تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۲

کرج - ایرنا - رونق تولید، شعار رو به تحققی که امسال با هدف بهبود وضعیت تولید و اشتغال از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شد تا بار دیگر شاهد توسعه هر چه بیشتر این مرز و بوم باشیم.

سال ها است که از سوی رهبر معظم انقلاب موضوعات اقتصادی از جمله رونق تولید مورد تاکید و نقشه راه قرار می گیرد؛ شعارهایی که همت همگانی برای تحقق آنها در شرایطی که با سنگ اندازیهای بین المللی مواجه هستیم می تواند جان دوباره ای به اقتصاد این کشور تزریق کند.

سالهاست که کشور با تحریم های ناجوانمردانه دشمنان قسم خورده تحت فشارهایی بود و در چنین شرایطی اقتصاد کشور با شدیدترین هجمه از سوی دشمنان خارجی مواجه گردیده است.

با همه این محدودیتها واحدهای راکد، بلاتکلیف و واحدهایی که به دلایلی از جمله نداشتن نقدینگی، مواد اولیه، سرمایه در گردش و بدهی های بانکی نتوانستند چرخ شان را بچرخانند و از گردنه تولید بازماندند، این روزها تبدیل به یکی از اصلی ترین دغدغه های دولت شده است.

احیای دوباره این واحدها می تواند علاوه بر رونق تولید، موجب کاهش نرخ بیکاری شود و این مهم از سوی دولت به مسئولان تکلیف شده است.

در این میان استان صنعتی البرز، با داشتن بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی و وجود بیش از ۱۵۰ برند، به عنوان قطب صنعت در کشور مطرح هست.

تولیدات صنایع این استان علاوه بر مصرف داخلی به دیگر کشورهای منطقه، حوزه اوراسیا، اروپا و آمریکای لاتین صادر می شود.

با این وجود صنایع البرز نیز از در کنار برخی مشکلات از پیامدهای ناشی از تحریم بی تاثیر نبوده است و طبق آمار منتش ره حدود ۱۵۹ واحد تولیدی و صنعتی این استان به دلایل مختلفی طی سالیان گذشته از چرخه تولید بازماندند.

اما امروز به جرات می توان گفت پویایی دوباره در چرخ تولید این واحدها به خصوص طی یک سال گذشته به یکی از اصلی ترین موضوعات مسئولان استان البرز شده است.

استاندار البرز در کنار دیگر مسئولان استانی با جدیت دنبال رفع مشکلات این واحد ها هستند، چرا که اعتقادشان بر این است که خدمت به این مردم از واجب ترین کارها است.

قشر زیادی از نیروی کار، چشم امید به این واحدها دارند، از سوی دیگر رونق تولید ما بسته به پویایی آنها دارد همین دلایل موجب شده تا استاندار در کنار دیگر مسئولان اقتصادی در احیای این واحدهای تولیدی و صنعتی مصمم باشند.

مدیر یک واحد تولیدی که سال ها بود به دلایل مشکلاتی از جمله مسایل مالی، واحدش از تولید باز مانده بود، در سال رونق تولید توانسته است واحد خود را به کمک مسئولان استانی احیا سازد.

رضا شکری مدیر مجموعه تولیدی قند قائم (عج) مستقر در شهرک صنعتی اشتهارد در گفت و گو با ایرنا گفت: سال ها بود که این مجموعه با مشکلات مالی بسیاری دست و پنجه نرم می کرد که سبب شد تا به مدت طولانی تعطیل شود.

وی اضافه کرد: با اجرای برنامه هایی با هدف کمک به تولید و اشتغال از سوی دولت و مسئولان، مدت ۲ ماه است که این مجموعه بار دیگر سر پا شده و زمینه اشتغال ۱۴ نفر تاکنون فراهم شده است.

این تولید کننده البرزی معتقد است در صورتی که حمایت های بیشتر از جمله تسهیلات با نرخ سود کمتر به این مجموعه شود، این توانایی وجود دارد که ۴۰ نفر به صورت مستقیم در این مجموعه مشغول به کار شوند.

شرکت سیپورکس نیز یکی دیگر از جمله واحدهایی است که پس از ۱۷ سال توقف، در دولت تدبیر و امید به چرخه تولید بازگشته است.

کارخانه سیپورکس در گذشته به عنوان بزرگ ترین شرکت تولیدکننده محصولات سبک بتنی کشور بود که با تغییر و بازسازی سیستم خطوط تولید بار دیگر در زمان سفر هیات دولت به البرز، به عرصه صنعت بازگشته است.

اینها نمونه هایی از واحدهایی است که توانسته اند بار دیگر فعالیت خود را از سر بگیرند و امروز نیروهایشان به کار برگشته اند و اگر چه شاید نتوانسته اند همه نیروهای خود را باز گردانند، اما این یقین را دارند که در صورت حمایت های بیشتر، سفره های بسیاری را رنگین خواهند کرد.

تولید و اشتغال امروز، تبدیل به یکی از اصلی ترین موضوعات البرز شده، مسئولان در تلاشند تا از هر فرصتی برای کمک به رونق تولید این استان کمک کنند.

مسئولان کشوری زیادی در حال رفت و آمد به البرز هستند و یکی از مهم ترین موضوعاتی که در این سفرها از سوی شهبازی استاندار البرز و مسئولان بخش صنعت استان بیان می شود، احیای واحدهای راکد هستند.

