تهران – ایرنا - رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود چهار هزار و ۶۰۰ هکتار مراتع و جنگل های سطح کشور آتش گرفت که بالای ۳۰۰ هکتار آن مربوط به مراتع بود و عوامل انسانی بیشترین نقش را برعهده داشت.

به گزارش ایرنا، خلیل آقایی عصر روز شنبه در نشستی که با حضور مسئولان شهرستان دماوند در فرمانداری برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبات این جلسه اظهار داشت: یکی از موضوعات مورد توجه در این نشست تجهیز و ارتقا یگان حفاظتی منابع طبیعی به خودرو و نیروی انسانی بود.

وی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در بخش تقویت یگان حفاظت، موضوع آتش سوزی‌های اخیر مراتع و مزارع است، ادامه داد: خوشبختانه سال گذشته و طی سه ماهه نخست سال با توجه به افزایش بارش‌ها، شاهد رشد گیاهان و افزایش پوشش گیاهی مراتع بودیم که البته همین امر زمینه نگرانی را برای وقوع آتش سوزی فراهم می‌کند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه عمده نگرانی ما تأمین بالگرد در زمان وقوع آتش سوزی است، گفت: تاکنون هیچ گونه مشکلی در خصوص خاموش کردن آتش در سطح جنگل‌ها و مراتع نداشتیم و همکاری‌های لازم با وزارت دفاع، ستاد حوادث غیر مترقبه و غیره بوده است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون با توجه به آتش سوزی‌هایی که از ابتدای سال تاکنون ایجاد شد، نیازی به بالگرد نبوده اما با توجه به سرعت تصاعدی میزان و تعداد آتش سوزی‌ها در سطح کشور، احتمال افزایش این آتش سوزی ها در فصل تابستان نیز وجود دارد که با توجه به شرایط گیاهی، نیازمند تأمین تجهیزات لازم هستیم.

آقایی در ادامه با اشاره به تقویت حوزه منابع طبیعی و همچنین درخواست تخصیص اعتبار طرح‌های حوزه آبخیزداری شهرستان دماوند با توجه به وجود رودخانه‌هایی همچون تاررود، آه، دلیچایی و سیاه رود، افزود: با توجه به حساسیتی که شهرستان دماوند در بخش حفظ اراضی ملی دارد، مقرر شد با کمک فرمانداری شهرستان، اعتبارات استانی و مشارکت مردمی در سال جاری بیش از چهار میلیارد تومان در حوزه آبخیزداری شهرستان کار صورت گیرد.

وی همچنین در خصوص اصلاح طرح هندسی نقشه‌های اراضی دماوند برای رفع تداخلات نیز گفت: امیدواریم در سال‌های ۹۸ و ۹۹، تداخل اراضی در دماوند حل و اختلاف مالکیتی بین مردم و دولت برطرف شود.

این مقام مسئول همچنین در خصوص واگذاری اراضی مربوط به مسکن جوانان و اجرای پروژه‌های طرح هادی نیز تصریح کرد: قرار شد طبق قانون و بر اساس مصوبه، زمین‌هایی که طرح هادی و امکان واگذاری از نظر قانونی به بنیاد مسکن را دارد، تسریع تا مشکل جوانان ما در روستا در قالب این طرح حل شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص تهیه نقشه حدنگاری عرصه‌های منابع طبیعی کشور، افزود: تهیه طرح حدنگاری (کاداستر) برای اراضی جنگلی و ساحلی از اولویت‌های سال جاری سازمان جنگل‌ها است چرا که وجود این نقشه و مشخص شدن مستثنیات و اطلاعات توصیفی زمین‌ها در رفع اختلافات مردم با سازمان جنگل‌ها و دولت تأثیر مثبت دارد.

وی ادامه داد: هم اکنون سطح جنگل‌ها، درختچه زار و بیشه زارهای کشور حدود ۱۷ میلیون هکتار است که اجرای این مهم چند سالی به طول می‌انجامد و که البته توانایی اجرای آن را در یک برنامه ۵ ساله داریم ولی با توجه به محدودیت‌های اعتباری این امکان فراهم نیست.

لازم به ذکر است در پایان این نشست مقرر شد واگذاری اراضی در محدوده طرح هادی روستاها برای مسکن جوانان تسریع شود و همچنین طرح پارک جنگلی، با مشارکت بخش غیردولتی، در اراضیِ بیرون از حریمی که تحت خطر تصرف و تجاوزِ هستند، اجرا گردد. همچنین طرح واگذاری بهره برداری از نهالستان منابع طبیعی به بخش غیردولتی نیز بررسی شود.

تهرام/۷۲۴۶//‏۶۱۳۹