شیراز- ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان وخانواده رئیس جمهوری در سفر به شیراز، بازدیدی از بند نسوان زندان مرکزی این شهر داشت که نتایجی همچون تسریع در رسیدگی به پرونده قضایی، تلاش برای بازگشت زنان به کانون خانواده از طریق کاهش روزهای زندان و نیز آزادسازی زنان زندانی جرایم غیرعمد با کمک خیران از جمله آن‌هاست.

پنجمین نشست منطقه‌ای تشکل‌های اجتماعی زنان و خانواده که از شنبه به مدت چهار روز در شیراز آغاز به کار کرده است، با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری آغاز شد؛ اما دستاوردهای آن برای بانوان استان فارس فراتر از سفری یک روزه بود.

ابتکار جز افتتاح این نشست ویژه که در آن نمایندگانی از استان‌های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان نیز حضور داشتند از روند مهارت‌آموزی زنان سرپرست خانوار در سازمان فنی و حرفه‌ای فارس و نیز بند نسوان زندان مرکزی شیراز بازدید کرد.

بازدیدی کم‌سابقه؛ اما پربازخورد

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس در گفت‌وگو با ایرنا بازدید معاون رئیس جمهوری را از زندان زنان مثبت ارزیابی کرد و این رویداد را که با همراهی استاندار فارس نیز صورت گرفت کم‌سابقه توصیف کرد.

سیده معصومه دستغیب ابراز داشت: با هماهنگی دفتر امور بانوان و خانواده و اداره کل زندان‌ها و دادگستری استان فارس شاهد حضور معاون رئیس جمهور از وضعیت زنان زندانی بودیم.

وی مهم‌ترین هدف از این بازدید را گفت‌وگوی نزدیک با زنان زندانی و شنیدن مشکلات آنان عنوان کرد و گفت: در این دیدار صمیمانه از چرایی زندانی‌شدن زنان پرسیدیم، وضعیت فرزندان آن‌ها را در نبودن ان‌ها در خانواده جویا شدیم؛ از طرفی تعدادی از مادران دارای فرزند نیز در زندان‌ها به سر می‌برند که شرایط کودکان آن‌ها در مهدکودک زندان مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس با بیان اینکه تعداد مادران دارای فرزند خردسال در زندان شیراز اندک است، اظهار داشت: با این حال، آگاهی از اوضاع همین تعداد اندک نیز اهمیتی ویژه دارد و خوشبختانه در این بازدید مورد توجه واقع شد.

دستغیب بیان کرد: این بازدید در اتاق زنان زندانی صورت گرفت و بسیار صمیمانه و نزدیک بود؛ بدین‌ترتیب آنان نیز مهم‌ترین مسائل و مشکلات خود را از نظر روحی و عاطفی بر اثر نبودشان در خانواده مطرح کردند و مشکلات فرزندان آن‌ها هم در غیبت مادرانشان بازگو شد.

این مقام مسئول با اشاره به فراهم‌شدن امکان آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای در زندان شیراز، خاطرنشان کرد: کارگاه‌ها و نحوه آموزش به زنان زندانی از مسائل مورد توجه در این دیدار بود؛ دغدغه‌های زندانیان درباره اشتغال و عدم برخورداری از مهارت‌های اشتغال‌آفرینی مطرح شد.

وی همچنین عنوان کرد: به محل ملاقات زنان زندانی با همسرانشان، آشپزخانه زندان و کتابخانه بند زنان نیز توجه شد و برنامه‌های فرهنگی زندانیان و چگونگی گذران اوقات فراغت آنان از مسائلی بود که معاون رئیس جمهور با گفت‌وگویی مستقیم از آن‌ها آگاه شد.

تلاش‌ها برای کاهش زنان زندانی ادامه دارد

دستغیب این بازدید را برای زنان زندانی بسیار مهم و منحصر به فرد دانست و بیان داشت: براساس این رویداد مسائل و مشکلات زنان زندانی طبقه‌بندی می‌شود و در جلسات مختلف بررسی خواهد شد؛ همچنین با توجه به اینکه دفتر امور بانوان استانداری طرحی را برای آزادسازی زنان زندانی با جرایم غیر عمد اجرایی کرده است، چگونگی تلاش‌ها برای کاهش تعداد زنان زندانی نیز مدنظر است.

وی با تاکید بر ضرورت حضور بانوان در کانون خانواده، خاطرنشان کرد: افزون بر این در تلاش هستیم درصورتی که مقدور باشد زمان حضور زنان در زندان را کاهش دهیم و اگر نیاز به طی مراحلی برای بررسی پرونده آن‌هاست، تسریع در مراحل به‌منظور کاهش روزهای حضور زنان در زندان پیش‌بینی خواهد شد.

دستغیب با بیان اینکه دلایل زندانی‌شدن زنان و مردان با یکدیگر تفاوتی ندارد، ابراز داشت: بروز جرایم غیرعمد همچون ورشکستگی و سو استفاده‌های مالی منجر به زندانی‌شدن تعدادی از بانوان شده است که باید هرچه سریع‌تر برای بازگشت آنان به خانواده تلاش کرد.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در حاشیه این بازدید از پیگیری‌ها برای انتقال زنان دارای فرزند به زندان باز براساس سخن گفت؛ همچنین به ضرورت بازپروری زنان زندانی برای بازگشت به جامعه تاکید کرد و از تلاش‌ها درخصوص اجرای دستبند و پابند الکترونیکی برای زندانیان زن واجد شرایط خبر داد که آمادگی اجراشدن آن با همکاری و تأیید قوه قضائیه وجود دارد.

۹۸۸۵ / ۲۰۲۷