به گزارش ایرنا، محمد خداپرست روز یکشنبه در جریان بازدید نماینده اردبیل از دریاچه نئور افزود: از سال ۹۳ اقدامات اجرایی برای برگرداندن آن به حالت اولیه آغاز شده و امیدواریم با توجه به تکمیل مطالعات و تاکید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر این موضوع و کمک کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست، دریاچه به سمت احیا پایدار اکوسیستم پیش برود
او با بیان اینکه تالاب نئور بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار و جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست میباشد، اظهار داشت: مدیریت زیست بومی تالاب نئور با همکاری ارگانهای اجرایی ذیربط و جوامع محلی پس از تدوین و طرح در شورای برنامه ریزی استان عملیاتی خواهد شد.
خداپرست گفت: گونه مهاجم کاراس از عوامل اصلی تهدید تالاب نئور میباشد، این گونه در سال ۸۴ در دریاچه مشاهده و باعث تغییر در اکوسیستم، زنجیره غذایی و به تبع آن باعث از بین رفتن میگوی گاماروس، گونه شاخص دریاچه شد.
وی افزود: از سال ۸۸ نیز پرورش ماهی قزل آلا که در بحث تنظیم اکوسیستم تالاب و گردشگری تأثیر گذار بود بدلیل عدم توان رشد متوقف شده است.
وی بر لزوم رعایت ملاحظات زیست محیطی در اجرای طرحهای گردشگری و استفاده از پتانسیل جوامع محلی تاکید کرد.
رضا کریمی، نماینده مردم اردبیل و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی هم در این بازدید بر اهمیت حفاظت و حراست از تالاب حفاظت شده نئور و حفظ اکوسیستم آن با تعامل و همکاری ارگانهای ذیربط و جوامع بومی و محلی تاکید کرد.
او تاکید کرد که مسائل و مشکلات مرتبط به سد نئور و دغدغه رشد فزاینده جلبک و ضرورت لایروبی و ساماندهی سد از خواستههای اهالی منطقه و کشاورزان میباشد که در این زمینه حمایت خود را از برنامههای محیط زیست در راستای حفظ و بهبود وضعیت تالاب نئور و سایر تالابهای استان اعلام میکنیم.
دریاچه نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا واقع است و مساحتی بالغ بر ۲۱۰ هکتار دارد، عمق متوسط این دریاچه پنج متر است که در برخی مناطق عمیقتر میشود.
این دریاچه یکی از مناطق گردشگری استان اردبیل است.
۶۰۱۸/۶۰۱۶