کاکایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران ورود بخش خصوصی برای برگزاری جشنوارههای شعر را بسیار ارزشمند دانست و گفت: باید ورود بخش خصوصی در برگزاری رویدادها و فستیوالهای ادبی را به فال نیک گرفت.
وی افزود: خوشبختانه در سالیان اخیر، ارزیابی و سنجش کارنامه ادبی شاعران و نویسندگان و سیر خلاقیت و نوآوری در آثار و تولیدات ادبی رو به رشد است و در مسیرهای متفاوت این رشد و شکوفایی، نیاز به ارزیابی و نقد، بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
این شاعر و ترانه سرا در ادامه گفت: شعر در دورههایی که بحرانهای اجتماعی بیشتر میشود تقریباً از جهت شکل و فرم بی نیاز از نقد است و تنها معناگرایی در آثار، مطرح شده و اهمیت مییابد، اما در دورههایی که به افول معناگرایی میرسیم فرم برجسته میشود و نیازمندی به نقد و ارزشیابی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
کاکایی افزود: برنامهها و فستیوالهای ادبی در این شرایط میتواند مهمترین مرجع برای جوانانی باشد که به تولید آثار ادبی روی میآورند و به دنبال شاعران و معلمانی هستند که آثار آنها را نقد و بررسی کنند.
وی به برگزاری اجلاس جهانی شاعران هم سرا از سوی بخش خصوصی اشاره کرد و ادامه داد: این اجلاس جمعیت شاعران آزاد در بهترین شکل ممکن میتواند محلی برای ارزیابی طیفهای متنوعی باشد که به خلق شعر در سرتاسر کشورهای فارسی زبان مشغولند. این آرمان و ایدهآل و هدف این اجلاس است و امیدوارم که در آینده نزدیک محقق شود. اما تا همینجای کار هم تلاش دستاندرکاران و سیاستگزاران این حرکت در راستای حرفهای برگزار شدن اجلاس قابل تقدیر است.
این شاعر معاصر که ترانه بسیاری از تیتراژ سریالهای تلویزیونی از او در خاطرمان مانده در ادامه اشاره کرد: تعداد آثاری که در سایت ثبت شده از جهت کیفی و کمی قابل توجه است و به نظر میرسد که جشنوراهها مورد توجه نسلِ جوان و به ویژه اهل کتاب قرار گرفته است.
بر اساس گزارش دبیرخانه این اجلاس تعداد دوهزار و ۳۴۶ اثر در تارنمای هم سرایی ثبت شده که از میان آنها یکهزار و ۷۲۱ اثر در مرحله اولیه انتخاب و از میان آنها ۳۰۷ اثر به مرحله داوری رسیدند.
کاکایی در پایان گفت: به نظر میرسد در کنار برگزاری و رقابت آزاد بین شاعران، برپایی کارگاههای آموزشی برای آموزش شیوهها و فنون هم ضرورت دارد به ویژه در دوره معاصر و سالهای اخیر که نیاز به آموزش این مباحث به شدت احساس میشود. امیدوارم در کنار این اجلاس و جشنواره نسبت به تولید و چاپ آثار شاعران جوان و همچنین برپایی کارگاههای آموزشی هم توجه شود.
پنجمین اجلاس جهانی شاعران هم سُرا و چهارمین نشست جمعیت شاعران آزاد ایران روز یکشنبه ۲۳ تیرماه ۹۸ با حضور اهالی شعر و ادب در سالن همایشهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.