«محمدرضا باهنر» امروز - یکشنبه - در نشست خبری درباره برنامههای شورای وحدت اصولگرایان اظهارداشت: اصولگرایان سه یا چهار حزب قدرتمند، فراگیر ندارند که فعالیتهای انتخاباتی توسط جبههها شکل بگیرد، این جبههها در هر دوره انتخابات برای رسیدن به ائتلاف تلاش میکنند. در هر موسم انتخابات بخش زیادی از انرژی ما صرف وحدت و ایجاد ساختار میشود.
وی افزود: این شورای وحدت دورهای با نام جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی) در دوره دیگر با نام وفاق ملی است در دوره دیگر شورای هماهنگی نیروهای انقلاب بود و اکنون هم شورای وحدت است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین هدف این شورا را ائتلاف ۱۰۰ درصدی و جمع شدن همه نیروهای اصولگرا و منتسب به اصولگرا دانست و گفت: اینکه تا چه حد در این هدف موفق شویم به عوامل محیطی و گفت و گو ها دارد. اما هفتاد تا هشتاد درصد انرژی فعالان سیاسی صرف ایجاد ساختار و وحدت میشود و در مقطعی که زمان رقابت با رقیب است ۲۰ درصد توان آنها بیشتر نمانده است.
نایب رئیس مجلس نهم درباره تغییر نام شورای وحدت اصولگرایان هم اظهارداشت: محتوا یکسان و مشخص است اما ممکن است اسامی مختلفی داشته باشد. در وحدت جمنا هم هست و ممکن است تغییر نام داده شود. اما انشعابی نیست و اسمها تفاوت خواهد کرد.
باهنر همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره میزان اطمینان جریان اصولگرا از پیروزی در انتخابات آینده تصریح کرد: انتخابات میدان رقابت است که در رقابت سالم این رجز خوانی وجود دارد. تحلیل ما این است که ۱۰ یا ۱۵ درصد رأی دهندگان سیاسی و جناحی نیستند و در انتخابات به کسانی رأی میدهند که پیروز باشند.
وی افزود: بر همین اساس اگر جریانهای سیاسی بتوانند این موضوع را تثبیت کنند که بُرد با ما است، این افراد به آنها گرایش خواهند داشت.
باهنر افزود: از طرف دیگر برخی هم با غرور و سینه ستبر از پیروزی خود خبر میدهند که بخواهید و نخواهید ما پیروز هستیم که این موضوع اثر منفی دارد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین تاکید کرد: در اوضاع کنونی کشور اصولگرایان نقشی نداشته و پاسخگو نخواهند بود، نه مجلس و نه دولت اصولگرا نیستند، دکتر روحانی با حمایت اصلاح طلبان پیروز شد، بنابراین مسؤولیت مستقیم شرایط کنونی کشور بر عهده اصولگرایان نیست.
باهنر ادامه داد: بر همین اساس اصولگراها معتقدند رأی مردم عوض خواهد شد اما هیچکدام از این موارد و تحلیلها نباید خاطر جمعی و اطمینان به وجود آورد.
وی یادآور شد: ما بر اساس شرایط موجود پیشگویی و رمالی نمیکنیم بلکه فکر میکنیم فضای عمومی کشور آمادگی پیروزی اصولگرایان را دارد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: ما اصولگرایان خیلی وقتها به خودمان میبازیم. مثلاً وقتی در انتخابات ۹۲ با چهار کاندیدا حاضر میشویم و رقیب با یک کاندیدا، میبازیم. اگر به رقیب باختیم نتیجه را میپذیریم اما نباید به خود ببازیم.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره استراتژی جریان اصولگرا برای انتخابات مجلس آینده هم گفت: ما اصولگرایان بسیاری وقتها به خودمان میبازیم. در انتخابات ۹۲ با چهار کاندیدا حاضر شدیم و رقیب با یک کاندیدا، بنابراین ما بازنده بودیم.
