تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸

سنندج - ایرنا - تابستان که فرا می رسد اوقات فراغت دانش آموزان هم آغاز می شود و در این ایام بیشتر کودکان و نوجوانان به ویژه در نقاط حاشیه شهرها بچه مسجدی می شوند و در کلاس های کانون های فرهنگی هنری مساجد شرکت می کنند.

سه هزار مسجد و مکان مذهبی در کردستان وجود دارد که از این تعداد در حدود ۶۰۰ مسجد، کانون فرهنگی هنری و کتابخانه فعال است که در ایام مختلف سال به ویژه تابستان کلاس های آموزشی و تفریحی برگزار می کنند.

طرح غنی سازی اوقات فراغت کانون های مساجد کردستان روز دوشنبه در مسجد کنعانی چهار راه انقلاب به همت کانون فرهنگی هنری این مسجد و دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان افتتاح شد.

مهران زندکریمی، پسری ۱۴ ساله که از کانون چهاریارنبی در این مراسم برای اجرای دف نوازی شرکت کرده بود به خبرنگار ایرنا گفت: از کلاس اول ابتدایی تاکنون در کلاس هایی که در مسجد برپا می شود شرکت می کنم.

وی اضافه کرد: کانون مسجد محله در هر سال ۲ بار اعضا و شرکت کنندگان در کلاس ها را به اردوی تفریحی اعزام می کند و هر پنجشنبه هم سالن ورزشی در رشته فوتبال برای پسران گرفته می شود.

وی اظهار داشت: برخورد و رفتار ماموستا مسجد و مسئول کانون به گونه ای با کودکان و نوجوانان خوب است که همه جذب ان شده و موجب شرکت بسیاری از افراد به درس فقه و حدیثشده است.

احسن گوران از دیگر نوجوانان حاضر در این مراسم نیز گفت: سال تحصیلی گذشته چون کار می کردم نتوانستم به مدرسه بروم اما امسال کلاس هفتم را به اتمام رساندم.

وی با اشاره به اینکه عموی او روحانی است، افزود: عمویم یکی از مشوق هایم در زندگی است و با تشویق های او حدود یک ماهی است که تحصیل فقه را آغاز کردم.

گوران اظهار داشت: ولی آرزو دارم در آینده وارد دانشگاه افسری شوم.

کانون های مساجد شرایطی ایجاد کردند تا والدین شرمنده فرزندانشان نشوند

زینب مرادی مادری که همراه دو فرزند دختر ۱۰ ساله و پسر ۷ ساله اش در این برنامه شرکت کرده بود، گفت: از وقتی که به همت کانون مساجد کلاس های هنری و ورزشی برگزار می شود می توانیم فرزندان خود را با خیالی راحت به این کانون بفرستیم.

وی با اشاره به اینکه شوهرش کارگر فصلی است، افزود: وجود این کانون ها در محله هایی که بیشتر ساکنین آن از نظر مالی زیاد توانایی ندارند، باعث شده کودکان این محلات هم از کلاس های اوقات فراغت بدون هیچ دغدغه پولی بهره مند شوند.

مرادی اظهار داشت: زمان کودکی ما فقط در مساجد کلاس قرآن بود و ما که خیلی تمایل به کارهای هنری داشتیم به دلیل نداشتن توان مالی قادر به پرداخت شهریه این کلاس ها نبودیم ولی امروز کانون های مساجد شرایطی ایجاد کرده که والدین شرمنده فرزندانشان نمی شوند.

شرکت ۲۹ هزار نفر در کلاس های اوقات فراغت کانون های مساجد

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان در این مراسم با اشاره به اینکه کلاس های غنی سازی اوقات فراغت در پایگاه های کانون های مساجد استان از امروز آغاز می شود، گفت: این کلاس ها در مناطق شهری تا پایان شهریور ادامه دارد.

کامل گلباغی با بیان اینکه بیشترین کانون های مساجد استان در روستاها دایر است، افزود: کودکان و نوجوانان روستا چون در تابستان درگیر کارهای کشاورزی و کمک به والدینشان می شوند بنابراین کلاس های کانون روستایی در طول سال دایر است.

وی اضافه کرد: در هر پایگاه غنی سازی اوقات فراغت ۲ کلاس ویژه دختران و پسران تشکیل می شود و در هر کلاس هم حداقل ۲۵ نفر حضور پیدا می کنند.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی وهنری مساجد کردستان یادآور شد: براساس بررسی ها و ثبت نامی های انجام شده پیش بینی می شود ۲۹ هزار نفر امسال در کلاس های کانون مساجد شرکت کنند.

کارشناس امور اوقات فراغت هم در این مراسم اظهار داشت: از جوانان و نوجوانانمان انتظار داریم همان گونه به زیبایی ظاهری خود توجه می کنند به باطن خود هم اهمیت دهند.

فاطمه شیرزادی افزود: روح و روان هر انسانی نیاز به تغذیه دارد که این مهم با کسب اطلاع و آگاهی و دانش میسر می شود.

وی اضافه کرد: در روزگاری که علم و تکنولوژی مدام در حال تغییر و پیشرفت هستند انسان هم باید برای توسعه فکری و ایمانی خود هم تلاش کند تا از قافله انسانیت عقب نیافتد.

مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری مسجد کنعانی هم اظهار داشت: در طول سال کلاس های ثابتی در خصوص روخوانی، روانخوانی، احکام، مفاهیم و قصه های قرآنی در این کانون برگزار می شود.

درخش علیمرادی افزود: برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در تابستان ها کلاس های دیگری هم چون گلسازی و نقاشی هم در این کانون دایر می شود.

وی تعداد شرکت کنندگان در کلاس های این کانون را ۲۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: از سنین مختلف در کلاس های کانون شرکت کننده داریم که بیشتر آنها را دختران و بانوان تشکیل دادند و تعدادی هم پسران زیر ۱۸ هم حضور می یابند.

کانون فرهنگی هنری مساجد در پر کردن اوقات فراغت سال هاست که پیشقدم شده و با برگزاری کلاس های قرآنی، هنری، ورزشی و تفریحی به ویژه در محلات حاشیه شهرها شادی و نشاط را در دل کودکان این مناطق ایجاد می کند.

۹۹۳۶ / ‏‬ ۳۰۳۴