یزد - ایرنا - مدیرعامل بانک صنعت و معدن گفت: با مطالعات انجام شده، از ابتدای سال ۱۳۹۸، ۲۰۰ رشته صنعتی به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی و عدم اطمینان در ایجاد اشتغال پایدار، فاقد اولویت در پرداخت تسهیلات در این نهادمالی شناخته شده است.

حسین مهری بعد از ظهر پنجشنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان یزد اظهار داشت: با توجه به پایین بودن منابع جذب شده، پرداخت تسهیلات بالا به واحدهای تولیدی و لزوم تحقق شعار رونق تولید، برنامه های ویژه ای در بانک تعریف شده است.
وی افزود: در این راستا اولویت های مختلفی طراحی شده است که در مرحله نخست، تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی استانی به منظور اشتغال پایدار و کمک به تهیه مواد اولیه که قیمت آن چند برابر شده، در اولویت قرار دارد.
رئیس هیات مدیره بانک صنعت و معدن با بیان اینکه اولویت دوم، حمایت از تکمیل طرح‌های نیمه تمام و تأمین اعتبار آنهاست که چهار هزار شغل جدید ایجاد می کند، اضافه کرد: حمایت از واحدهای صنعتی است که اشتغال پایدار و ارزش افزوده بالا دارد به همین دلیل با پرهیز از سطحی نگری، با نگاه ملی و بین المللی از طرح‌ها حمایت می کنیم.
مهری با تأکید بر لزوم توجه به واحدها و صنایع دارای ظرفیت خالی گفت: اولویت سوم حمایت از طرح‌های توسعه ای واحدهای تولیدی است که موجب ایجاد ارزش افزوده برای شرکت‌ها خواهد شد و با سرمایه گذاری های اندک، اشتغال بالا ایجاد می کنند.
وی اولویت چهارم را حمایت از طرح‌های صادرات محور اعلام کرد و ادامه داد: مطمئناً از طرح‌های که یقین داریم برگشت سرمایه ندارند حمایت نخواهیم کرد چون معتقدیم این سرمایه همه مردم است و ما به واحدهایی که منابع خود را تامین کنند، پنج برابر منابع آورده تسهیلات می دهیم.
وی با اشاره به اینکه در این سفر از ۱۶ واحدی که بانک منابع مالی آنها تأمین کرده است بازدید کرد، یادآور شد: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید، ۵۶ طرح در استان یزد با ۸۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، اعتبار آنها را تامین شد که از این مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو، ۸۵ میلیون دلار و مابقی ریالی بوده است.
مهری ادامه داد: از این تعداد ۴۲ طرح با سه هزار و ۸۵۰ نفر اشتغال بهره برداری شده است و ۱۴ طرح نیز با پیشرفت ۲۰ تا ۹۰ درصد در دست اجراست و با بهره برداری از طرح‌های جدید برای چهار هزار نفر، اشتغال ایجاد خواهد شد.
این مسئول مشکلات واحدهای بازدید شده را مسائل مالی، ارزی و نوسازی قیمت تجهیزات عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی ظرف چند روز گذشته، بخشنامه ای برای تعیین تکلیف بدهی واحدهای تولیدی اعلام کرده است امیدواریم شامل این مجموعه نیز شود.

وی افزود: برخی واحدها نیز طرح‌های توسعه دارند که با آنها موافقت شد ولی در مجموع، وضعیت واحدهای صنعتی استان یزد خوب است و جای نگرانی نیست و این بانک صنعتی و تخصصی آماده حمایت از صنعتگران و معدنکاران است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن در عین حال با انتقاد از افزایش معوقه ها در استان خاطرنشان کرد: با وجودی که میزان پرداخت تسهیلات شعبه یزد به تولیدکنندگان استان، حدود هشت برابر منابع داخلی و در مجموع ۴۰ برابر با منابع کشوری بوده ولی معوقه ۴۲ درصد اعلام شده است.
مهری گفت: علاوه بر اینکه مجلس شورای اسلامی با افزایش سرمایه بانک مخالفت کرده است متاسفانه گردش مالی بسیاری از واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی که از این مجموعه تسهیلات دریافت می کنند در سایر بانکهاست و همین امر مشکلاتی ایجاد کرده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در سفر به استان یزد از چند واحد تولیدی و صنعتی در شهرستان‌های ابرکوه، مهریز، یزد، میبد و اردکان بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این واحدها قرار گرفت.
مهری دیروز در ابرکوه گفت: این بانک امسال ۱۶۰ هزار میلیارد ریال به ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی تسهیلات سرمایه در گردش و ثابت پرداخت می‌کند و این مبلغ پارسال ۱۲۰ هزار میلیارد ریال برای ۲ هزار و ۷۰۰ واحد بود.
وی با اشاره به افزایش سه تا پنج برابری افزایش قیمت مواد اولیه اضافه کرد: هدف از این سفر، کمک به احیای واحدهای راکد و تعطیل و کمک به واحدهای تولیدی است.
به گفته مهری، میزان تسهیلات پرداختی بانک در سه ماهه اول سال ۹۸ مبلغ ۲۳ هزار و ۵۶۱ میلیون ریال بوده که از این میزان سه هزار و ۶۳۸ میلیون ریال به صورت سرمایه ثابت و ۱۹ هزار و ۹۲۳ میلیون ریال آن سرمایه در گردش است.
۱۹۶۸/ ۲۰۴۷