باهنر در پاسخ به پرسشی درباره مشارکت مردم در انتخابات و آسیب شناسی کاهش اقبال جامعه به جریانهای سیاسی گفت: اگر در تحلیل خود مجموعه افراد جامعه را در نظر بگیریم؛ مردم ما آنقدر دارای بصیرت هستند که مسائل را به موقع و سریع از هم تفکیک کنند. به طور مثال در راهپیمایی ۲۲ بهمن عدهای نه از سر عناد بلکه با تحلیل میگفتند که امثال مردم در این راهپیمایی شرکت نخواهند کرد یا در روز قدس حضور کم رنگ خواهد بود؛ اما مردم آمدند. درباره انتخابات هم مردم حضور در پای صندوقهای رأی را وظیفه شرعی خود میدانند اما اینکه به چه کسی رأی دهند، میتوان درباره آن بحث کرد.
وی افزود: مردم حضور در انتخابات را به معنای رأی به کلیت نظام ترجمه و تعبیر میکنند؛ اما کارگزاران نظام و امثال من نباید حضور مردم را به معنای رضایت از مسؤولان ترجمه کنند. مردم به موقع اعتراض خود را نشان میدهند اما قائل به تفکیک هستند بر همین اساس بنده نه تنها بدبین نیستم بلکه بسیار هم خوشبینم؛ مردم شرکت خواهند کرد.
وی همچنین درباره شکل گیری جریان سوم و تفوق آن بر دو جریان حاضر ادامه داد: از همان دوران ابتدای انقلاب یک تز با عنوان خط سوم وجود داشت. اما در عمل تا امروز خط سومی شکل نگرفته است اما این به معنای شکل نگرفتن آن در آینده نخواهد بود.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به انتخابات ریاست جمهوری در سال ۷۶ اشاره کرد و اظهارداشت: در آن دوران گفته میشد نامزدهای چپ و راست ۱۵ تا ۲۰ درصد رأی نخواهند داشت و ما میخواهیم ۷۰ درصد رأی باقی مانده را به جمع کنیم؛ پس از اعلام نتایج انتخابات تعداد رایهای آنها از آرای باطله هم کمتر بود.
باهنر همچنین افزود: دو جریان سیاسی کشور اشکالاتی در رفتار دارند؛ مسؤول وضیعت کنونی کشور دولت است که برخی میگویند منتسب به اصلاح طلبان است؛ یا گفته میشود مجلس دهم هم عملکرد ضعیفی داشته است؛ این موضوع را قبول دارم؛ اما این به معنای ضعیف بودن همه نمایندگان نیست. مشکل مجلس دهم وجود سه فراکسیون اقلیت است و اصولاً در ترمینولوژی سیاسی دنیا دولتها و مجالس ائتلافی ضعیف ظاهر میشوند. گاهی که به صحبتهای نمایندگان در مجلس گوش میدهم غصه دار رئیس جلسه میشوم.
وی به ترکیب مجلس آینده اشاره کرد و گفت: معتقدم مجلس یازدهم یک فراکسیون اکثریت قوی خواهد داشت و طبیعی است که با توجه به اینکه من اصولگرا هستم، می گویم آن فراکسیون اکثریت اصولگرا است و اصلاح طلبان هم خواهند گفت که فراکسیون اصلاح طلب خواهد بود.
وی عدم اقبال جامعه به دو جریان سیاسی موجود را روشن توصیف کرد و یادآور شد: هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان عملکرد قابل قبولی از نظر مردم نداشته اند و باید دید آیا عملکرد درست ممکن نبوده یا کارگزاران بی عُرضه هستند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: هم در دولت نهم و دهم و هم در دولت کنونی بارها تاکید کردم با اینکه تحریمها آزاردهنده است اما همچنان معتقدم که آثار این تحریمها در اقتصاد کشور کمتر از ۵۰ درصد است؛ بیشتر از ۵۰ درصد به ساختارها و عملکردهای اشتباه و بدکار کردن باز میگردد.
باهنر افزود: مردم به دنبال عملکرد مطلوب هستند که تاکنون از سوی هیچ جریان سیاسی صادر نشده است.
وی در بخش دیگری از نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره گامهای دولت در کاهش تعهدات برجامی گفت: در سیاست بین الملل باید تلاش کنیم که اجماع بین المللی علیه کشور به وجود نیاید. تغییر استراتژی و نرمش قهرمانانهای که رهبر معظم انقلاب فرمودند به مذاکرات دقیق و گفت و گو و توافق رسیدند هرچند در جاهایی هم انتقاداتی به مذاکره کنندگان وارد است.
