دبیر اتاق تعاون استان کرمان با اشاره به اینکه وجود بخش تعاون در کشور سبب رونق تولید میشود افزود: تعاونیها ساختار و شکلی برای فعالیتهای اقتصادی هستند.
علی اصغر آخوندی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ساختار تعاونیها مبتی بر کار جمعی و عدالت اجتماعی است افزود: در بطن قانون آمده است در مجمع عمومی تعاونیها؛ هر شخص حق یک رأی را دارد که این مهم نشان از عدالت اجتماعی در تعاونیها است.
شرکتهای تعاونی کانون اجتماعها هستند
دبیر اتاق تعاون استان کرمان با بیان اینکه ساختار تعاونیها سبب مشارکت اجتماعی و اقتصادی مردم میشوند تصریح کرد: اینکه می گوییم بخش تعاون از پنج درصد باید به ۲۵ درصد برسد به دلیل این است که ۸۰ درصد مردم ایران میتوانند عضو با سرمایه گذاری های خرد خود عضو تعاونیها شوند و ۲۰ دیگر مردم در حوزه واردات و صادرات سرمایه گذاری کنند.
وی ادامه داد: زمانی اقتصاد مملکت رونق میگیرد که ۸۰ درصد جمعیت مردم را در قالب تعاونیها پوشش دهیم زیرا ساختار تعاون بر این اصل استوار است که سرمایههای خرد مردم در قالب یک شرکت تعاونی یک سرمایه کلانی را تشکیل دهد تا بتوانند در کنار هم فعالیت اقتصادی انجام دهند.
رونق تولید از طریق مشارکت مردمی صورت میگیرد
آخوندی شرکتهای تعاونی را مهمترین کانون های اجتماعی عنوان کرد و گفت: مشارکت مردمی در راستای رونق تولید از طریق تعاونیها شکل می گیرد و تا زمانی که مردم سرمایه های خرد خود را در عرصه تولید و کار اقتصادی وارد نکنند؛ رونق تولید محقق نمی شود.
وی با بیان اینکه شرکتهای تعاونی سبب ایجاد اشتغال پایدار در سطح جامعه میشود گفت: یکی از بزرگترین عیبهای شرکت تعاونیها عدم بهره بری است.
به گفته دبیر اتاق تعاون استان کرمان پایین بودن سطح آموزشهای مدیریتی و یادگیری فنون اقتصادی، معاملات و یا تسلط تعاونیها به قوانین از مواردی است که سبب کاهش بهره بری تعاونیها میشود
آخوندی تصریح کرد: تعاونیها برای انجام کار اقتصادی باید تمام قوانین بخش تعاون را آموزش ببینند تا بتوانند به رونق تولید در کشور کمک کنند.
تعاونیها در سیستم توزیع بهترین الگو هستند
دبیر اتاق تعاون استان کرمان گفت: هدایت سرمایه های خرد مردم به سمت شرکت های تعاونی نقدینگی را در کشور کاهش می دهد اما باید طراح های کارشناسی شده در این تعاونیها اجرایی شود.
وی تعاونیها را مناسب ترین سیستم های توزیع از بعد از انقلاب تاکنون دانست و گفت: در حال حاضر با ورود شرکتهای زنجیرهای بزرگ در سطح شهر تعاونیها به حاشیه رفتهاند که علت آن عدم به روز شدن تعاونیها است.
آخوندی با بیان اینکه تعاونیها در سیستم توزیع بهترین الگو هستند افزود: وزارت تعاون باید راه را برای شرکتهای تعاونی هموار کند.
تعاونیها تنها با مشارکت اجتماعی مردم شکل میگیرند
دبیر اتاق تعاون استان کرمان بیان کرد: دولت میتواند تعاونیهای تولیدی را با کار کارشناسی شده و باکمک استانداریها در هر شهر ایجاد کند و مردم را به سمت سرمایه های شهر سوق دهد که این مهم نیز میتواند به رونق تولید در کشور کمک کند.
