به گزارش ایرنا، این جشنواره یکشنبه شب با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، مشاور امور بانوان و خانواده رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان اجرایی استانی و اقشار مختلف مردم آغاز به کار کرد و به مدت چهار روز و تا ۲۰ تیرماه امسال ادامه دارد.
استانهای شرکت کننده در این جشنواره آداب، رسوم، سنن، صنایع دستی، سوغات محلی و فرهنگها و آئینهای خود به ویژه در زمینه کوچ را در قالب بیش از ۱۰۰ غرفه و ۲۴ سیاه چادر در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میدهند.
در کنار این جشنواره کارگاههای تولید صنایع دستی عشایر از جمله گلیم، جاجیم و حصیر نیز برپا شده که به تنوع آن افزوده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در آئین افتتاح این جشنواره اظهار داشت: این استان به «پایتخت طبیعت ایران» معروف است و مردمان آن با خصوصیاتی از جمله دلیری، مهمان نوازی و غیرتمندی در کشور مشهور هستند.
حسین کلانتری بیان کرد: عشایر کهگیلویه و بویراحمد در تاریخ چند دهه گذشته، بخوبی از انقلاب و میهن اسلامی دفاع کردند و در آزمایشهای گوناگون، خود را نشان دادند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز از حضور و استقبال چشمگیر مردم در جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین (کوچ عشایر) قدردانی و بر لزوم پیگیری برگزاری چنین برنامههایی برای ایجاد نشاط و شادابی و توسعه و ترویج گردشگری در این استان تاکید کرد.
ولی تیموری بیان کرد: برگزاری چنین جشنوارههایی که در راستای توسعه گردشگری پایدار است حمایت میشوند و انتظار میرود با بهره گیری از این ظرفیتها، گامهای مؤثری در رونق اقتصادی و گردشگری کهگیلویه و بویرحمد برداشته شود.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: زندگی عشایر غیور کشور در سیاه چادرها و کوچ فصلی آنها به نقاط مختلف کشور برای دستیابی به شرایط بهتر در پرورش دام، تولید محصولهای لبنی و صنایع دستی کشور، نقش آنان را در خدمت به کشور برجسته کرده است.
غلام محمد زارعی افزود: این شهرستان دارای ظرفیتهای مختلف تولیدی، صنعتی و گردشگری است و معرفی ظرفیتهای آن به عنوان یک برند میتواند در توسعه گردشگری نقش تأثیرگذار داشته باشد.
وی ابراز داشت: در سال ۹۷ بیش از ۴ میلیون گردشگر از جاذبههای دیدنی این استان دیدن کردند که امید است با معرفی بیشتر ظرفیتهای کهگیلویه و بویراحمد تعداد بازدید سالانه گردشگران از ۱۰ میلیون نفر فراتر رود.
زارعی تاکید کرد: سرمایه گذاری در زمینه گردشگری هزینه نیست بلکه یک فرصت است که باید اقدامات بیشتری در این خصوص انجام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی آداب و رسوم، سبک زندگی عشایری و آشنا شدن مردم با فرهنگ اقوام و طوایف مختلف عشایر کشور است.
محمود باقری تصریح کرد: امروزه گردشگری بوم گردی و آداب و سنن اقوام به ویژه شیوه زندگی عشایری یکی از مهمترین جاذبههای مهم توریستی محسوب میشود که برگزاری این جشنوارهها در همین راستا و معرفی آداب، سنن و اقوام عشایری است.
وی افزود: نمایش نوع سرپناههای عشایری، موسیقی و شاهنامهخوانی ادبیات بومی و فولکلور، پخت غذاهای محلی و نمایش صنایع دستی از جمله برنامههای این جشنواره است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این جشنواره سبب شناخته شدن استان در سطح کشور و رونق گردشگری آن خواهد شد.
حدود ۱۲ درصد جمعیت افزون بر ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱ هزار خانوار و با جمعیتی معادل ۸۰ هزار نفر عشایر هستند.
جامعه عشایری کهگیلویه و بویراحمد با یک میلیون رأس دام سبک و سنگین ۳۵ درصد صنایع دستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکنند.
کهگیلویه و بویراحمد با ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهار فصل، مکانهای تاریخی و ویژگیهای مردم شناسی و آداب و رسوم و زندگی با صفای عشایری به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور در طول ایام مختلف سال آماده پذیرایی از مهمانان و گردشگران از اقصی نقاط کشور است.
براساس آمارها، این استان سالانه پذیرای بیش از سه میلیون نفر گردشگر است که تعدادی از آنان جهانگردان کشورهای خارجی هستند اما کمبود زیرساختهای تفریحی و رفاهی در سالهای اخیر سبب شده این فرصت بی بدیل برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد دود شود.
۹۸۶۸/۶۱۱۰