تهران- ایرنا- مراسم تکریم و معارفه مدیران پیشین و جدید سازمان سینمایی صبح امروز (یکشنبه) با حضور حسین انتظامی رئیس این سازمان برگزار شد.

سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد به عنوان معاون ارزشیابی و نظارت، ابراهیم داروغه‌زاده به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر، محمد حمیدی مقدم به عنوان مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و مهران عباسی انارکی را به عنوان مدیرعامل موزه سینما، مدیران تازه منصوب شده سینمایی هستند.
در ابتدا ابراهیم داروغه زاده که برای سومین دوره متوالی دبیر جشنواره فجر خواهد بود با اشاره به دو سال مدیریت در معاونت ارزشیابی و نظارت گفت: از اهالی سینما که مرا در جمع خود پذیرا بودند، همچنین از اصحاب رسانه که برای اصلاح مسیر و گام برداشتن در راه پیشرفت کمک کردند، سپاسگزارم. سازمان سینمایی در دو سال اخیر بر اساس سیاست توسعه، رونق دهی به صنعت سینما و افزایش کیفیت سینما برنامه هایی داشته که موفقیت آمیز بوده است.
وی با بیان اینکه به‌رغم مشکلات اقتصادی حوزه سینما رونق داشت، اضافه کرد: فیلم ها و سریال های بسیاری در این دوره ساخته شد و توسعه شبکه سینمای خانگی امسال به اوج خود رسیده که به افزایش تولید کمک می کند.

به لطف اهالی سینما در دو جشنواره فیم فجر گذشته شاهد کیفیت محتوایی، فنی و هنری فیلم ها بودیم که با خلاقیت و تلاش خود توانستند در این حوزه رونق ایجاد کنند.

سیدمحمد مهدی طباطبایی نژاد معاون نظارت و ارزشیابی نیز گفت: این چهارمین باری بود که شایعه شد قرار است به این معاونت بیایم که هر بار خوشحال بودم محقق نمی شود؛ اما اکنون با امید خدا و همکاری همکاران، این مسئولیت دشوار و حسن نظر آقای انتظامی را به حسن انتخاب بدل می کنیم.

مرکز گسترش به مثابه کتابخانه دانشگاه است

وی گفت: حدود ۶ سال در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی یکی از بهترین مراکز سازمان سینمایی، بودم. اگر سینما را به مثابه دانشگاه در نظر بگیریم، مرکز گسترش کتابخانه آن دانشگاه است. امیدوارم بتوانم خدمتی انجام دهم و به همکارانم می‌گویم بسیار امانتدار و بسیار آگاه باشیم و با این دو رویکرد مهم کارها را پیش ببریم.

محمدحمیدی مقدم، مدیرعامل جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز که از کارگردانان و مستندسازان سینماست، گفت: نخستین بار است که در چنین جایگاهی قرار می گیرم.

وی توضیح داد: در مورد اهمیت استرتژیک مرکز گسترش باید گفت از دهه ۶۰ تاامروز این مرکز تاثیر بسزایی در زبان و فرم سینما داشته است. مرکز گسترش با فراز و نشیب های متفاوت، بخش هایی به آن اضافه شده و بخش هایی از آن کم شده است.

حمیدی مقدم افزود: خوشبخت کسی است که کاری را از سیدمحمدمهدی طبطاطبایی نژاد دریافت کند که ۶ سال مسئول مرکز گسترش بوده است. این یکی از موفقیت های منحصر به فرد این مرکز است که فارغ از حاشیه‌ها فعالیت داشته و موثر بر سینما بوده است که ما نیز این هدف را دنبال می‌کنیم.

مدیر عامل جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اضافه کرد: منابع مالی باید با عدالت در اختیار همه قرار بگیرد، البته نگاه حداکثری به مخاطب یکی دیگر از اهداف مهم ما خواهد بود. آنچه مسئولیت من و همکارانم را در مرکز گسترش خطیر می کند، سینمای مستند و فرم و جریانی است که باید بالنده باشد و این وظیفه مرکز را مشکل می کند.

به گفته وی، سینما به ویژه سینمای داستانی به دلیل نبود اقبال بازارهای جهانی به سینمای ایران با مشکل روبروست.

پیوند مخاطب با تولیدات مستند

حمیدی مقدم با تاکید بر پیوند مخاطب با تولیدات مستند تصریح کرد: پرداختن به ساختار استراتژیک انیمیشن یکی دیگر از رویکردهای مهم ما است که بدان خواهیم پرداخت.

مدیر عامل جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ادامه داد: با تولیدات انیمیشن مواجهیم که جز زمان جشنواره ها به درستی به مخاطب عرضه نشده است که این موضوع باید اصلاح شود. بحث فیلم‌های اول و تجربی که به این مرکز ارائه شده به شدت مهم است که تا به این لحظه دچار پریشانی بوده و به آن خواهیم پرداخت.

وی با بیان اینکه این مرکز به عنوان شتاب دهنده حوزه انیمیشن و مستند گام برمی دارد، افزود: کشف استعداد، راهنمایی و راه اندازی از کارهای مرکز است و سعی می‌کنیم که این اتفاق بیفتد.

حمیدی مقدم مرکز با اشاره به اهمیت جشنواره سینما حقیقت گفت: این رویداد از مهمترین جشنواره ها در کشور و بهترین جشنواره مستند در منطقه است را با این پتانسیل و پشتوانه ثبات ۶ سال گذشته جهانی‌تر خواهیم کرد تا بتواند مرکز تجاری و بین المللی شرق و غرب باشد.

باید ارزآوری کنیم

وی با بیان اینکه مستندساز در رویه گردونه چرخش جهانی قرار نمی گیرد، افزود: باید ارزآوری کنیم و گروه های بخش خصوصی را فعال و رقابت بین آنها را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: باید نمایش فیلم های مستند و رقابت بین آن‌ها سینمای مستند را فعال‌تر و به سمت نمایش در تلویزیون‌های کشورهای خارج از ایران سوق دهیم که در نهایت به برون رفت سینما از وضعیت کنونی منجر می شود، امیدواریم بتوانیم این مهم را عملی کنیم.

لادن طاهری سرپرست سابق موزه سینما و مدیر فیلمخانه ملی نیز گفت: فکر می‌کردم مدت کوتاهی در سمت سرپرستی موزه سینما باشم، اما زمانش طولانی شد، تلاش کردم در تخصصی‌تر شدن فرهنگ موزه داری قوی عمل کنم و امیدوارم این اتفاق افتاده باشد.

اعتقادی به تصدی گری ندارم

مهران عباسی انارکی مدیر عامل جدید موزه سینما نیز گفت: با بررسی ساختار و تشکیلات موزه متوجه شدم یک نکته خاص در آن وجود داشت و آن هم تعامل با عموم مردم بود، اعتقادی به تصدی گری در کار ندارم و معتقدم افراد متخصص باید در آن صنف فعالیت کنند و من به عنوان تدارکات چی در کنارشان باشم.

وی افزود: تلاش می‌کنم از طریق ارتباط با رسانه‌ها برای انعکاس بهتر همه ظرفیت‌های موزه با هدف بهره مندی مردم، اقدام کنم.

در پایان رئیس سازمان سینمایی حکم‌های مدیران جدید را به آنها اهدا کرد.