سنندج - ایرنا - مایه کوبی دام علیه تب برفکی در کردستان از ابتدای تیرماه آغاز شده و پیش بینی می شود حدود ۹۰ درصد جمعیت دامی استان علیه این بیماری واکسینه شود.

مدیرکل دامپزشکی کردستان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تلاش‌های موفق و شبانه‌روزی تیم ستادی، اداری و غیر اداری اداره کل دامپزشکی کردستان در فاز اول مایه کوبی علیه تب برفکی، رضایت دامداران هزار و ۹۰۰ روستای این استان شده که دسترسی به آنان دشوار است.

مجتبی ورمقانی افزود: تنوع و تعدد دامداری‌های سنتی در روستاهای استان از اهمیت بسیار زیادی برای اقتصاد مردم منطقه برخوردار است، لذا پیشگیری از بروز بیماری تب‌برفکی در این استان با توجه به همجواری آن با مرز کشور عراق و کم توجهی در روستاهای آن کشور به مقابله با بیماری تب برفکی از جمله دلایلی است که اهمیت ممانعت جدی از بروز بیماری تب برفکی در دامداری‌های استان را دوچندان ساخته است.

وی با بیان اینکه صعب‌العبوری روستاهای این استان و در عین حال سنتی بودن دامداری‌ها مسئولیت و دشواری خدمت‌رسانی را موجب شده است، افزود: در سه سال اخیر عملیات پیشگیری از تب برفکی در دامهای سبک و سنگین به صورت رایگان انجام شده است.

ورمقانی اضافه کرد: امسال نیز با وجود فشارهای اقتصادی دشمنان جمهوری اسلامی و همچنین بارسنگین تبلیغات مخرب، با همکاری مسئولان ارشد استان و باور آنها نسبت به اهمیت پیشگیری از بروز این بیماری، اعتبار لازم جهت خدمت کاملاً رایگان به دامداران تامین شده است.

وی افزود: مایه کوبی فاز اول تب برفکی که در سراسر استان به صورت همزمان و از اول تیرماه سال ۹۸ با اولویت نقاط مرزی، گاوداری‌های صنعتی، نیمه صنعتی، دامداری‌ها، میادین دام، پرواربندی‌ها، اطراف کشتارگاه‌های دام و روستاهای پرخطر و پر تجمع دامی در حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد جمعیت دامی استان را بطور کامل پوشش می‌دهد، به مدت ۴۵ روز کاری در سراسر استان ادامه خواهد داشت.

ورمقانی با بیان اینکه در عملیات فاز اول ۳۲ گروه عملیاتی که بیشتر از نیروهای بخش دولتی دامپزشکی استان هستند، گفت: این گروه‌ها از واکسن‌های بسیار با کیفیت داخلی و وارداتی برای مایه‌کوبی دام‌های سنگین و سبک استفاده می‌کنند.

وی گفت: ۱۶۰ نیروی همکار خانم و آقا در حوزه‌های اداری و غیر اداری با ۸۰ نفر نیروی ثابت و مجرب مایه‌کوب مستقر در اکیپ‌ها که ۲۰ نفر هم به صورت دوره ای به این اکیپ اضافه می‌شوند.

مدیرکل دامپزشکی افزود: میزان واکسیناسیون دام‌ها در هفته اول گویای درک حجم گسترده و موفق عملیات برای هر فرد منصفی که در مناطق صعب العبور این مناطق فعالیت کرده باشد هست و این دستاورد ماحصل کار یک نفر نیست، بلکه دستاورد یک تیم خدوم و دلسوز در استان است که درک انسانی و مسئولانه‌ای از خدمت به دامداران دارند.

وی با بیان اینکه در هفته نخست در کل استان ۳۵۰ هزار راس دام سبک و۲۵ هزار راس دام سنگین به بیماری تب برفکی واکسینه شده اند، گفت: انجام حجم گسترده این عملیات، ماحصل همکاری تمام ارکان سازمان به صورت شبانه‌روزی در روستاهاست و این در حالی است که همکاران شبکه‌های دامپزشکی همزمان وظیفه نظارت بر بهداشت عمومی سازمان را نیز به شایسته‌ترین شکل ممکن انجام داده و به ضبط محموله‌های فاقد استانداردهای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور مبادرت ورزیده اند.

ورمقانی با بیان اینکه فاز نخست اجرای واکسیناسیون دامهای به تب برفکی بین ۱۰ تا ۱۵ مرداد ماه به پایان می‌رسد، اظهار داشت: در این زمینه فارغ از اعتبارات سازمان دامپزشکی، ۱۳۰ هزار دز واکسن تب برفکی برای واکسیناسیون رایگان دامهای سنگین نیز از محل اعتبارات استانی تامین اعتبار شده که ماحصل بازخورد و اعتمادی است که مسوولان استانداری به عملکرد اداره کل دامپزشکی استان داشته اند.

به گزارش ایرنا، در استان کردستان ۲ میلیون راس دام سبک و ۱۵۰ هزار راس دام سنگین موجود است.

۹۹۳۷ / ‏‬ ۳۰۳۴