بیرجند - ایرنا - مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: وسعت حوزه خدمات رسانی به عشایر این استان معادل گستردگی ۱۰ استان کشور است در حالی که برخورداری آنان از امکانات و خدمات ضعیف است و به حمایت های ویژه نیاز دارند.

حسین حسین پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حوزه خدمات رسانی به عشایر غیور استان معادل ۸۰۰ کیلومتر است و گستردگی خراسان جنوبی سبب شده در خدمات رسانی به عشایر دچار مشکل شویم.

وی بیان کرد: تمامی ۱۱ شهرستان استان دارای عشایر هستند که حدود ۸۰ درصد جامعه هدف در شعاع ۵۰ کیلومتری مرزها سکونت دارند.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه عشایر ۱۳ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند گفت: در حال حاضر بیش از یکهزار نفر در قالب ۱۵ هزار خانوار عشایر در استان وجود دارد.

وی خراسان جنوبی را چهارمین استان عشایرنشین کشور معرفی کرد و افزود: کوچ عشایر به طور عموم در داخل استان انجام می‌شود همچنین بخشی از عشایر استان سیستان و بلوچستان نیز ییلاق خود را در این سپری می‌کنند.

حسین پور آب و راه را از عمده مشکلات عشایر خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: برای تامین آب شرب عشایر به طور متوسط روزانه ۴۰۰ مترمکعب آب به وسیله ۳۵ دستگاه کامیون سیار تا مسافت ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: برای کاهش این مشکل اکنون پروژه ملی آبرسانی در منطقه بمرود شهرستان زیرکوه با ۸۵ کیلومتر لوله گذاری در دست اجرا است.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: فاز نخست این پروژه با هزینه کرد حدود هشت میلیارد تومان اجرا شده است همچنین می توان پیش‌بینی کرد امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای اجرای فاز دوم این پروژه تخصیص داده شود.

وی تصریح کرد: با اجرای کامل این پروژه ۴۰ محله عشایری منطقه از آب آشامیدانی سالم و بهداشتی برخوردار خواهند شد.

حسین پور با اشاره به مشکل راه های عشایری استان خراسان جنوبی گفت: طول کمی از راه های عشایری استان آسفالت دارد در حالیکه اعتبارات این حوزه ناکافی است.

وی بیان کرد: با اعتبارات این حوزه فقط این امکان فراهم شده تا سالی دو مرتبه راه‌های عشایری را تیغ زنی کنیم لذا ضروری است اعتبارات بیشتری به این حوزه اختصاص یابد.

خراسان جنوبی از نظر وسعت سومین استان کشور پس از کرمان و سیستان و بلوچستان نام برده می شود.

۷۵۵۷*۳۰۲۸