عضو هیات انتخاب فیلمهای کوتاه داستانی هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره اظهارداشت: زمانی ترجیح فیلمسازان سینمایی این بود که برای ساخت فیلم به روستاها بروند اما در ۲۰ سال اخیر خواسته یا ناخواسته سیر سینمای ما به سمت سینمای شهری سوق پیدا کرده که این موضوع هم حسن و هم عیب محسوب می شود.
امیرمهدی پوروزیری با اشاره به اینکه تمام درامها در شهر شکل میگیرد و به موضوع شهر و معضلات زندگی شهری در سینمای ایران پرداخته ایم، گفت: با این وجود به زیباییهای شهر و زندگی در آن نپرداختیم البته اینکه ترجیح میدهیم در فیلمها مشکلات را مطرح کنیم تا زیباییها، معضل کلی سینمای ماست.
وی افزود: من برخلاف بسیاری از افراد که میگویند باید برای آرامش به روستاها، کوه و جنگل برویم و در آنجا زندگی کنیم، معتقدم اگر بشر میخواست اینگونه زندگی کند هیچ وقت مدنیت شکل نمیگرفت بنابراین زندگی شهری زیباییهایی دارد که میتواند در لذت بردن انسانها از زندگی تاثیرگذار باشد.
این نویسنده و کارگردان با بیان اینکه اکنون ۸۰ درصد مردم در شهرها زندگی میکنند، اظهارداشت: متاسفانه سینمای ما در قالب های سینمای کوتاه، بلند، مستند و داستانی به موضوع زیبایی های زندگی شهری نمیپردازد مگر اینکه در یک اثر تبلیغاتی به درخواست ارگانی به آن پرداخته شود.
پوروزیری گفت: ستایش زیبایی زندگی در شهر باید جدی گرفته شود، اگر هدف فقط معرفی یک شهر باشد شاید یک جشنواره چندان موفق نباشد، ما باید برای شهرمان ابتدا یک ویژگی تعریف کرده باشیم و بعد سینما به سراغ آن ویژگی برود تا این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به ضرورت تولید آثار سینمایی در زمینه شهر و زندگی شهری به صورت سالانه افزود: متاسفانه وقتی میخواهیم شهرهایمان را در فیلمها نشان دهیم، عقبماندهترین بخشهای آن را برای جشنوارههای خارجی انتخاب میکنیم یا تصاویری را نشان میدهیم که برای آنها شبیه کارت پستال و حاوی تصاویر کلیشهای است که از ایران در جهان وجود دارد.
کارگردان سریال «شادآباد» با تاکید بر نمایش جاری بودن زندگی در شهر در آثار سینمایی گفت: تصور افراد خارج از کشور درباره ایران تنها به فیلمها و اخبار رسانه ها محدود میشود اما زمانی که آنان به ایران میآیند و با شهرهای ما مواجه میشوند، باور نمیکنند که در این حد اینجا زندگی جاری باشد بنابراین پرداختن به شهر، زندگی و انسان برای ما مهمترین مسئله است.
پوروزیری درباره برگزاری جشنواره فیلم شهر بیان کرد: زمانی که سینمای ما به سمت موضوع های شهری سوق پیدا کرده، جشنواره فیلم شهر میتواند برای جهتدادن به نگاه مردم و پرداختن به زیباییهای زندگی نقش مهمی را ایفا کند.
وی با بیان اینکه جشنواره فیلم شهر باید هدفمند با تولیدات که در راستای زیباتردیدن زندگی است، ادامه پیدا کند، افزود: فیلم باید مخاطب را به آنچه که قابل ستایش است رهنمون کند و باید به این قبیل فیلمها بیشتر بپردازیم.
کارگردان سریال «مینو» گفت: سینمای گردشگری یکی از منظرهایی است که جشنواره فیلم شهر میتواند به آن بپردازد.
پوروزیری در مورد سطح کیفی آثار این جشنواره اظهارداشت: به عقیده من در سطح کیفی آثار از نظر فنی مانند فیلمبرداری، تدوین، موسیقی خصوصاً فیلمبرداری و نورپردازی با بهترینهای سینمای دنیا فاصلهای نداریم.
عضو هیات انتخاب فیلمهای کوتاه داستانی هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر افزود: در بخش فیلم کوتاه و نیمه بلند از لحاظ فنی در بهترین سطح هستیم، کیفیت فنی فیلمهای ما بسیار بالاست و صورت و ظاهر آثار بسیار جذاب است.
پوروزیری بیان کرد: حتی در بسیاری از فیلمهای سینمایی ما با وجود استفاده از بازیگرهای حرفهای این سطح از کیفیت را نمیبینیم اما در بنا کردن قصهای که بتواند در زمان مناسب، قصه خوبی در فضای شهری در قالب فیلم بگوید با حد مطلوب فاصله داریم گویا سینمای ما از قصه گفتن میترسد!
هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر توسط مؤسسه تصویرشهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به دبیری هاشم میرزاخانی از ۲۶ تا ۳۱ تیر با شعار «شهروند مسئول، شهر سالم» در پنج بخش «مسابقه سینمای ایران»، «مسابقه سینمای بین الملل»، «مسابقه محله»، «مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران» و «جنبی» با شعار «شهروند مسؤول، شهر سالم» از ۲۶ تا ۳۱ تیر امسال در پردیس سینما گالری ملت برگزار میشود.
تهرام/۷۲۴۵//۱۳۴۸