محمدعلی طالبی یکشنبه شب در آیین اختتامیه تجلیل از برترینهای سومین دوره کتاب سال استان یزد، (جایزه شهید صدوقی) افزود: استان یزد عنوانهایی متعددی همچون شهر میراث جهانی، دارالعلم و دارالعباده را نیز کسب کرده ولی عنوان یزد پایتخت کتاب ایران از یکی ارزنده ترین عناوینی است که به یزد داده شد.
وی افزود: یزد ظرفیت های زیادی در حوزه فرهنگی دارد یکی از این ظرفیت ها برگزاری جشنواره های فرهنگی است که به نویسندگان انگیزه داده و نقش تاثیرگذاری در گسترش فرهنگ مطالعه، نشر و کتاب دارد، باید با استفاده از این ظرفیتها برای کسب عنوان پایتخت کتاب جهان نیز برنامه ریزی شود.
استاندار یزد گفت: جشنواره کتاب سال یزد در جاهایی که کمبود وجود داشت، وارد شد و به کمک فرهنگ و ارشاد استان آمد و در جهت معرفی و شناسایی برترینهای یزد اقدام میشود که این حرکت قابل تقدیر است.
مدیرعامل خانه فرهنگ شهید صدوقی نیز در این مراسم، گفت: در پاسخ به فراخوانی که داده شد ،۶۹۷ اثر در دبیرخانه سومین دوره کتاب سال یزد وصول شد.
حجت الاسلام سراج الدین وحیدی افزود: در بررسیهایی که صورت گرفت، ۴۰۲ اثر انتخاب و به مرحله داوری نهایی راه یافت که در نهایت ۲۷ اثر انتخاب و به خانه کتاب وزارت ارشاد در تهران ارسال شد که توسط ۱۴ داور کشوری مورد داوری قرار گرفت.
دبیر سومین دوره کتاب سال یزد، جایزه شهید صدوقی اظهار داشت: سال گذشته ۴۳۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره واصل شد که با وجود افزایش سرسام آور نرخ کاغذ و برخی مشکلات نشر، امسال ۲۶۷ اثر بیشتر از سال گذشته به دبیرخانه رسید.
حجت الاسلام محمد صدوقی نیز در این مراسم گفت: کتابخانه های عمومی فقط نام عمومی را دارند و گاهی از جمعیت عمومی خالی است و ناشران باید از روش قدیمی خارج شده و در قالب انتشار کتابهای صوتی همراه با نسل امروز شوند وگرنه اگر با دنیا ارتباط نداشته باشیم و نویسندگان ما در فضایی بسته کتابهای کلیشهای منتشر کنند، راه بجایی نخواهیم برد.
حجت الاسلام محمد حسن معزالدینی امام جمعه موقت یزد نیز گفت: کتاب از مصادیق زکات است و یکی از راههای پند گیری و تکرار نکردن اشتباهات پیشینیان، خواندن کتاب است و اگر از کتاب و کتابخوانی فاصله بگیریم، ناچار همه اشتباهات پیشینیان خود را تکرار خواهیم کرد.
در این مراسم از ناشران و نویسندگان برتر با اهدای تندیس و لوح تقدیر تجلیل شد.
۷۵۳۷/ ۶۰۱۴/