سنندج - ایرنا - استاندار کردستان خواستار حمایت از سرمایه گذاران ایرانی در سلیمانیه و تضمین عمل به تعهدات و اجرای قراردادهای آنها شد.

بهمن مرادنیا روز شنبه در جلسه ارائه توانمندی های استان در حوزه صادرات خدمات فنی مهندسی به اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: امیدواریم نتیجه این جلسه منجر به ارتباط و کار و پروژه بیشتر بین طرفین شود.

وی اضافه کرد: مجموعه های مختلفی در کردستان فعالیت می کنند که توانمندی های خاص خود را دارند و می توانند اقدامات و کارهای خوب و ارزشمندیدر اقلیم عراق انجام دهند.

استاندار کردستان افزود: در زمینه ساخت مسکن مهر و روستایی در این استان چهار هزار میلیارد تومان کار انجام شده که می تواند الگوی برای اجرای این نوع اقدامات در اقلیم کردستان عراق باشد.

مرادنیا گفت: در زمینه گاز و گازرسانی هم ظرفیت خوبی داریم به گونه ای که ۹۳ درصد روستاهای استان اکنون از این نعمت برخوردارند پیش بینی زیرپوشش قرار دادن ۹۸ درصد روستاها برای استان شده است.

وی بر تقویت روابط بانکی بین ظرفین نیز تاکید کرد و اظهار داشت: بانک ملی آمادگی خود را برای ایجاد شعبه در استان سلیمانیه اعلام کرده است.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه نگرانی هایی در تضمین قراردادها وجود دارد، یادآور شد: قراردادهای سرمایه گذاران خارجی در ایران تضمین می شود لذا در خواست می شود در سلیمانیه و اقلیم کردستان عراق هم قراردادهای سرمایه گذاران ایرانی تضمین شود.

مرادنیا با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات در ایران وجود دارد، افزود: اگر کارهای تجاری از حالت سنتی تبدیل به وضعیت روز دنیا شود و پایه کار بر اساس اصول و مقررات درست باشد تحکیم روابط بیشتر را شاهد خواهیم بود.

وی یادآور شد: نشست هایی بین مسئولان دو طرف برگزار می شود و نیاز است تیم هایی برای پیگیری اجرای تفاهم نامه ها تشکیل و موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری کنند.

استاندار کردستان اعلام کرد: ما از سرمایه گذاران خارجی حمایت می کنیم و توقع داریم در سلیمانیه هم از سرمایه گذاران ایرانی به همین گونه حمایت شود.

عضو اتاق بازرگانی سنندج هم در این نشست با اشاره به فرصت ها و مشکلاتی که کار اقلیم کردستان عراق وجود دارد گفت: توانایی اجرای خدمات فنی و مهندسی را داریم و در برخی موارد شرکت ایرانی با سرمایه خود هم می تواند وارد عمل شده و هم کار سرمایه گذاری و هم اجرای فنی و مهندسی را انجام دهد.

خالد کریمی با بیان اینکه نبود سیستم بانکی موجب شده شرکت ها نتوانند با سرمایه خود وارد عمل شوند، با ذکر راه حلی برای این مشکلات افزود: کمیسیونی مشترک میان استان کردستان و سلیمانیه ایجاد شود تا شرکت هایی که قصد فعالیت دارند را پیش از ورود به کار اعتبارسنجی کنند.

عضو دیگر اتاق بازرگانی سنندج هم اظهار داشت: توانایی صادرات خدمات فنی و مهندسی و اجرای پروژه های فنی و مهندسی را داریم اما لزوماً هر شرکتی توانایی تامین مالی پروژه ها را ندارد.

فاروق کیخسروی با اشاره به اینکه برای تامین مالی می توانیم تسهیلاتی از ایران تامین کنیم اما برای انتقال آن به اقلیم کردستان عراق با مشکلاتی روبرو هستیم، پیشنهاد داد که بانکی ایرانی پروژه ها را تضمین مالی کند و بر اساس این اعتبار شرکت های طرف مقابل عراقی پیش پرداختی ارائه کند.

این نشست مشترک با حضور استاندار و برخی از مدیران کل دستگاه های اجرایی و تجار و فعالان اقتصادی استان سلیمانیه اقلیم کردستان عراق در سالن شهدای دولت استانداری کردستان برگزار شد /.

۹۹۳۶/‌۹۱۰۲