براساس آمار منابع رسمی از ۲ دهه گذشته تاکنون حدود ۳۵ هزار ویلا به شکل غیر مجاز در غرب مازندران ساخته شد.
حسین حسننژاد روز دوشنبه در همایش دهیاران غرب مازندران در نوشهر افزود: این استان از مواهب الهی مانند باغهای چای، جنگل، روستاهای بکر و سرسبز و نیز دریا برخورداراست و به جای آنکه از این ظرفیتها در حوزه ایجاد درآمد پایدار و اشتغال استفاده شود در حوزه ساخت وسازها و ویلاسازی استفاده می شود.
وی اظهار داشت: نکته دیگر آنکه با مراجعه به آمار و مستندات به این نتیجه رسیده ایم که بخش عمدهای از سهم اقتصاد حوزه گردشگری این استان برای ساخت هتلداری پیش بینی شده درحالی گردشگری این استان فقط در حوزه ساخت مراکز اقامتی مانند هتل و متل تعریف نشده است و چنین وضعیتی تبعات فراوانی به همراه دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران گفت که رونق اقتصاد گردشگری مازندران زمانی محقق می شود تا بتوان از باغهای چای، روستاهای سرسبز و بکر، دریا، جنگل و آثار تاریخی در حوزه درآمد و اشتغال پایدار استفاده کنیم و با ساخت هتل، متل و ویلاسازی ضمن آنکه بسیاری از فرصتهای شغلی را از دست خواهیم داد بلکه یک گام برای ضد توسعه این استان برداشته ایم.
حسن نژاد با ابراز نگرانی از توسعه و رشد ناموزون روستاها از دیرباز تاکنون در مازندران افزود: نتیجه چنین وضعیتی آن است که دهیاران به جای آنکه برای ترمیم و نوسازی شبکه های عمومی تلاش کنند بلکه سعی کرده اند برای ایجاد و توسعه شبکههای عمومی جدید برنامه ریزی و اقدام کنند.
وی ایجاد فرصتهای تغییر فرهنگ و مسائل سوء زیست محیطی را از دیگر تبعات و پیامدهای منفی ساخت وسازهای غیرمجاز در منطقه غرب مازندران معرفی کرد و ادامه داد: درحالی که قانون نیز به صراحت تبیین کرده که هر توسعهای باید با پیوست های فرهنگی و زیست محیطی همراه باشد.
معاون استاندار مازندران گفت که امروز باید در پی نوگرایی باشیم و برای توسعه این استان از ظرفیتهای مردمی مانند نخبگان بهره برد و اگر چنین تفکر و تصوری در این استان حاکم شود می توان مدعی شد که شاهد روحیه سازندگی و مشارکت مردمی خواهیم بود.
حسن نژاد افزود: اگر کرامت نهادهای مردمی حفظ شود در حقیقت به روحیه مشارکت پذیری مردمی در کشور کمک کرده ایم و امروز مهمترین اهداف و ماموریت مسئولان نیز باید در همین راستا باشد.
وی با اشاره به آنکه دهیاران از توانمندیهای بالایی در این استان برخوردارند، به آنها توصیه کرد از فرصت های حوزه کشاورزی، صنعتی و گردشگری بویژه گردشگری بوم گردی که دولت نیز توجه و اعتبارات خوبی برای تحقق این مهم پیش بینی کرده توجه داشته باشند.
استان مازندران بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت و بیش از سه هزار و ۵۰۰ روستا و آبادی دارد که ۴۵ درصد از جمعیت استان در این مناطق زندگی می کنند.
بر اساس آمارهای رسمی، مازندران افزون بر ۲ هزار و ۳۴۰ روستای بالای ۲۰ خانوار دارد که حدود ۲ هزار و ۱۵۰ روستا دارای دهیاری هستند.
۷۰۷۸/ ۱۶۰۲/۱۸۹۹