اراک - ایرنا - تدوین سند توسعه گیاهان دارویی این استان با هدف بهبود اثربخشی کمی و کیفی آن آغاز شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی روز یکشنبه در جریان بازدید از مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی افزود: این سند با هدف بهبود مناسبات تولید، آموزش، ترویج و فرآوری گیاهان دارویی کلید خورده و راهبردهای ترسیمی آن می تواند جایگاه و سهم گیاهان دارویی را از تولید ثرورت، اشتغالزایی و چرخه اقتصادی استان شفاف تر کند.

«سعید فرخی» ادامه داد: گیاهان دارویی از جمله عوامل پیشران برای توسعه بخش کشاورزی است و تدوین این سند نقش مهمی در افزایش تولید، فرآوری و عمل آوری این گیاهان برعهده دارد.

وی یادآور شد: حضور و جذب سرمایه گذار از جمله عوامل اجرایی شدن سند توسعه گیاهان دارویی در استان است و می طلبد که جذب سرمایه گذار برای اجرایی کردن این سند در دستور کار مسئولان استانی قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی در استان مرکزی علاوه بر افزایش درآمد برای کشاورزان، نقش مهمی در کاهش مصرف و جلوگیری از هدر رفت آب بخش کشاورزی به همراه دارد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی نیز در جریان این بازدید گفت: ۸۵ طرح تحقیقاتی با هدف رفع مشکلات و معضلات بخش کشاورزی استان و کشورمراحل انجام را در این مرکز می گذراند.

«غلامرضا گودرزی» افزود: افزایش بهره وری در آب کشاورزی، معرفی ارقام مقاوم در برابر تنش آبی و افزایش تولید محصولات کشاورزی را از جمله مهمترین اهداف اجرای این طرح ها است.

وی ادامه داد: هرسال ارقام جدیدی از گندم، جو و لوبیا متناسب با اقلیم و شرایط استان مرکزی در این مرکز تولید و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی یادآور شد: با توجه به برخی مشکلات سال گذشته دامداران در زمینه تامین علوفه مورد نیاز دام ها، تولید و تامین علوفه مورد نیاز این بخش در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و این مهم به بخش های اجرایی و تحقیقاتی این وزارتخانه ابلاغ شد.

گودرزی گفت: ظرفیت یابی برای معرفی ارقام علوفه ای متناسب با شرایط کشور و بهسازی ظرفیت های موجود برای افزایش تولید در دستور کار مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی قرار گرفته است.

وی، غنی سازی ضایعات کشاورزی را از جمله راهکارهای تامین علوفه مورد نیاز دام ها عنوان کرد و افزود: ۲۰ میلیون تن ضایعات کشاورزی سالانه در بخش غلات و گندم در کشور وجود دارد که از اثرات تغذیه ای مناسبی برخوردار نمی باشند.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی افزود با غنی سازی این ضایعات می توان بدون اختصاص آب، زمین و هزینه بخشی از علوفه مورد نیاز دامداری های کشور و استان را تامین کرد.

مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در سال ۶۲ و مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سال ۷۲ به بهره برداری رسیده است.

با ادغام وارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی در سال ۷۹ مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی ایجاد شد و از سال ۹۴ با ادغام مراکز آموزش جهاد کشاورزی استان‌ها این مرکز با نام مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت کند.

این مرکز دارای بخش‌های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای هفت ایستگاه تحقیقاتی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی فراهم کرده است.
۲ ایستگاه از این ایستگاه‌ها به صورت ملی (پردیس تحقیقات و آموزش ملی لوبیای خمین و پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه) و پنج ایستگاه دیگر (ایستگاه منابع طبیعی مهندس یونسی خسبیجان، گیاهان دارویی علی آباد، علوم دامی فدک، آبخوان داری خشکرود و ایستگاه تحقیقات کشاورزی اراک) بصورت استانی فعالیت می‌کنند.

۱۹۵۵/‏۶۰۱۳/‏