خلیل رضا روز دوشنبه در حاشیه پنجمین نشست کمیته اجرایی بنیاد علمی اکو در سالن اجلاس معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه اصفهان در گفت و گو با ایرنا افزود: ارتقای سطح درآمد و تامین منابع مالی پایدار پیشنیازی برای توسعه علمی و نیل به اهداف اکو است.
وی اضافه کرد: بدون برخورداری از ظرفیتهای اقتصادی، پیشبرد اهداف با کندی و سختی روبه رو می شود، بنابراین کشورهای عضو این موضوع را به عنوان یک راهبرد اساسی تلقی کنند.
این عضو اکو بر ضرورت توسعه سرمایه انسانی و ارتقای ظرفیت های علمی و فناوریهای نوین اشاره کرد و ادامه داد: تقویت ظرفیت های صنعتی در کنار پژوهشهای علمی باید از سوی دستگاه های مرتبط در کشورهای عضو اجرایی شود.
رضا، برگزاری نشست های تخصصی علمی با محوریت فناوریهای روز را زمینه ای اصلی برای توسعه پایدار کشورها دانست و خاطرنشان کرد: این نهاد پیگیری میکند که اجلاس، تحقیقات و پژوهشها در هر یک از کشورهای عضو، راه توسعه و دستیابی به پیشرفت و رشد در سایر کشورهای عضو رامحقق کند.
عضو کمیته اجرایی بنیاد علمی اکو با بیان اینکه برنامه های آموزش شهروندی اهمیت دارد، گفت: توسعه باید با تدوین طرحها و برنامه ها مرتبط با آموزش شهروندی همراه باشد.
وی همکاری این مجموعه با پارکهای علمی و فناوری در کشورها را مفید خواند و ادامه داد: در این زمینه حمایت از سوی پارکهای علم و فناوری و همچنین تبادل نظرات و نتایج تحقیقات و پژوهش ها می تواند راهکاری برای ارتقای علمی در هر دو مجموعه باشد.
رضا تاکید کرد: آموزشهای علمی باید بر مبنای روشهای نوین باشد تا از طریق آن بتوان به توسعه پایدار و درآمدزایی دست یافت.
این عضو اکو به ضرورت توسعه همکاریها اشاره کرد و گفت: برای این مقوله باید نقشه راه مشخص تدوین شود تا بر اساس آن کشورها چشم انداز فعالیتهای خود را ترسیم کنند، همچنین ما باید همکاریهای خود رابا دیگر کشورها و همچنین نهادهای بین المللی افزایش دهیم.
چهارمین اجلاس هیأت امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی آن روز دوشنبه در سالن اجلاس معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان آغاز شد.
در جلسه کمیته اجرایی این بنیاد در نشست صبح امروز در زمینه طرحهای علمی مشترک بحث و تبادل نظر شد و این نشست عصر امروز ادامه مییابد.
١۵ نفر از اعضا و بالغ بر ٣٠ نفر از مدیران و اعضا فردا سه شنبه در نشستهای مرتبط شرکت میکنند.
این رویداد روز سه شنبه با حضور وزرای علوم کشورهای پاکستان و ایران و همچنین دبیرکل اکو و هیأت بلند پایه کشورهای ادامه خواهد یافت.
انتخابات ریاست جدید بنیاد، بررسی و تبادل نظر برای مشکلات علمی این سازمان و همچنین بحث و بررسی درباره موضوع برنامه منطقهای علم و فناوری در حوزه اکو از دیگر برنامههای این اجلاس ۲ روزه است.
وی نقش دانشگاه اصفهان را در مدت ۲ سال اخیر در این بنیاد بسیار برجسته ارزیابی کرد و گفت: نشست روز اول اجلاس مربوط به کمیته اجرایی و در قالب کارشناسی و فعالیتهای بنیاد تهیه و تنظیم میشود.
بنیاد علمی اکو(ECOSF) سازمانی بیندولتی متشکل از ۱۰ کشور اسلامی شامل افغانستان، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و ایران است که هدف اصلی آن توسعه اقتصادی در منطقه اکو بر پایه ارتقا علم، فناوری و نوآوری است.
این سازمان با پوشش ۳۶۰ میلیون نفر که یک چهارم جمعیت مسلمانان جهان را تشکیل میدهد، بزرگترین تشکل اقتصادی جهان اسلام محسوب میشود.
چهارمین نشست هیأت امنای بنیاد علمی اکو (ECOSF) با حضور هیأتهای عالی رتبه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) به منظور بحث و تبادل نظر در خصوص سیاستگذاری و برنامهریزی فعالیتهای علمی این بنیاد در سطح منطقه برای ۲ سال آینده برگزار میشود.
این رویداد قرار است فردا سه شنبه با حضور وزرای علوم کشورهای پاکستان و ایران و همچنین دبیرکل اکو و هیأت بلند پایه کشورهای عضو ادامه یابد.
دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۵۰ عضو هیأت علمی و یکی از دانشگاههای برتر کشور است.
۶۰۲۰/۶۰۲۶/