کرمان - ایرنا - بیان و اشتراک گذاری هوشمندانه تجربیات دفاتر تسهیلگری در شبکه های اجتماعی می تواند ضریب اقدامات این دفاتر را افزایش داده و سبب همراهی بیشتر مردم و خیرین با این دفاتر شده و مهم تر آنکه ترمیم سرمایه های اجتماعی را به دنبال دارد.

به گزارش ایرنا، معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در نشست مدیران و کارشناسان دفاتر تسهیلگری کرمان با تاکید بر اینکه استان کرمان می تواند تجربیات خود در حوزه دفاتر تسهیلگری را در عرصه های بین المللی به اشتراک گذاشته و در این زمینه پیشرو باشد، ادامه داد: می توانیم با نهادهای بین المللی نیز این تجربیات را به اشتراک گذاشته و حتی منابع بین المللی را برای توسعه فعالیت های دفاترتسهیلگری در محلات جذب کنیم.

"تسهیل گری در نوسازی بافتهای فرسوده و محلات حاشیه نشین به معنی اطلاع رسانی، آگاهی بخشی، جلب مشارکت ساکنان در اجرای برنامه های نوسازی، آموزش، توانمندسازی و به طور کلی تمامی اقداماتی است که در طول زمان و با حضور موثر ساکنان این مناطق، منجر به بهبود وضعیت زندگی در اتمام ابعاد آن در یک محدوده گردد. "

تقی رستم وندی یادآور شد: پروژه ایجاد دفاتر تسهیلگری موضوعی نیست که برای نخستین بار در کشور ایجاد شده باشد بلکه الگوهای جهانی مشابه آن در دنیا وجود داشته و تجربه شده است و کار این دفاتر در تراز یک کار جهانی تلقی می شود و باید به بزرگی و عظمت کار واقف باشیم.

معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه با ایجاد دفاتر تسهیلگری نهادسازی صورت می گیرد، تاکید کرد: کارهایی که منجر به نهادسازی می شود اینگونه نیست که در مدت زمان کمی مانند یک یا دو سال نتیجه آنها مشخص شود.

رستم وندی گفت: کارهای اجتماعی و حوزه علوم انسانی مسائل زمان بر هستند و شکیبایی بیش از حد نیاز دارد و باید با تلاش انسانی بسیاری از مشکلات را کاهش داد.

وی با تاکید بر اینکه با فعالیت دفاتر تسهیلگری، جریان سازی اجتماعی در حال رخ دادن است و کارهای بزرگی در این حوزه انجام شده، ادامه داد: دفاتر تسهیلگری تاکنون پایه گذاری نهاد ملی و جریان سازی اجتماعی را انجام داده اند و اقدامات انجام شده در حوزه جریان سازی در بین اقشار مردم موثر بوده است.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور عنوان کرد: دفاتر تسهیلگری در تغییر نگرش و تغییر روابط جمعیت و مناسبات اجتماعی مردم نقش اثرگذار و ارزشمندی داشته اند و پیامد این اقدامات ترمیم سرمایه های اجتماعی در این مناطق است.

رستم وندی گفت: با تداوم طرح دفاتر تسهیلگری ظرف دو یا سه سال آینده سرمایه اجتماعی محلات تحت هدف دفاتر تسهیلگری ترمیم می شود.

وی از جامعه ایرانی به عنوان جامعه ای تاب آور و مقاومتی تبدیل شده است، تاکید کرد: با وجود مشکلات اقتصادی در کشور، مردم به رغم آنکه ناراضی هستند و گلایه دارند، وضعیت را درک کرده و با نظام همراهی می کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور گفت: به رغم آنکه احساس می شود همه دستگاهها پای کار نیامده اند اما دفاتر تسهیلگری برای ایجاد هماهنگی بین دستگاه های مهم کارهای بسیار خوبی را انجام داده اند.

رستم وندی افزود: ظرف یک سال و نیم فعالیت دفاتر تسهیلگری نگاه های دستگاه های اجرایی به این دفاتر تغییر کرده است و این دفاتر در کاهش جلوه های عیان و مخفی آسیب های اجتماعی نقش به سزائی داشته اند.

وی بیان کرد: حدود ۷۰۰ نفر در دفاتر تسهیلگری در سطح کشور مشغول فعالیت هستند که در حقیقت سرمایه عظیمی از نیروهای تحصیل کرده، مجرب، دارای دانش و انگیزه و متخصص را برای کشور فراهم کرده است.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور گفت: در حال حاضر را ه مشخص است و ابهامی در شرح وظایف و مسئولیت های دفاتر تسهیلگری وجود ندارد و طرح مورد نیاز برای کاهش آسیب های اجتماعی از آسمان نازل نمی شود و راه کاهش آسیب های اجتماعی کارهایی شبیه تاسیس دفاتر تسهیل گری است و در کنار این دفاتر می توان کارهای دیگری را نیز انجام داد که با هم افزایی به کاهش آسیب های اجتماعی منجر شود.

رستم وندی با اشاره به این مطلب که آسیب های اجتماعی با انجام کارهای محله محور دفاتر تسهیل گری کاهش می یابد، تاکید کرد: نوآوری اجتماعی یکی از نیازهای کنونی است و از آنجا که کار دفاتر تسهیلگری در حال حاضر به یک چارچوب مشخص رسیده است، این دفاتر باید با نوآوری روزانه به سمت کارهای اثرگذارتر حرکت کنند.

وی ادامه داد: دفاتر تسهیلگری در حوزه جذب و جلب کودکان و نوجوانان باید با جدیت بیشتری تلاش کنند زیرا جذب و نجات این قشر از سوی دفاتر تسهیلگری و ارائه آموزش های لازم به آنها موجب می شود که در سناریوی خروج دفاتر تسهیلگری از محلات، جانشین هایی تربیت شده در این محلات حضور داشته باشند که کار این دفاتر را دنبال کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور تصریح کرد: بازکردن پای بنیاد برکت، بنیاد علوی، سپاه بسیج و استفاده از ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادهایی که می توانند به دفاتر تسهیلگری کمک کنند، در توسعه اجتماعی این محلات تاثیر به سزایی دارد در این رابطه صرفاً اجرای کارهای عمرانی مد نظر نیست.

۷۴۴۰/‌‬ ۵۰۵۴