وی با تأکید بر اینکه تعاونیها تنها با مشارکت اجتماعی مردم شکل میگیرند تصریح کرد: تعاونیها میتوانند سرمایههای مردمی را به بخش تولید وارد کنند که این مهم سبب رونق تولید در جامعه میشود.
آخوندی با اشاره به اینکه لازمه اعتمادسازی در حوزه تعاونیها شروع یک پروژه جدید است گفت: در کنار پروژه تعاونی مسکن مهر تعاونیهای دیگری از قبیل توسعه عمران شهری، فراگیر ملی و صندوقهای خرد مالی و توسعه روستایی عملکرد خوبی داشته اند که این مهم باید به مردم اطلاع رسانی شود.
شرکتهای تعاونی صادرکننده ایجاد شود
دبیر اتاق تعاون استان کرمان وجود بازاریابی فروش محصولات را یکی از مشکلات تعاونیها دانست و تصریح کرد: راهکار این مهم است که تعاونیها در بازارهای داخلی به سمت شبکه سازی و خوشه سازی پیش بروند.
وی با اشاره به اینکه تعاونیها در حوزه صادرات اطلاعات چندانی ندارند گفت: باید در سطح وزارتخانه به دنبال ایجاد شرکتهای تعاونی صادرکننده پیش برویم ومحصولات تعاونیهای دیگر را برای صادرات به صورت اعتباری گرفته شود تا سودی عاید خود و شرکت تعاونیها شود.
آخوندی با بیان اینکه اتاق تعاون وظیفه اش حمایت از بخش تعاون است بیان کرد: شرکت تعاونیها به راحتی نمیتوانند صادرکننده شوند و به تنهایی وارد صادارت شوند.
وی ادامه داد: راهکار دیگر برای صادرات تعاونیها این است که اتاق تعاونی را تقویت کنند؛ همانند اتحادیه تعاون روستایی در حوزه صادرات فعالیت کنند.
قانون بخش تعاون اجرایی شود
دبیر اتاق تعاون استان کرمان با اشاره به اینکه به دنبال اجرای قانون بخش تعاون هستیم تصریح کرد: ما نمیخواهیم قانون دیگری برای تعاونیها تصویب شود؛ همین قانونی که وجود دارد؛ اجرایی شود.
آخوندی با اشاره به اینکه در ماده چهار قانون بخش تعاون آمده است در مناقصات و مزایدهای دستگاههای دولتی در شرایط مساوی الویت با بخش تعاون است اما این قانون اجرایی نمیشود گفت: در بخش تعاونیهای توسعه عمرانی شهرستانی ما مشوقهای زیادی داریم اما هیچکدام اجرایی نمیشوند این یعنی اعتمادی به بخش تعاون وجود ندارد.
وی با بیان اینکه استاندار کرمان بخش تعاون را به عنوان مشاور خودش در امور اقتصادی نمیداند در صورتی که در سطح کشور اتاق تعاون، بازرگانی و اصناف به عنوان مشاور وزیر در تصمیم گیری ها هستند اما در کرمان به این مهم توجه نمیشود گفت: تنها جلسات با اتاق بازرگانی تشکیل میشود و علت حضور آنها را رصد بازار میدانند.
دبیر اتاق تعاون استان کرمان با بیان اینکه باید در نشست با مسئولان استان ساختاری پیاده سازی شود تا مردم در سطحهای مختلف بتوانند سهام دار شرکتهای تعاونی شوند افزود: اتاق بازرگان نماینده یک قشر مرفع جامعه هستند و تا زمانیکه جلسات به این سمت پیش سوق داده شوند؛ اقتصاد ما اقتصاد ملی و مقاومتی نمیشود.
آخوندی با اشاره به اینکه بهترین کار این است؛ سرمایههای خرد مردم را به سمت پروژههایی از قبیل فولاد، آبرسانی و سایر سوق داده شود تصریح کرد: با حمایتهای استاندار باید این مهم تحقق یابد و اطلاع رسانیها باید در بین عموم منعکس شود.
وی افزود: اتاق تعاون وظیفه خودش را نجات عامه مردم میداند اما اتاق بازرگانی وظیفه خود را دفاع از صادرکنندگان.
۹۸۹۵/ ۵۰۵۴