به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان روز دوشنبه در آئین افتتاح مجتمع گردشگری «دال دنا» شهر سی سخت در جمع خبرنگاران گفت: میزان پیشرفت فیزیکی این طرحها بین پنج تا ۹۰ درصد است.
وی افزود: یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طرح گردشگری نیز در کهگیلویه و بویراحمد آماده دریافت تسهیلات بانکی برای آغاز عملیات اجرایی است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور بیان کرد: ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار ملی از سوی این سازمان برای مرمت، بازسازی، توسعه و محصور کردن بافت تاریخی شهر دهدشت کهگیلویه و بویراحمد موسوم به بلاد شاپور اختصاص یافته است.
مونسان عنوان کرد: یکی از رویکردهای مهم دولت تدبیر و امید سرمایه گذاری لازم در حوزه گردشگری، آثار تاریخی و فرهنگی و جاذبههای طبیعی است.
وی ابراز داشت: کهگیلویه و بویراحمد به دلیل برخورداری از مناظر بکر طبیعی و آثار تاریخی متعدد جزو قطبهای مهم گردشگری کشور است.
مونسان گفت: میتوان از کهگیلویه و بویراحمد به عنوان بهشت طبیعت گردی در حوزه جنوب و جنوب غرب کشور یاد کرد.
وی اظهار داشت: دعوت میشود که مردم نقاط مختلف کشور از جاذبههای طبیعی و باستانی کهگیلویه و بویراحمد دیدن کنند.
علی اصغر مونسان از چند طرح گردشگری در شهر توریستی سی سخت بازدید کرد و عصر امروز نیز با سفر به شهر یاسوج از پنجمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین (کوچ عشایر) دیدن خواهد کرد.
این جشنواره ملی شامگاه یکشنبه و در آئینی با شرکت ۲۵ استان کشور در پارک ولایت شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد افتتاح شد و تا ۲۰ تیرماه ۱۳۹۸ نیز ادامه دارد.
شهر توریستی سی سخت مرکز شهرستان دنا در ۳۵ کیلومتری شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
بافت تاریخی شهر دهدشت در اسناد تاریخی بلاد شاپور نام دارد و با حدود ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بناهای تاریخی کشور و کهگیلویه و بویراحمد است.
این بافت تاریخی در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی ثبت شد و شامل ۲ هزار خانه، سه مسجد، سه حمام، هفت امامزاده، کاروانسرا و بازار بزرگ است.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهار فصل، مکانهای تاریخی، ویژگیهای مردم شناسی، آداب و رسوم به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی در ایام مختلف سال است.
بر اساس آمارها کهگیلویه و بویراحمد سالانه پذیرای بیش از سه میلیون نفر گردشگر است.
۷۵۳۵/۱۶۶۲