خسرو حسنپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال قبل از شروع فصل برداشت، دستگاههای کمباین این شهرستان توسط کارشناسان فنی مورد ارزیابی و نظارت قرار گرفتند و دستگاههایی که مشکلی از نظر ریزش دانه، عملکرد تیغه، خرمن کوب و … نداشتند، گواهی معاینه فنی دریافت کردند.
وی اضافه کرد: در طول مدت برداشت نیز هر دستگاه کمباین یک یا ۲ نوبت دیگر توسط کارشناسان فنی جهاد کشاورزی مورد ارزیابی قرار میگیرد و در صورت داشتن مشکل فنی در زمینه برداشت محصول، از فعالیت آنها جلوگیری میشود.
وی با اشاره به مشارکت بیش از ۱۰۰ دستگاه کمباین در برداشت گندم در این شهرستان افزود: پنج تیم فنی نیز توسط مراکز خدمات جهاد کشاورزی این شهرستان راه اندازی شده که در طول ایام برداشت محصول بر عملکرد دستگاههای کمباین روی مزرعه نظارت میکنند.
وی گفت: با شروع فصل برداشت گندم در این شهرستان در مجموع ۲۵ هزار لیتر سوخت یارانهدار در اختیار کمباینداران قرار گرفت که این روند تا پایان فصل برداشت ادامه دارد و هر ۱۵ روز ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر سوخت به هر دستگاه کمباین داده میشود.
حسنپور با اشاره به نرخ تعرفه سراسری هزینههای برداشت گندم در هکتار نیز اظهار داشت: این نرخ با توجه به نوع دستگاه و آبی یا دیم بودن مزرعه متغیر بوده و لازم است کمباینداران با توجه به نرخهای مصوب کار برداشت گندم را انجام دهند.
وی افزود: امسال ۸۰۰ دستگاه دروگر نیز در زمینهای شیبدار این شهرستان کار برداشت محصول گندم را انجام میدهند که از سهمیه سوخت یارانهدار استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه مهاباد جز شهرستانهای برتر آذربایجانغربی در بحث ادوات کشاورزی است، اضافه کرد: مکانیزاسیون موجب افزایش توان در مزارع و باغها شده و علاوه بر آن افزایش کیفیت، کاهش ضایعات و اقتصادیتر شدن تولید را در پی دارد.
حسنپور ضریب مکانیزاسیون در این شهرستان را ۱.۱ اسب بخار در هکتار عنوان کرد و گفت: این ضریب از میانگین کشوری بیشتر است.
مکانیزاسیون کشاورزی به معنای استفاده از ادوات مکانیکی و فناوری در زراعت است که با تأثیر چشمگیر بر افزایش بهرهوری کشت و کار، نقش مهمی در توسعه کشاورزی و حرکت به سوی توسعه پایدار دارد.
در سال زراعی جاری از مجموع ۴۹ هزار هکتار مزارع گندم در مهاباد، ۴۴ هزار و ۴۰۰ هکتار آن به صورت دیم و چهار هزار و ۷۰۰ هکتار نیز به صورت آبی کشت شده و پیشبینی اولیه برداشت از این اراضی بیش از ۱۰۰ هزار تُن محصول است.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/ ۳۰۷۲