«اکبر ترکان» در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به سیاستهای ترامپ علیه ایران و مدیریت رفتار و شیوه مواجهه با وی، اظهار داشت: ترامپ جزو رؤسای جمهوری است که میخواهد ۲ دورهای باشد اهمیت دارد که بدانیم اگر ترامپ در دور دوم هم به رئیس جمهوری انتخاب شود بدون نگرانی، بی محابا به ما ضربه میزند بنابراین باید هر کاری بکنیم که ترامپ انتخاب نشود.
وی اضافه کرد: با در نظر گرفتن موقعیت ترامپ باید تصمیم متناسبی گرفت. یکسال و چندماه به آغاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است و در این شرایط ترامپ میخواهد به جامعه آمریکا نشان دهد با فشارهای اقتصادی توانسته است ایران را تسلیم کند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه تاکید کرد: مراقب باشیم که تسلیم نشویم. در این مدت که ترامپ در پی تبلیغات انتخاباتی است ابزار و بهانهای مهیا نکنیم که او با اتکای به آن برای خودش در انتخابات ریاست جمهوری اعتباری کسب کند.
ترکان با بیان اینکه جامعه آمریکا مخالف جنگ است، یادآور شد: ترامپ وارد جنگ شود انتخابات را باخته است بنابراین ورود به جنگ به معنای واگذار کردن صحنه انتخابات است.
وی ادامه داد: اگر چه همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند جنگ نخواهد شد اما باید برای فشارهای اقتصادی با تدبیر مناسب راه حل پیدا کنیم تا بتوانیم این مدت را مقاومت کنیم.
وزیر پیشین دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار داشت: اگر ترامپ در دور دوم انتخاب شود شرایط برای ما سخت میشود و او به اقدامات گستاخانهتری رو میآورد با مراقبت از سیاستهای خودمان به انتخاب مجدد ترامپ کمک نکنیم.
برجام باید حفظ شود
ترکان درباره مخالفتهای برخی گروهها و اشخاص با برجام بدون در نظر گرفتن منافع ملی، گفت: به رغم آنکه آمریکا از برجام خارج شده، برجام هنوز هم توافق خوب و در جهت منافع کشور است که باید آن را حفظ و با آن کار کنیم.
وی افزود: ممکن است برجام خاصیتهای اولیه خودش را به دلیل خروج آمریکا نداشته باشد اما اینکه حمایت سیاسی اروپا و آژانس بین المللی انرژی هستهای را همراه داشته باشیم، از نظر افکار عمومی جهانی امری لازم و ضروری است.
سرپرست سابق معاونت امور بینالملل ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: منتقدان از همان ابتدا با برجام مخالف بودند و هنوز هم هستند. آنها در پی از میان برداشتن آن هستند که این موضوع به نفع کشور نیست. پیش از سال ۹۲ تحت شدیدترین تحریمهای سازمان ملل بودیم و شرایط بسیار سختی داشتیم در حالی که هم اکنون فقط آمریکا ما را تحریم کرده است.
وی یادآور شد: حسن روحانی از همان ابتدا با تئوری وارد دولت شد وی قبل از ورود به دولت، کتاب معروفش با عنوان "امنیت ملی و دیپلماسی هستهای" نوشته و مواضعش را بیان کرده بود یعنی اقدامات او اتفاقی نبود و با ورودش به دولت همان چیزهایی که در کتابش آورده بود را عمل کرد و در مذاکرات ۵+۱ به توافقی بسیار خوب رسید که باید این توافق باید حفظ شود. باید با پشیمان کردن آمریکا، او را وادار به بازگشت به برجام کنیم.
به گروگان گرفتن دولتها توسط احمدی نژاد
ترکان با بیان اینکه دولت احمدی نژاد، دولتهای پس از خودش را به گروگان گرفته است، گفت: وی مسائلی را برای دولتهای پس از خودش بوجود آورد که تا مدتها حل نمیشود. دولت وی ارقامی از بدهی به ارث گذاشت که همچنان باقی است و آثارش در اقتصاد ایران به شکل تورم بسیار بالا بروز میکند.
