مجید پاتو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال در مجموع ۵۰۰ کیلوگرم بذر یونجه در مراتع و زمینهای زراعی کمبازده این شهرستان کاشته شده که برای هر هکتار ۱۵ کیلوگرم بذر استفاده شده است.
وی اضافه کرد: این مقدار بذر به صورت رایگان در بین بهرهبرداران توزیع و با نظارت و راهنمایی کارشناسان منابع طبیعی در ۲ بخش مرکزی و خلیفان این شهرستان کاشته شد.
وی با اشاره به اینکه هدف از اجرای طرح کاشت بذر یونجه در مراتع، جلوگیری از تخریب و شستشوی خاک، کاهش روانآب و افزایش ذخیره آب سفرههای زیرزمینی است، افزود: این طرح در راستای جلوگیری از فرسایش خاک در مراتعی که تبدیل به دیمزارهای کم بازده شده اجرا میشود.
«پاتو» با بیان اینکه یونجه به عنوان ملکه گیاهان علوفهای، قابلیت تولید محصول بالایی دارد افزود: یونجه در شرایط سخت آب و هوایی نیز علوفهای با کیفیت بالا تولید میکند و علاوه بر تولید علوفه با تثبیت نیتروژن هوا را در خاک موجب حاصلخیزی آن میشود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: یونجه عمر طولانی بین چهار تا ۲۰ سال دارد و پس از پوسیدن بقایای آن تولید هوموس کرده و اراضی زیر کشت را غنیتر میکند.
پاتو با اشاره به اینکه در مهاباد مازاد دام به چرا وجود دارد، افزود: در این شهرستان ۱۷۰ هزار رأس دام مجاز به استفاده از مراتع هستند در حالی که هم اکنون سه برابر این مقدار دام در این شهرستان وجود دارد که انجام عملیات کودپاشی، بذرکاری و غنیسازی مراتع میتواند تا حدودی برای جبران استفاده بیش از توان مراتع مفید باشد.
وی گفت: بیش از پنج هزار بهرهبردار در مراتع مهاباد مشغول فعالیت هستند که سالانه بیش از ۸۰ هزار تن علوفه را از این مراتع برداشت میکنند.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/ ۲۰۹۳