به گزارش ایرنا، مهرالله رخشانی مهر روز پنجشنبه در نشست با استاندار خراسان شمالی اظهار داشت: گام دوم برای استاندارد سازی سیستم گرمایش مدارس، حذف بخاری های گازی از فضاهای آموزشی است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خاطرنشان کرد: تلاش داریم تا مشابه اقدامی که در خراسان شمالی برای برچیدن بخاری های نفتی مدارس انجام شد، به سایر استان ها تسری یابد و شماری از استانداران در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند.
رخشانی مهر با اشاره به اینکه رویکرد آموزش و پرورش، استانداردسازی سیستم گرمایش در کلاس های درس است افزود: در وضعیت مناسب و مطلوب نباید هیچ گونه آتش در فضای کلاس درس وجود داشته باشد.
وی به برچیده شدن کلاس های خشتی و گلی در خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: این استان در زمینه برچیدن کلاس های خشتی و گلی هم پایلوت بوده و گام نخست را برداشته است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس افزود: در سطح کشور ۹۸۷ کلاس خشتی و گلی وجود دارد که همه آن جز در استان سیستان و بلوچستان تا مهر امسال برچیده میشود.
وی افزود: وجود برخی مشکلات مدیریتی در سیستان و بلوچستان، سبب کندی اجرای این اقدام است اما در آن استان هم مدارس خشتی و گلی تا مهر سال ۹۹ برچیده میشود.
رخشانی مهر با تاکید بر لزوم برچیدن مدارس سنگی هم گفت: امید است خراسان شمالی در برچیدن مدارس سنگی هم اولین باشد.
وی خاطرنشان کرد: در این استان ۱۷ مدرسه سنگی با ۶۷ کلاس درس وجود دارد که باید سه هزار مترمربع فضای آموزشی برای جایگزین شدن با این بناها، ساخته شود.
رخشانی مهر در بخش دیگر سخنان خود درباره همکاری های این سازمان برای جذب کمک ها و مشارکت های خیران مدرسه ساز گفت: برگزاری جشنواره خیران مدرسه ساز خراسان شمالی در تهران مرداد ماه امسال برگزار می شود تا کمک نیکوکاران به ساخت و توسعه مدارس این استان سوق یابد.
به گفته رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، سال ۹۵، ۹۰ میلیارد اعتبار ملی و ۸۰ میلیارد ریال اعتبار استانی، در سال ۹۶، ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار ملی و ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار استانی و در سال ۹۷ هم ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار ملی و ۸۰ میلیارد ریال اعتبار استانی به نوسازی مدارس خراسان شمالی تخصیص داده شده است.
بر اساس این گزارش برچیدن یکهزار و ۳۰۲ بخاری گازی از مدارس استان در این نشست مصوب شد که سهم نوسازی توسعه و تجهیز مدارس از تامین اعتبارات لازم ۷۰ درصد است و مقرر شد تا پایان مهرماه این اقدام عملی شود.
همچنین مقرر شد سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس به نسبت مازاد اعتباری که خراسان شمالی برای نوسازی مدارس، اعتبار استانی لحاظ می کند، اعتبار ملی تخصیص دهد.
بر این اساس ۱۶۵ هزار دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه تخصیل می کنند.
۷۱۸۵/ ۶۰۴۲