سنندج - ایرنا - امسال با انسداد ۱۴۷ حلقه چاه آب غیرمجاز در کردستان یک میلیون و ۶۹ میلیون مترمکعب آب به آبخوان های این استان بازگشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته ۲۰۲ حلقه چاه غیرمجاز آب در استان مسدود و از هدر رفت ۲ میلیون و۸۰ هزار مترمکعب آب در آبخوان ها ممانعت شد.

کامران خرم اضافه کرد: در حال حاضر ۱۳ هزار و ۶۲۳ حلقه چاه مجاز و یک هزار و ۱۰۰ حلقه چاه غیرمجاز آب در نقاط مختلف استان وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: اکنون در مجموع ۶۲ میلیون مترمکعب آب از چاه های دارای مجوز و ۹۳ میلیون و ۴۸ هزار مترمکعب از چاه های غیرمجاز موجود در استان اضافه برداشت می‌شود.

خرم تاکید کرد: شناسایی از طریق گروه های گشت و بازرسی و پیگیری تسریع در صدور حکم انسداد مراجع قضایی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در خصوص عوارض و عواقب برداشت بی رویه از منابع آب و حفر چاه غیرمجاز از جمله برنامه های این شرکت در زمینه انسداد چاه های غیرمجاز است.

وی با بیان اینکه با برداشت های غیرمجاز آب به شدت برخورد می‌شود، اظهار داشت: اولویت ما برخورد با متخلفان بخش آب (چاه های غیرجاز) و افرادی است که چاه های واقع در حریم آب شرب حفر می کنند.

کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای است که موجب بارندگی هایی در بهار و ریزش برف در زمستان ها می شود.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت های قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه محسوب می شود.

در حال حاضر در استان کردستان ۹ سد در حال بهره برداری، ۱۲ سد در دست اجرا و ۱۵ مورد نیز در حال مطالعه است.

۷۳۵۵ / ‏‬ ۳۰۳۴