به گزارش روز شنبه از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، مجتبی شکری در جلسه ای بررسی طرح ساختاری حریم کلانشهر تهران با بیان اینکه در برنامهریزیهای اینچنینی دو عامل اقتصاد و جمعیت تأثیر مهمی دارند و باید مورد مطالعه ویژه قرار گیرند اظهارداشت: مسأله حریم تهران باید مورد مطالعه و برنامه ریزی جدی قرار بگیرد که در این زمینه حتماً نظرات کلیه ذینفعان از جمله فرمانداران، شهرداران، بخشداران اخذ شده و در طرح ساختاری حریم کلان شهر تهران لحاظ میشود.
وی افزود: شاید از نظر مدیریتی و پایش اطلاعات، مسائل محدوده ۶ هزار کیلومتری حریم، به شهرداری تهران ارتباط نداشته باشد اما این بخش به شکل مستقیم و غیر مستقیم بر کلانشهر تهران تأثیر دارد.
مدیرکل حریم شهر تهران با اشاره به قیمت مسکن خاطرنشان کرد: کمترین قیمت آپارتمان در تهران حدوداً متری ۵ میلیون تومان است و خرید زمین در محدوده حریم با قیمت ۶۰۰ هزار تومان جاذب جمعیت خواهد بود؛ در نتیجه بروز مسائل اجتماعی، کانون های ناامن، مسائل اقتصادی و مهاجرت از جمله پیامدهای چنین وضعیتی خواهد بود.
وی با بیان اینکه متأسفانه نوعی سوءتعبیر در مدیریت کلان به وجود آمده بود مبنی بر اینکه قرار است شهرداری تهران در این پهنه حاکمیت داشته باشد و به همین دلیل با فعالیت در حوزه حریم به شدت مقابله می شد یادآور شد: این سوءتفاهم درفرآیند کار ما خلل ایجاد کرده بود، اما در چند ماه گذشته توانستیم با شفاف سازی موضوع را حل کنیم.
شکری گفت: شهرداری تهران یک برنامه کلی برای این شش هزار کیلومتر تهیه کرده که درون آن ۲۶ شهر، ۸ فرمانداری و ۲۷ بخشداری حضور و حاکمیت دارند؛ به این معنا که هر یک در پهنه و محدوده تعریف شده مرجع صدور جواز باشد و موضوعات را نظارت، پایش و مدیریت کند.
وی عنوان کرد: اکنون به دلیل عدم تبحر مدیران در حوزه شهرسازی و همچنین وجود محدودیت های مالی مجوزهای نادرستی صادر می شود.
مدیرکل حریم شهر تهران گفت: سند طرح راهبردی مصوب سال ۹۵ از وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده و قرار است مسأله ابلاغ آن از استانداری رفع بشود تا فرمانداران، بخشداران و شهرداران در آینده ای نزدیک طی جلسه ای نقطه نظرات خود را اعلام کنند.
وی با بیان اینکه ما در حال تهیه طرح ساختاری هستیم، گفت: طرح ساختاری به مثابه طرح تفصیلی نسبت به طرح جامع است
تهرام/۹۳۵۳//۱۳۴۸