مریم آق آتابای روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دو واحد بوم گردی مستقر در روستاهای چای قوشان کوچک و ساری بخش گنبدکاووس از ابتدای امسال تا کنون هر ماه شاهد پذیرش حدود ۵۰۰ مسافر و گردشگر هستند که این نشان از ظرفیت بالای این شهرستان برای افزایش واحدهای بوم گردی دارد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس گفت: تا کنون هشت پرونده درخواست راه اندازی واحد بوم گردی به میراث فرهنگی شهرستان ارجاع شده که پنج واحد بوم گردی ایجادی به معنی ساخت کامل محل و سه پرونده تبدیلی به معنی ایجاد تغییر در فرم خانه روستایی است که یک واحد بوم گردی تبدیلی در روستای امان قره جه تا هفته دولت راه اندازی می شود و پنج واحد بوم گردی ایجادی در مرحله صدور موافقت اصولی اولیه و استعلامات است که در صورت پیگیری متقاضیان تا پایان سال عملیات ساخت آنها آغاز خواهد شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس با بیان اینکه تورهای استانی گردشگری برای بازدید از واحدهای بوم گردی این شهرستان در نظر گرفته شده است، گفت: در واحدهای بوم گردی سعی شده تا مسافران با شیوه سنتی زندگی در آن محل آشنا شوند و با استفاده از غذاهای سنتی و امکانات محلی در محیطی طبیعی اوقات خود را سپری کنند.
به گزارش ایرنا بوم گردی یا همان گردشگری روستایی شکلی جدید از صنعت گردشگری رواج یافته در کشورمان است که در آن افراد به جای حضور در هتل ها و اماکن شلوغ و پر ازدحام، راهی روستاهای بکر و دورافتاده می شوند تا به دور از هیاهوی زندگی روزمره دمی و ساعتی، شاید هم روزی و هفته ای را در آرامش برآمده از این ویژگی ناب سپری کنند و به معنای دقیق تر گردشگران بوم گرد به روستاها می روند تا همانند آنها زندگی کنند، مانند آنها غذای محلی بخورند، مانند آنان به طبیعت بروند تا لذت های یک زندگی ساده و صمیمی روستایی را تجربه کرده و از آن بهره مند شوند.
به گفته آق آتابای هم اینک واحدهای اقامتی قابوس، شیدایی، فرهنگیان، فردوسی و خیام و دو واحد بوم گردی در این شهرستان برای اسکان مسافران و گردشگران وجود دارد که با توجه به استقبال بسیار خوب از واحدهای بوم گردی تلاش داریم بر تعداد این واحدها افزوده شود.
وی افزود: اجرای طرح بازدید از واحدهای صنفی و تاسیسات گردشگری گنبد از سوی کمیته نظارت متشکل از ادارات فرمانداری، بهداشت، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی و اماکن از اوایل تیر آغاز شده و در حال اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و اجتماعی ویژه فصل تابستان برای پرکردن اوقات فراغت مردم و مسافران در سطح شهرستان هستیم.
وی ادامه داد: برپایی نمایشگاه توانمندی های صنایع دستی همراه با اجرای موسیقی آیینی به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و افتتاح جشنواره تابستانه در محل دریاچه مصنوعی و همچنین برنامه ریزی برای اجرای نمایشگاه توانمندی های صنایع دستی از عید قربان تا عید غدیر از جمله برنامه های فرهنگی و اجتماعی امسال میراث فرهنگی گنبد است.
شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و تنوع اقوام و فرهنگ ها و آثار تاریخی و گردشگری همچون برج قابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان، شهر تاریخی جرجان، امامزاده یحیی بن زید (ع)، سه تالاب بین المللی، گمرک و بازارچه مرزی، دریاچه مصنوعی و بوستان های زیبای شهری در شرق استان گلستان واقع است.
۳۰۴۲/۱۸۶۰