سنندج - ایرنا - سال گذشته در بازرسی های به عمل آمده انواع دارو و مکمل های ورزشی غیرمجاز و قاچاق به ارزش ۲۹۴ میلیون و ۱۸۹ هزار ریال از باشگاه ها و مراکز فروش کشف شد.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان روز دوشنبه در نشست خبری دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کارگروه‌های این کمیسیون ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: در این مدت ۳۷۷ بازرسی از عطاری‌ها و مراکز فروش مکلمل های ورزشی و ۳۴۳ بازدید از باشگاه‌های ورزشی صورت گرفته است.

بابک قطبی با اشاره به اینکه آسیب کالاهای سلامت محور دوچندان است و علاوه بر آسیب‌های اقتصادی به سلامت جامعه هم آسیب می‌زند یادآور شد: مردم در صورت موارد قاچاق این کالاها را به سامانه تلفنی ۱۹۰ اطلاع دهند.

وی اضافه کرد: فرهنگ، دانش و سواد عمومی را باید ارتقا داد که جامعه بداند هر خرید ارزانی به ویژه در حوزه سلامت سود محسوب نمی‌شود و می‌تواند زیان جدی به سلامت برساند.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: در سال گذشته ۱۶ هزار و ۳۶۹ نفر به ویژه دانش آموزان از خدمات ۱۹۸ کارگاه برگزار شده بهره مند شدند.

وی با بیان اینکه برای تأیید اصالت کالاها می‌توان از طریق سامانه تی‌تک اقدام کرد افزود: استفاده از نرم افزار این سامانه، پیامک کد ۱۶ رقمی کالا به ۲۰۰۰۸۸۲۲ و استعلام از آدرس اینترنتی از راه‌های تأیید اصالت کالا است.

ارزش ریالی کالاهای کشف شده ۲۰ درصد افزایش یافت

رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرماندهی انتظامی کردستان نیز در این نشست گفت: طی سه ماه گذشته از ابتدای امسال میزان کشف سلاح جنگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۹۰ درصد افزایش یافته است.

سرهنگ افشین شاه حسینی اظهار داشت: در این مدت میزان کشف قاچاق چای خارجی، ۳۴۰ درصد، داروی غیرمجاز، ۲۶۷ درصد، پارچه، ۱۸۹ درصد، البسه ۳۶ درصد، لوازم صوتی و تصویری ۲۳۸، لوازم خانگی ۱۸۰ درصد، لوازم یدکی خودرو ۹۷۳ درصد، گوشی تلفن همراه ۱۰۶ درصد، افزایش و سیگار ۳۱ درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه در این مدت تعداد پرونده‌های بالای پنج میلیارد ریال ۲۸ درصد افزایش یافته است، اضافه کرد: ارزش ریالی کالاهای کشف شده هم ۲۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی یادآور شد: علاوه بر کنترل محموله‌های قاچاق موفق شدیم با افزایش رصدهای اطلاعاتی و فرا استانی، اطلاعات ۱۴ فقره پرونده قاچاق که اکثراً از خوزستان به مقصد تهران بارگیری شده بودند را در اختیار پلیس در استان‌های دیگر قرار دادیم.

خانوارهای مرزنشین هرکدام ۱۰ میلیون ریال سود فروش سوخت دریافت کردند

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی کردستان نیز گفت: مصرف بنزین ۱۴ درصد و مصرف نفت گاز سه درصد افزایش و مصرف نفت سفید چهار درصد و نفت کوره ۵۲ درصد کاهش مصرف داشته است.

فریدون یاسمی اضافه کرد: هر خانوار از ۲۷ هزار خانوار ساکن مرز این استان در بهار امسال از محل صادرات سوخت، ۱۰ میلیون ریال دریافت کرده است.

وی افزود: این خانوارها از زمان شروع این طرح تاکنون ۲۹ میلیون ۴۰۰ هزار ریال دریافت کرده‌اند.

شغل پایدار برای مرزنشینان ایجاد می‌شود

دبیر کمیسیوین مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان هم گفت: قصد داریم به جای پرداخت درآمد صادرات سوخت به مرزنشینان زمینه ایجاد شغل‌های پایدار را برای این خانوارها فراهم کنیم.

علی خداویسی اضافه کرد: صاحبان کالاهایی که به صورت خوداظهاری انبارهای خود را در سامانه ثبت کرده‌اند روند کار را پیگیری کرده تا تکلیف فعالسازی انبار در سامانه پس از تأیید انجام شود.

وی ضمن تکذیب وجود هر گونه گزارشی در مورد قاچاق گندم افزود: مراکز توافقی خرید قانونی نیست و باید با آن برخورد شود.

رئیس نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز گفت: در بهار امسال ۴۴۴ مورد بازرسی از واحدهای عرضه کننده سیگارت صورت گرفت و ۱۸۱ هزار و ۸۲۰ نخ و ۵۰ بسته تنباکو قاچاق کشف شد.

فرزاد سردارزاده اظهار داشت: چهار هزار و ۵۰۶ انبار در سامانه جامع انبار ثبت نام کرده‌اند که ۶۵۶ واحد تأیید شده و سه هزار و ۸۵۰ واحد در انتظار تأیید قرار دارند.

وی اضافه کرد: ۲۰۳ واحد انبار هم شروع به کار کرده و اکنون از طریق این سامانه رصد می‌شوند.

۶۱۰۸ / ‏‬ ۳۰۳۴