وارد سالن پردیس سینما بهمن که می شوی جا برای سوزن انداختن نیست، زنها روسری سفید به سر دارند و مردها عرق چین سفید، دستها به روبه آسمان است و دانه های تسبیح است که یکی یکی از لابه لای انگشتانشان رد می شود.
نوای مبهمی به گوشم می رسد که تنها لبیک را می شنوم، جا برای نشستن نیست بسیاری همراه با خانواده هایشان آمده اند، خانم میانسالی گوشی خود را به سمتم می گیرد و می خواهد از او عکس بگیرم، عازم خانه خداست.
قرار است همه حاجی شوند و به دیدار خانه خدا و گنبد خضراء نبی مکرم اسلام بروند، دل توی دلشان نیست، شمارش معکوس برایشان آغاز شده و امروز همزمان با هفته حج، در همایش حج گرد هم آمده اند تا آخرین توصیه ها را بشوند.
اولین گروه مرداد اعزام می شوند
مدیرکل حج و زیارت کردستان گفت: کار اعزام کاروان های حج از استان، از اوایل مرداد آغاز می شود و در طول مدت اعزام ۱۵ کاروان راهی سرزمین وحی میشوند.
هاشم ناظمی جلال اظهار داشت: ۶ کاروان از سنندج، ۲ کاروان از سقز، ۲ کاروان از بانه و سروآباد، سه کاروان از مریوان، یک کاروان از قروه و دهگلان و یک کاروان از بیجار عازم این سفر معنوی می شوند.
وی با اشاره به اینکه ۷۰۵ نفر از این زائران از شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در قالب پنج کاروان به مدینه بعد اعزام می شوند اضافه کرد: ۵۳ درصد از ۷۰۵ نفر حجاج اعزام شده از سه شهرستان یاد شده مرد و ۴۷ درصد نیز زائران زن هستند.
وی افزود: امسال ۸۶ هزار و ۵۵۰ زائر ایرانی به سفر معنوی حج اعزام میشود و سهم استان کردستان از این تعداد، ۲ هزار و ۱۵ نفر است که در قالب ۱۴ کاروان اهل سنت و یک کاروان اهل تشیع به این سفر معنوی اعزام می شوند.
ناظمی جلال با بیان اینکه ۱۰۰ نفر عوامل اجرایی خدمتگزار حجاج کردستانی در این سفر خواهند بود، افزود :۱۳ کاروان از اول مرداد از فرودگاه همدان و ۲ کاروان از فرودگاه امام تهران به سمت عربستان پرواز می کنند.
وی با بیان اینکه بخشی از پرواز حجاج در سالهای گذشته توسط عربستان انجام می شد، افزود: امسال همه زائران با ناوگان هواپیمایی ایران جابه جا می شوند.
مدیرکل حج و زیارت کردستان با بیان اینکه زائران امسال بیشتر از سالهای قبل در مناسک حج حضور خواهند داشت، افزود: سالهای گذشته زائران حدود ۳۰ تا ۳۲ روز در مدینه و مکه حضور داشتند اما امسال ۳۵ روز طول می کشد.
ناظمی جلال تاکید کرد: جلسات آموزشی مختص کاروانها که مدیران کاروان ها آن را بر عهده دارد انجام شده و هر کاروان ۱۲ جلسه آموزشی را برگزار کرده است.
وی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان رونق تولید از سوی رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: انتظار از حجاج این است که تا حدامکان خرید خود را از داخل انجام دهند تا از تولید داخلی حمایت شود.
مدیرکل حج و زیارت کردستان یادآور شد: ایستگاه پروازی زائران کردستانی، فرودگاه همدان است.
پارسال یک هزار و ۹۲۵ زائر از استان به خانه خدا مشرف شدند که امسال تعداد زائران ۹۰ نفر بیشتر شده است.
حج نماد ارزشهای اسلامی
مفتی شافعی اهل سنت در بعثه مقام معظم رهبری هم در این همایش گفت: حج نمادی از ارزش های اسلامی است که تجمعی بزرگ و ارزشمند برای جهان اسلام به شمار می رود.
ماموستا فایق رستمی افزود: بزرگترین سعادت برای هر مسلمانی مشرف شدن به این سفر باارزش است که عظمت جهان اسلام را نمایان می کند.
وی از مکه و مدینه به عنوان ۲ مرکز وحی و رسالت نام برد و افزود: جایگاهی که این اماکن نورانی دارند به واسطه این است که مرکز عرفان و خداشناسی به شمار می روند.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری پست و مقام را در این سفر بی ارزش برشمرد و گفت: ایام حج همانند روز حشر است که هیچکس بر دیگری برتری ندارد.
کعبه در مقابل
۴۸ سال دارد و خود را فخری شیخ ذکریایی معرفی می کند، دومین باری است که به خانه خدا مشرف می شود و می گوید: اولین دعایم آرامش و امنیت برای تمام کشور است.
وی دعای شخصی برای خود و خانواده اش را سلامتی اعلام کرد و افزود: نهایت آرزوی هر مسلمانی مشرف شدن به خانه خداست و دعا می کنم همه به این آرزوی خود برسند.
روشنک جعفری هم دومین باری است که عازم حج می شود، او معینه کاروان است و در این سفر احکام شرعی و مناسک را به بانوان حج گذار آموزش می دهد.
می گوید: لحظه شماری می کنم تا عازم خانه خدا شوم و در این سفر بزرگترین رضایتم، جلب رضای خدا به واسطه خدمت به زائران خانه خداست.
او که نگران رسوخ فرهنگ غرب در جامعه اسلامی است، اولین دعایش را شفا برای همه مریضان اعلام کرده و می گوید: دعا می کنم جوانانی که از دین گریزان شده اند به آغوش اسلام برگردند و شیرینی آن را با دل و جان بچشند.
یکی از جوانترین زائران این سفر است و کوله بارش را برای حج آماده کرده، ۳۲ سال دارد و خود را آرش ناصری معرفی می کند.
می گوید: همواره آرزوی این سفر را داشتم تا اینکه بالاخره موفق شدم فیش حج را به صورت آزاد تهیه کنم.
از هزینه ای که در این راه کرده می پرسم و او از واجبی می گوید که خدا برایش تعیین کرده است و دعایش این است: بی آبروی دنیا و قیامت نشوم.
به سراغ جوانترین مدیر کاروان هم رفتم، جمیل قادری تاکنون ۹ کاروان را به زیارت خانه خدا برده است.
خاطرات زیادی دارد که هیچگاه برایش کهنه نمی شوند.
پایان انتظار
بعضی هایشان ۱۳ سال در نوبت بوده اند تا راهی کعبه شوند، قدم گذاشتن در جلوه گاه روشن حقایق الهی، آیینه تمام نمای دین را در مقابلشان به نمایش می گذارد.
حج میعادگاه حضور گسترده امت مسلمان جهان، برای دست یافتن به هویت راستین و منش والای الهی در معبد عشق و میقات عرفان و شعور است. حج رهیدن از خود، پیوستن به حق، گام نهادن بر هوس، پیراستن جان از همه آلودگیها، و آراستن آن به همه زیبایی ها است.
۹۹۳۷/۹۱۰۲