در سفری که هفته های گذشته مدیر عامل بانک ملی ایران به استان البرز داشت، رفع مشکل واحدهای راکد و نیمه فعال اصلی ترین موضوعی بود که در نشست اقتصاد مقاومتی این استان با حضور وی مطرح شد.

محمدرضا حسین زاده در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد که هیچ بانکی راغب نیست که یک واحدی تولیدی فعال را به تملک خود در بیاورد.

او عنوان داشت که تمام واحدهایی که به تملک بانک‌ها درآمدند، صنایعی بودند که به دلایلی فعالیت شأن متوقف شده و بانک نیز برای بازگشت پول خود مجبور به تملک آنها می‌شود.

وی بیان می کند که با هدف بازگشت واحدهای تولیدی به چرخه فعالیت، از سوی بانک کارگروهی تشکیل، که واحدهای تحت تملک در استان‌ها را شناسایی و به سراغ آنها می‌رود.

هدف این است که با در اختیار قرار دادن راه حل برای این واحدها، بتوانند بار دیگر به چرخه تولید و فعالیت بازگردند.

حسین زاده تاکید کرد در صورتی که سرمایه گذار و یا خریداری برای این واحدها باشد، واحدهای تحت تملک با شرایط بهتری واگذار می شوند تا بتوانند بار دیگر فعالیت خود را از سر گیرند.

او گفت: توافقی با وزارت صنایع نیز داشته ایم که کسانی که برای احداث واحدهای تولیدی مراجعه می‌کنند، در مرحله اول واحدهایی که تملک شده اند به آنها پیشنهاد شود.

مدیر عامل بانک ملی ایران سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی در اولویت می داند البته به شرطی که این واحدها فروش داشته باشند.

استاندار البرز نیز بیشترین تاکید خود را برای احیای واحدهای نیمه فعال گذاشته است.

هفته ای نیست که شاهد برگزاری جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در این استان نباشیم و صنعتگران به صورت مستقیم مشکلات خود را مطرح و رفع مشکلات آنها در اولویت قرار می گیرد.

عزیزاله شهبازی مبنای برنامه ریزی برای تدوین سند توسعه ملی البرز را بر پایه صنعت می داند، چرا که در این استان بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی فعال هستند.

وی معتقد است که این استان دارای توانمندی‌های کم نظیری در حوزه‌های مختلف است که می‌تواند در مقاوم سازی کشور در برابر تکانه های اقتصادی تأثیر بسزایی داشته باشد.

از مدیران بخش اقتصاد استان نیزخواسته که در این راه کوتاهی نکنند.

البته در این میان نقش دستگاه قضا برای رفع مشکلات حقوقی و قضایی واحدهای تولیدی پررنگ بوده و مسئولان قضایی استان به دنبال برطرف کردن مشکلاتشان در این بخش بوده اند.

حاجی رضا شاکرمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز بتازگی در نشستی با مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی البرز با بیان اینکه یکی از دغدغه های دستگاه قضایی، آسیب های ناشی از بیکاری در جامعه است اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد که حجم زیادی از پرونده های قضایی و آسیب اجتماعی ناشی از بیکاری است که باید با فعال سازی واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی ریشه کن شود.

ما مکلف به حمایت همه جانبه از تولید و رونق صنعت در شهرک های صنعتی استان هستیم و برای تحقق این مهم از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد.

پویایی ۱۰ واحد تولیدی و صنعتی البرز تنها در چند ماه گذشته

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی البرز نیز یکی از اولویت های اصلی را احیای واحدهای نیمه راکد استان می داند، به گونه ای که از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۰ واحد تولیدی و صنعتی در این استان بار دیگر به چرخه تولید بازگشته اند.

محمد امین فرشی بیان می کند که ۱۵۹ واحد نیمه راکد در این استان وجود دارد که با بازگشت دوباره آنها می توان زمینه اشتغال برای حدود ۹ هزار نفر را در البرز فراهم کرد.

کمبود نقدینگی، عدم وجود بازار فروش، تسهیلات، قدیمی شدن نوع تکنولوژی، کمبود مواد اولیه و مسایل ارزی از مهم ترین مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی هستند.

به گفته فرشی سال گذشته ۷۷ واحد تولیدی در البرز باز فعال شدند که با راه اندازی مجدد آنها زمینه اشتغال بیش از ۸۵۰ نفر فراهم شده است.

امسال نیز احیای ۹۹ واحد تولیدی و صنعتی نیمه راکد به البرز با اشتغالزایی بیش از ۸۰۰ نفر تکلیف شده که از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰ واحد فعال و تلاش ها برای بازیابی دوباره دیگر واحدها ادامه دارد.

در این فضای همدلی که در البرز کوچک ایجاد شده، همت مسئولان استانی بر این است که دیگر واحدی تعطیل نشود و هیچ سفره ای خالی نماند.

واحدهای صنعتی البرز به چرخه تولید باز می گردند، اراده ها در استان بر این باور است که شعار ما می توانیم اجرا شود.

مسئولان و مردم البرز مصمم هستند در کنار دیگر مردمان این مرز و بوم امسال با تکیه بر توان داخلی، همت عالی، وحدت و انسجام، رونق تولید را به معنای واقعی محقق خواهند کرد.

۷۴۱۴/‏۶۹۹۳