وی ادامه داد: تاکنون میخواستیم به افکار عمومی دنیا ثابت کنیم که ما زیر میز نخواهیم زد و رهبری هم فرمودند ما مبدع این اقدام نخواهیم بود. طرفهای دیگر برجام حتی با قدمهای سست مانند اینستکس همگی در گفت و گو اذعان دارند که مقصر آمریکاست؛ حال برای این موضوع باید هزینه اقتصادی بپردازند که تعلل میکنند.
باهنر گفت: ما در کاهش تعهدات برجامی برای آنها شرط گذاشتیم؛ در تیراندازی هم چندین بار اخطار ایست داده میشود. هرچند عدهای میگویند در همان لحظه اول باید ماشه کشیده شود که این مدبرانه نیست.
نایب رییس مجلس نهم تاکید کرد: تا زمانی که آنها به تعهدات خود عمل نکنند و سر خط نیایند این گامها را یکی پس از دیگری بر میداریم. اینکه چه زمانی این گامها منجر به قطع برجام میشود؛ معتقدم که به این زودی ما از برجام خارج نخواهیم شد. ما بر اساس برجام و به نسبت عهدشکنیهای طرف مقابل میتوانیم به گذشته بازگردیم.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره برنامههای انتخاباتی این تشکل گفت: جبهه پیروان زیرمجموعه ای از ائتلاف بزرگ اصولگرایان بوده و جدا از این طیف نیست اما درباره ارائه لیست باید توجه داشت که از ۲۹۰ نفر نماینده؛ حدود ۱۸۰ نماینده از حوزههای تک نماینده هستند. حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر از حوزههای دو نماینده و در مرحله بعد از کلان شهرهایی مانند تهران با ۳۰ نماینده یا تبریز با ۶ نماینده هستند. با افزایش تعداد نامزدها رای به لیست بیشتر شده و به امضاها اعتماد میشود اما هر اندازه تعداد نامزدها کمتر شود؛ مردم به اشخاص حقیقی روی میآوردند.
باهنر افزود: در تهران لیست حرف اول و آخر را میزند و افراد حقیقی شانسی ندارند و لیست در تهران دو لیست بیشتر نبوده است و پیروزی با فهرستهای ترکیبی است. در حوزههای کوچک ما قصد دخالت در لیستها را نداریم و ضمن رایزنی تصمیم به خود شهرستانها واگذار خواهد شد.
باهنر درباره جوانگرایی در فهرست انتخاباتی اصولگرایان هم تصریح کرد: ما در فهرستهای پیشین انتخاباتی تلاش کردیم جوانگرایی داشته باشیم اما مجلس باید نقشه راه تهیه کند و این نقشه نیازمند علم؛ تجربه و هنر مدیریت دارد؛ هرچند اگر معدل سن نمایندگان کاهش یابد ما استقبال میکنیم. اما جوانگرایی به معنای پیرزدایی نیست.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به پرسشی درباره انتخاب شخص اصلح که پیش از این آیت الله مصباح یزدی به آن اشاره کرده بود؛ گفت: آیت الله مصباح پیش از این گفته بودند که ما از نامزد اصلح حمایت میکنیم ولو رای نیاورد؛ ما با این دیدگاه مخالف هستیم.
باهنر افزود: ما باید از کسی حمایت کنیم که صلاحیت لازم و امکان رای آوری هم داشته باشد چون فعالیت سیاسی منوط به کسب نتیجه است. ما صرفاً در انتخابات صالح مقبول را به اصلح غیرمقبول ترجیح میدهیم. حمایت از کسی که رای ندارد کار بیهودهای است.
این فعال سیاسی اصولگرا به تاثیرگذاری شورای نگهبان بر انتخابات اشاره کرد و گفت: شورای نگهبان هم تاثیر دارد و هم ندارد؛ ما در مسئله رسیدگی به صلاحیتها یک اشکال اساسی داریم. این موضوع در کشورهای توسعه یافته از طریق احزاب حل شده است. در کشور ما به دلیل عدم وجود حزب همه میتوانند ثبت نام کنند. برای ۲۹۰ نفر کرسی مجلس ۱۲ هزار نفر ثبت نام کردند که شورای نگهبان مجموعاً یک ماه برای بررسی آنها فرصت دارد.