وی ادامه داد: احمدی نژاد برای مسکن مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان از پولهای بانک مرکزی که بدون پشتوانه است را برداشت کرد. بدهی دستگاههای مختلف به پیمانکاران هنوز باقی است و همچنین بدهی شرکتها به بانکها، از دولت قبل به ارث رسیده است.
مشاور عالی پیشین حسن روحانی عنوان داشت: احمدی نژاد درآمد سالهای آینده دولتها را حیف و میل کرده است بطوری که علی طیب نیا وزیر سابق اقتصاد و امور دارایی، بدهیهای دولت نهم و دهم را رقم بسیار بزرگی معادل یک هزار و ٤٤٠ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود. در کنار این مسائل پایمال کردن درآمد بشکهای ۱۴۰ دلاری نفت را هم اضافه کنید.
ترکان خاطرنشان کرد: احمدی نژاد صندوق ذخیره ارزی به ارث رسیده از دولت اصلاحات را هدر داد و برای دولتهای پس از خود بدهیهای بسیار بزرگی را خلق کرد که به شکل رسمی طیب نیا این آمار را با تفکیک و شاخههای مختلف اعلام کرد.
نقد آری، تهمت و فحاشی خیر!
ترکان درباره ترجیح مصالح زودگذر گروهی بر منافع ملی گفت: برخی جریانهای سیاسی کشور به جای توجه به دشمن اصلی، از دولت منتخب انتقاد میکنند در حالی که این عصبانیتها را باید بیشتر متوجه دولت ترامپ کنند. نمیخواهم بگویم دولت حسن روحانی را نقد نکنید، نقد بکنید ولی فحاشی نکنید! دروغ، تهمت و افترا بد است هدف نقد، خیرخواهی است. در هر مسألهای عدهای نقاط ضعف و قوت را بررسی میکنند و شاید هم راهکارهای اصلاحی هم ارائه کنند که کار بسیار خوبی است ولی تهمت، تخریب و فحاشی کار پسندیدهای نیست.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتقاد برخی گروههای اصلاح طلب از دولت برای بالا بردن سبد رأی خود در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: اگر این انتقاد به منظور خیرخواهی، اصلاح و بهبود عملکرد نباشد در آن خیر و ثوابی نیست و گناه است.
عضو مؤسس حزب اعتدال و توسعه افزود: اینکه گفته میشود اصلاح طلبان بدنه مدیریتی دولت را تشکیل میدهند قضاوت نادرستی است و جای بحث دارد چون با تغییر دولت همه مدیران عوض نشدند و فقط چند درصد آنها جابجا شدند.
جوانگرایی، به کارگیری مدیران باتجربه میانسال است
ترکان درباره مطالبه عمومی برای جوان شدن بدنه مدیریتی کشور، گفت: مدیران میانسالی با میانگین ۲۰ سال سابقه کار داریم که در دوران انقلاب بارور و کارآمد شدهاند و قابلیتهای خوبی دارند. در دوره زنگنه اول در وزارت نفت حدود ۵۶۰ تا ۵۷۰ تن از نخبگان و برجستگان دانشگاهی را استخدام کردیم. ۱۷۰ نفر آنها در نفت و گاز پارس به کار مشغول هستند الان همانها ۲۰ سال تجربه دارند و در این سالها کار کردند و به مراحلی عالی رسیدند.
وزیر پیشین راه و ترابری ادامه داد: جوانگرایی مدیران الزاماً به معنای آن نیست که سراغ افراد کم تجربه برویم. مردم فکر میکنند ما از مدیران جوان میخواهیم چشم پوشی کنیم. به کارگیری جوانان به معنای «صفر کیلومتر» کردن مدیران نیست بلکه به معنای به کارگیری مدیران میانسالی است که در انقلاب ساخته و باور شدهاند. البته مدیرانی که پا به سن گذاشتهاند باید در جایگاه مشورت قرار گیرند.
گفت و گو از کوروش خدابخشی