به گزارش روز یکشنبه تارنمای رسمی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، طی مراسمی که در شهر «بیشکک» پایتخت قرقیزستان برگزار شد، برای ۵۰ نفر از جمله ۱۵ کودک بی تابعیت، گواهی تولد و گذرنامه صادر شد و به صورت رسمی به عنوان شهروند این کشور معرفی شدند. آنها جزو آخرین گروه از افراد بی تابعیت قرقیزستان محسوب میشدند که حالا از حقوق برابر با دیگر شهروندان این کشور برخوردارهستند.
فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۰، باعث شد تا صدها هزار نفر در سراسر آسیای میانه از جمله در قرقیزستان، بی تابعیت شوند.
در قانون، بدون تابعیت بودن یا بدون ملیت بودن وضعیتی است که در آن یک شخص هیچ نوع رابطه رسمی و شناخته شدهای با هیچیک از دولتها نداشته باشد.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان با به راه انداختن هشتگ#IBelong به معنی "تعلق دارم" در سال ۲۰۱۴ میلادی، تلاشهای خود را برای پایان دادن به وضعیت بی تابعیتی آغاز کرد. دولت قرقیزستان در آن زمان ۱۳ هزار و ۷۰۰ نفر از جمله ۲ هزار کودک که دارای تابعیت نبودند را در کشور شناسایی کردند.
یکی از دیپلماتهای این سازمان در این مراسم گفت: «رهبری قرقیزستان در حل و فصل مشکل افراد بی تابعیت، مثالی قابل توجه و عالی است که امیدوارم مورد توجه دیگران قرار گرفته و آن را سرمشق قرار دهند؛ همچنین به تمام کسانی که امروز تابعیت خود را دریافت کردهاند تبریک می گویم.»
بی تابعیتی بر زندگی میلیونها نفر در سراسر دنیا تأثیر میگذارد و اغلب آنها را از داشتن ابتداییترین حقوق و به رسمیت شناختن رسمی محروم میسازد. گزارشها حاکی از این است که حدود ۳.۹ میلیون فرد بی تابعیت در ۸۷ کشور جهان وجود دارند اما کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان بر این باور است که این آمار بسیار بیش از آن چیزی است که اعلام شده است.