«علی نادران» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه ایرنا عنوان کرد: اهمیت فعالیت و پژوهشهای آخرین دستاوردهای علمی مبتنی بر ایده و فناوری، فراهم ساختن محیط مناسب برای تبادل دانش میان رشتههای شهرسازی، معماری، عمران و هنر در سطح بین المللی، برقراری ارتباط بیشتر بین نهادهای علمی و اجرایی در راستای تحقق محورهای کنفرانس از جمله اهداف برگزاری کنفرانس به سوی شهرسازی، معماری، عمران و هنر دانشبنیان به شمار میرود.
این کنفرانس روزهای ۲۰ و ۲۱ آبان ماه ۹۸ در سالن همایش های بین المللی دکتر حبیبی در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار می شود.
نادران افزود: در این کنفرانس مسابقه «ایده برتر شو» نیز با سه موضوع برگزار می شود که مهلت ارسال آثار آن تا آبان ماه ۱۳۹۸ است. نتایج این مسابقه و برندگان برتر در روز کنفرانس اعلام می شود.
وی با اشاره به اینکه نوآوری عامل پیشرفت کشورهای توسعه یافته و عامل حسرت کشورهای در حال توسعه است، افزود: فناوری نقش اساسی در بهبود زندگی مردم ایفا می کند از این رو استفاده از نظریات و تخصص جامعه نخبگان دانشگاهی و صنعتی برای برنامه ریزی و تقویت چرخه صنعت و تولیدات در زمینه های مختلف علوم، مهندسی و بکارگیری یافته های جدید در راستای بومی سازی و بکارگیری تکنولوژی های نوین مهندسی در جهان یک نیاز مهم است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: حرکت به سوی توسعه و آبادانی زمانی محقق می شود که زیرساخت های علمی و عملی آماده بوده و دانشگاه ها، سازمان های مهندسی و سایر دستگاه های اجرایی ضامن و مجری ایجاد این زیرساخت ها باشند.
اهداف کنفرانس
نادران درباره سایر اهداف برگزاری این کنفرانس تصریح کرد: ارتقاء سطح علمی اندیشمندان، اساتید، دانشجویان، جامعه مهندسی، صاحب نظران و شرکت کنندگان در حوزه های مرتبط با «شهرسازی، معماری، عمران و هنر دانش بنیان»، ارائه آخرین نتایج تحقیقات و پژوهش های انجام شده محققان و متخصصان در حوزه های «شهرسازی، معماری، عمران و هنر» و تلفیق آنها به صورت دانش بنیان از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس است.
وی همچنین، زمینه سازی به منظور تبادلنظر و تعامل فعالان عرصه «شهرسازی و معماری» با بخش های دانشگاهی و پژوهشی داخلی و خارجی، ایجاد شرایط مناسب ارائه ایده های نوین و نوآورانه پژوهشگران در فضای بین المللی، ایجاد تفاهم و تعامل سازنده میان پژوهشگران و دانشگاهیان و مدیران شهری برای اجرایی کردن محورهای کنفرانس، اهمیت فعالیت و پژوهش های آخرین دستاوردهای علمی مبتنی بر ایده و فناوری، فراهم ساختن محیط مناسب برای تبادل دانش میان رشته های «شهرسازی»، «معماری»، «عمران» و «هنر» در سطح بین المللی، برقراری ارتباط بیشتر بین نهادهای علمی و اجرایی برای تحقق محورهای کنفرانس را از دیگر اهداف برگزاری کنفرانس به سوی شهرسازی، معماری، عمران و هنر دانش بنیان برشمرد.
سرپرست دانشکده عمران، معماری و هنر در باره مهمانان و مخاطبان کنفرانس نیز گفت: این کنفرانس پذیرای اساتید، صاحبنظران، اندیشمندان، مدیران و دانشجویان تمامی گرایش های رشته های مهندسی، شهرسازی، معماری، عمران و هنر، و سایر رشته های فنی و مهندسی، علوم انسانی و علوم اجتماعی، اعضای باشگاه پژوهشگران جوان، بنیاد ملی نخبگان، شبکه پژوهشگران جوان، دانشگاه ها، مراکز مطالعاتی و مؤسسات پژوهشی و آموزشی، نهادها و ارگان های سیاستگذار در امور مهندسی، وزارتخانه ها، شهرداری ها و سازمان های تابعه و شوراهای اسلامی شهر، انجمن های صنفی و تشکل های مردم نهاد در حوزه مهندسی است.
محورهای کنفرانس
منیر احمدی فرد دبیر اجرایی نخستین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی به سوی شهرسازی، معماری، عمران و هنر دانش بنیان نیز در باره محورهای اصلی این کنفرانس نیز به خبرنگار دانشگاه ایرنا گفت: کنفرانس دارای ۴ محور اصلی شهرسازی، معماری، عمران و هنر دانش بنیان است که هر یک از این محورها دارای زیرشاخه های موضوعی است.
احمدی فرد گفت: الگوهای آینده توسعه شهری و برنامه ریزی آینده شهر، فناوری های جدید در شهرسازی، تاب آوری شهری، بازآفرینی شهری، توسعه پایدار و محیط زیست، شهرسازی دانش بنیان و شهر هوشمند و منظر شهری دانش بنیان از زیرمجموعه های موضوعی محور شهرسازی است.
وی همچنین در باره زیرمجموعه های محور معماری نیز تصریح کرد: فناوری های جدید در معماری، معماری و ساختمان های هوشمند و مصرف انرژی، معماری و هوش مصنوعی
استارت آپ ها در معماری و معماری منظر، معماری و صنعت گردشگری و معماری منظر دانش بنیان نیز از دیگر موضوعات مورد بررسی در این کنفرانس است.
به بیان وی، مدیریت ساخت و اجرا، عمران دانش بنیان و شهر هوشمند، روش های نوین مهندسی سازه، زلزله، ژئوتکنیک و بهسازی و ترمیم سازه و خاک، روش های نوین و کاربرد هوش مصنوعی در مهندسی آب و محیط زیست و توسعه حمل و نقل همگانی و روسازی بِتنی نیز از زیرمجموعه های موضوعی مورد نظر در حوزه عمران به شمار می رود.
احمدی فرد در ادامه نیز محیط شهری دانش بنیان را محور ویژه نخستین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی به سوی شهرسازی، معماری، عمران و هنر دانش بنیان خواند.