در همین ارتباط منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان روز شنبه در جلسه اعضای شورای اداری استان همدان با تبیین موارد یادشده، بیان کرد: استان همدان با متوسط بارش ۳۳۰ میلی متر در سال، در منطقه نیمه خشک و کم بارش قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: توزیع نامتوازن زمانی و مکانی بارش، خشکسالی و کمبود منابع آب تأثیر بسزایی بر آبهای زیرزمینی همچنین تالابها و دشتهای استان گذاشته و آنها را در وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار داده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان ادامه داد: بر این اساس ضرورت مصرف بهینه آب در تمامی بخشها به ویژه کشاورزی و توجه به محیط زیست به اندازه سلامتی مردم ضرورت دارد.
ستوده گفت: بررسیها نشان میدهد که استفاده و مدیریت منابع آبی در گذشته چندان مطلوب نبوده و در حال حاضر مشکلات و نارساییهای گوناگون در این باره مشاهده میشود.
وی افت سطح آبهای زیر زمینی و کسری مخازن، کاهش آب دهی چاهها، خشک شدن قنوات، افت کیفیت منابع آب زیرزمینی، کاهش آب تالابها، نشست زمین و ایجاد فروچاله ها را از پیامدهای منفی کمبود آب دانست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان همچنین تخریب سفرههای آب زیر زمینی، آلودگی منابع آب، افزایش سیل خیزی منطقه، مشکل تأمین آب آشامیدنی با کیفیت و پایدار و بروز پدیده خشکسالی را از دیگر نتایج کمبود آب برشمرد.
ستوده عنوان کرد: نقش مردم و سازمانهای مردم نهاد و انجمنهای بهره برداران در مدیریت منابع آبی با شرایط موجود و هشدارهای مکرر کارشناسان محیط زیست در حوزه آب، حساسیت زیادی در مسئولان برای برنامه ریزی و اتخاذ تصمیمهای لازم در راستای ارتقای بهره وری در مصرف آب ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: استان همدان نیز با توجه به حجم آب قابل برنامه ریزی به ویژه در حوزه بهره برداری آب کشاورزی سند توسعه منابع آب را تهیه و به تصویب شورای حفاظت از منابع آب استان رسانده است و ضرورت دارد این سند بر اساس رویکرد مدیریت به هم پیوسته منابع آب تنظیم و منابع و راهبردهای آن در هر حوزه تعیین شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان اضافه کرد: در دولت تدبیر و امید در حوزه آب، خاک و محیط زیست اقدامهای بسیار خوبی صورت گرفته است که با اجرای صحیح برنامه های دولت در همدان شاهد نتایج مثبتی در امر بهبود آب در پنج سال گذشته هستیم.
ستوده بهره برداری و اجرای ۱۰ سد با حجم مخزن ۱۱۵ میلیون متر مکعب، بهره برداری ۱۶ تغذیه مصنوعی با حجم تغذیه ۳۲ میلیون متر مکعب آب در سال، ایجاد ظرفیتهای گردشگری در سدها و تأسیسات آبی، اجرای خطوط آبرسانی از سدهای سرابی، کلان و تالوار به طول ۱۹۰ کیلومتر، تخصیص و رها سازی ۲۱ میلیون متر مکعب حق آبه زیست محیطی رودخانهها را از اقدام های صورت گرفته برشمرد.
وی از تأمین آب کشتهای گلخانهای به میزان ۲۱۰ هکتار در طول سه سال گذشته طبق سند راهبردی استان خبر داد و انسداد بیش از سه هزار و ۶۴۰ حلقه چاه غیرمجاز و توقیف یک هزار دستگاه حفاری غیرمجاز را از دیگر فعالیتهای صورت گرفته دانست.
۷۵۲۶/۲۰۹۰