تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۶

سنندج - ایرنا - رئیس جهاد کشاورزی سقز گفت: این شهرستان با تولید 504 تن عسل رتبه اول این محصول در استان را دارد.

محمد نافع علایی نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سقز از لحاظ تعداد کندوی زنبور عسل با داشتن حدود ۶۰ هزار کلونی و با تولید ۵۰۴ تن عسل رتبه اول را در کردستان دارد و پتانسیل برای تولید بیشتر نیز فراهم است.

وی با بیان اینکه وجود شرایط آب و هوایی و مراتع مناسب از عوامل تولید بسیار خوب این مقدار عسل بوده است، افزود: علاوه بر وجود زنبورداران فنی و خبره در شهرستان، یکی از ظرفیت‌های اشتغال و تولید در بخش کشاورزی حرکت در مسیر توسعه زنبورداران است.

وی اضافه کرد: در راستای افزایش تولید عسل با انجام آموزش‌های عملی و مؤثر، در سال ۹۷، مبلغی بیش از هشت میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال تسهیلات برای ایجاد ۳۸ زنبورستان جدید به تعداد ۲ هزار و ۲۸۰ کلونی پرداخت شده است.

علایی نیا همچنین به توسعه گلخانه‌های سقز اشاره کرد و یادآور شد: ۱۱ واحد گلخانه در سقز وجود دارد و در این خصوص هم رتبه اول را در استان داریم که از این واحدها یک هزار و ۵۰۰ تن محصول کشاورزی همچون خیار و گوجه فرنگی تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه کشت گندم از کشت‌های اساسی بوده و بیشترین تولید بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است افزود: در سال زراعی گذشته کشاورزان شهرستان برای اولین بار موفق به کسب رتبه دوم استان، با تولید حدود ۲۱۵ هزار تُن گندم شدند.

علایی نیا گفت: از ۱۶۰ میلیارد ریال تسهیلات موجود در تمام بخش‌ها، جهاد کشاورزی سقز ۱۲۰ میلیارد ریال در قالب ۷۱ طرح توانسته است به کشاورزان روستایی تسهیلات پرداخت کند و سهمی در ایجاد اشتغال پایدار روستایی داشته باشد.

رئیس جهاد کشاورزی سقز با تاکید بر تولید محصولات کشاورزی، طیور و شیلات در سطح شهرستان اظهار داشت: در سال گذشته، ۲۱۵ هزار تن گندم، ۷ هزار تن حبوبات، ۷۰ هزار تن چغندر، ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن مرغ، یک هزار و ۸۵۰ تن تخم مرغ و ۲ هزار و ۱۵۰ تن ماهی تولید شده است که مجموع محصولات در سال گذشته ۳۶۰ هزار تن بوده است.

علایی نیا با تاکید بر توسعه دامداری‌های سنتی و صنعتی افزود: احداث و خرید دام در قالب گوسفند داری صنعتی و نیمه صنعتی به تعداد ۱۶ واحد، گاوداری صنعتی و نیمه صنعتی به تعداد هفت واحد، پرواربندی بره و گوساله به تعداد ۲ واحد، و تأمین ابزار مکانیزاسیون کشاورزی به تعداد ۱۹ مورد از جمله طرح‌های است که به بهره برداری رسید.

وی از زمینه‌هایی برای بهره برداری و بهینه کردن آبیاری به صورت اصولی اشاره و اضافه کرد: انجام آبیاری‌های نوین در سطح مزارع سقز به تعداد ۸۵ مورد در سطح ۳۰۰ هکتار است که در این بخش ۳۳ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض به مجریان طرح‌ها تخصیص داده شده است.

۷۳۴۵ / ‏‬ ۳۰۳۴