باهنر توضیح داد: بررسی صلاحیت ۱۲ هزار نفر کار دشوار و زمان بری است که ممکن در رد یا تایید آنها اشتباهی هم صورت گرفته باشد و تعدادی به ناحق تایید یا به ناحق رد شدند. گرچه ساختار اشتباه است اما این به معنای راه دادن به فتنه گران و جریان انحرافی نیست.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در بخش دیگری از نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره کارکرد و نتیجه گفت و گوی ملی گفت: گفت و گوی بین جناحهای داخل چارچوب نظام هم مفید و هم لازم است. در بسیاری از مسائل مهم دو جریان اشتراکات بسیاری دارند. شاید اغراق نباشد اگر بگویم در مجلس ۹۰ درصد مصوبات غیرسیاسی است و میتوان در این زمینه کار کرد. فعلاً گفت و گوها، ساختار و رئیس و سخنگو ندارد و تلاش میکنیم فرهنگ گفت و گو را باب کنیم. برای گفت و گو تنازل؛ سعه صدر و حسن خلق نیاز است و نباید شرطی برای گفتگو گذاشت.
وی افزود: من به رئیس جمهوری هم پیشنهاد کردم که وزرای کابینه با مسوولان و وزیران همطراز سابق خود گفت و گو کنند.
باهنر درباره استراتژیهای جریان اصلاح طلب مبنی بر حضور پرشور و یا تحریم انتخابات تصریح کرد: به نظر میرسد طرح این دو استراتژی تقسیم کار است اما با بررسی روند حضور در انتخابات میبینیم که سعید حجاریان یا دیگران در مجلس نهم یا پس از آن رسماً اعلام کردند که اگر اصلاح طلبان هم مطالبهای دارند باید به صندوق رای رجوع کنند و از این طریق به خواسته خود برسند. حتی رسانههای آن سوی آبها هم از تحریم انتخابات حمایت نکردند.
باهنر گفت: هیچکس از ابتدای انقلاب از تحریم انتخابات سود نکرده است و من با توجه به کدهایی که از جریان اصلاح طلب سراغ دارم؛ تعجب میکنم که چرا بار دیگر موضوع تحریم انتخابات یا حضور مشروط را پیش کشیدند. چنین موضعی تکراری و نخ نماست و همان تقسیم کار اصلاح طلب سخت و اصلاح طلب نرم است.
وی در این نشست خبری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جان باختگان هواپیمای مسافربری ایران گفت: آمریکای جنایتکار در اقدامی شنیع هواپیما را ساقط کرد بعدها تلاش کرد که بگوید عمدی نبوده اما بعدها مشخص شد که از روی عمد بوده است. آمریکا از این دست اقدامات کم ندارد.
وی درباره ساقط کردن پهپاد آمریکایی از سوی سپاه هم گفت: سقوط پهپاد اقدامی بسیار ظریف و حساس بود
این اتفاق بسیاری از دوستان ما را شاد و دشمنان را متعجب کرد که ایران چگونه توانسته است این اقدام را انجام دهد،
اگر روزی دستی برای تجاوز به ایران دراز شود قطع خواهد شد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به نشست منامه موسوم به معامله قرن اشاره و خاطرنشان کرد: مانور ترامپ و معامله قرن بود که در کشوری اسلامی برگزار شد و با افتضاح تمام شد و کسانی که به این جلسه دعوت شده بودند نشان داد که نشست ناکام بوده است. انشالله در ربع قرن دیگر این رژیم کودک کش صهیونیستی را نخواهیم دید.
باهنر ضمن گرامیداشت سالگرد حادثه تروریستی هفتم تیر گفت: تکرار یادآوری این حوادث برای نسلهای کنونی و آینده بسیار ضروری است. دشمن با نفوذ خود تلاش کرد مسؤولان سه قوه را از کار بیاندازد. روز بعد از آن حادثه، مجلس جلسه رسمی داشت، برخی از جانبازان حادثه که نماینده مجلس بودند برای از رسمیت نیافتادن مجلس با برانکارد به جلسه رفتند، از این دست رفتارها در ابتدای انقلاب زیاد داشتیم ولی بعدها برخی نمایندگانی هم بودند که برای از رسمیت افتادن مجلس به صورت دسته جمعی استعفا دادند.
نشست خبری دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با عنوان «آرایش صحنه انتخاباتی مجلس یازدهم» امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد.