی پوشاک و نساجی، تأسیس شرکت سرمایه‌گذاری انرژی خورشیدی، ایجاد ناحیه صنفی پرورش و صادرات پرندگان زینتی و حیوانات خانگی، شیمی و پتروشیمی، شهرک صنعتی ساخت تجهیزات پزشکی و توسعه اشتغال در زمینه‌های نو و شغل‌های تک دانست.

وی اضافه کرد: یکی از سیاستگذاری‌های کلان ما تشکیل انجمن صنفی پوشاک و لباس در اصفهان بود که در این راستا پیشنهاد ایجاد شهرک پوشاک با اشتغال ١٢٠ هزار نفر طی سه سال مطرح شد.

قاضی عسگر اضافه کرد: در زمینه ایجاد ابرپروژه‌های اشتغال کلان اعلام آمادگی می‌کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان اظهار داشت: همچنین شهرک کشاورزی تحت عنوان صادرات پرندگان زینتی پیگیری و احداث خواهد شد.

وی بیان کرد: ایران جایگاه مناسبی در حوزه پرورش ماهیان زینتی در میان جهان ندارد و این در حالی است که پرورش ماهیان زینتی ارزش افزوده بالایی دارد و پتانسیل آن در کشور به ویژه اصفهان وجود دارد.

قاضی عسگر ادامه داد: حوزه‌های کلان اشتغال به ٢ دسته سیاست‌های کلان سرمایه‌گذاری و سیاست‌های حاکمیتی تقسیم بندی می‌شود تا اشتغال تقویت شود.

٥٠ هزار نفر در صنعت پوشاک اشتغال دارند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان، اولویت سرمایه‌گذاری را با پتروشیمی، زیرشاخه‌های فولاد و قطعه سازی خودرو دانست و گفت: باید همایش‌هایی برپا شود تا تولیدکننده و مصرف کننده بایکدیگر هماهنگ شوند.

اسرافیل احمدیه با بیان اینکه باید از تولید داخل، اقتصاد و زنجیره تولید حمایت کنیم، بیان کرد: حدود ٣٠ درصد صنعت کشور پوشاک و نساجی است که ٥٠ هزار نفر اشتغال را در این حوزه ایجاد کرده به همین دلیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

سهم اشتغال در بخش کشاورزی ١٠ درصد است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان گفت: ٢٠ درصد کل درآمدهای مالیاتی سال ٩٧ نسبت به سال پیش از آن رشد داشته است.

محسن نیرومند تصریح کرد: در بخش جوازهای تأسیس ١٧ درصد کاهش داشتیم و از نظر سرمایه‌گذاری ٣٢ درصد رشد داشتیم.

وی ادامه داد: در سال ٩٧ بیشتر نتایج عملیاتی شد به این دلیل که تسهیلات بهتری پرداخت شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان با اشاره به بخش گردشگری افزود: گردشگری داخلی ٤.٨ درصد رشد و گردشگر خارجی ٣٨ درصد کاهش داشته است از این رو برای حفظ اشتغال آمارها ما را هدایت می‌کنند.

وی اظهار داشت: صید تولید آبزیان ٢٦ درصد رشد و تولید گوشت مرغ و عسل کاهش داشته است.

نیرومند با بیان اینکه سهم اشتغال از بخش صنعت کم و به بخش خدمات افزوده شد، تصریح کرد: سهم اشتغال در بخش کشاورزی ١٠.٢ درصد مانده و در صنعت سه درصد کاهش داشته و به ٤٦ درصد رسیده است.

اعضای کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان در این جلسه به حفظ اشتغال و ارائه تسهیلات به فضای کسب و کار تاکید کردند.

همچنین گفته شد ٨٥٢ روستا داریم که اگر فعالیت‌های خرد ساماندهی شود اشتغال کلان خواهیم داشت.

به گزارش ایرنا، اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی صنعتی ترین استان کشور بشمار می‌آید.

٩٩١٣ /۶۰۲۶/‏