تهران- ایرنا- معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه اکوسیستم نوآوری یک اکوسیستم پویا است گفت: از این رو نیاز به تنوع بخشی به خدمات حمایتی است از این رو بسته‌های حمایتی این صندوق یک بسته منفعل نیست و بر این اساس صدور ضمانت‌نامه بانکی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان‌ از ۶۰ روز به یک هفته کاهش داده است.

سیاووش ملکی‌فر روز یکشنبه در گردهمایی سه روزه شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه فناوری فضایی با اشاره به سابقه تأسیس صندوق‌های نوآوری و شکوفایی افزود: این صندوق یک صندوق نهاد عمومی غیردولتی و هیئت امنایی است و رئیس جمهور رئیس آن به شمار می‌رود.
وی با اشاره به خدمات این صندوق که شامل چهار دسته تسهیلات می‌شود اظهار داشت: نمونه سازی، سرمایه در گردش، لیزینگ، تأمین محل استقرار و اعطای ضمانت‌نامه از جمله تسهیلاتی است که از سوی این صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان داده می‌شود.
ملکی فر با تاکید بر اینکه رویکرد جدید این صندوق در برابر اکوسیستم نوآوری کشور منفعل نیست تاکید کرد: ما در رویکرد جدید تلاش داریم تا نسبت به توسعه فناوری‌های اولویت‌دار اقدام کنیم و برگزاری این گردهمایی نیز یکی از رویکردهای صندوق به شمار می‌رود، صندوق نوآوری و شکوفایی در همین راستا برگزاری ۱۰ رویداد فناوری را با سازمان فناوری اطلاعات شهرداری در دست اجرا دارد که این گردهمایی سومین رویداد از این دست رویدادهای فناورانه است.
وی کاهش صدور ضمانت‌نامه را به دلیل بازمهندسی صدور ضمانت‌نامه‌ها دانست و افزود: علاوه بر آن ما در رویکرد جدید در جهت کاهش تصدی‌گری اقدام کردیم و در این راستا حداکثر برون‌سپاری را در پیش گرفتیم و سعی کردیم تمرکزگرایی را رفع کنیم و از ظرفیت‌های استان‌ها بهره ببریم، در همین راستا نیز افزایش سطح حوزه تسهیلات را در برنامه کاری خود قرار داده‌ایم.
وی گفت: تسهیلات صندوق با نرخ ترجیحی، تسهیلات به صندوق‌های پژوهش و فناوری و تسهیلات بانکی از جمله سطوح حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی به شمار می‌رود و بر این اساس در گذشته شرکت‌های کوچک و بزرگ دانش‌بنیان برای دریافت حمایت‌ها در یک صف قرار می‌گرفتند اما در حال حاضر شرکت‌های کوچک دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات به سمت صندوق‌های پژوهش و فناوری هدایت و شرکت‌های بزرگ به سمت تسهیلات بانکی سوق داده می‌شوند که در آن سرمایه صندوق اهرمی شده است و همچنین شرکت‌های خلاق نیز می‌توانند از تسهیلات صندوق در قالب صندوق‌های پژوهش و فناوری استفاده کنند.
معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص تسهیلات ۲۶۹ میلیارد تومانی به ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری و اختصاص ۹۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری به صندوق‌های پژوهش و فناوری را از دیگر اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نام برد.
وی با بیان اینکه تلاش داریم تا شرکت‌های کوچک‌تر در کنار شرکت‌های بزرگ‌تر مشغول به فعالیت شوند تاکید کرد: علاوه بر آن تلاش می‌شود تا در زمینه فناوری‌های اولویت‌دار فعالانه‌تر عمل کنیم و برای آن برنامه‌های مشخصی را اجرایی کرده‌ایم.
ملکی فر برنامه حل چالش‌های راهبردی مانند آب، خشکسالی و پسماند را از دیگر اقدامات این صندوق بیان کرد و گفت: فناوری فضایی جزو حوزه‌های اولویت‌دار کشور است و امروز برای نخستین بار در این حوزه به صورت تخصصی گردهمایی صورت گرفته است.