خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی روز س، شنبه گزارش کرد "مون" که قرار است در این هفته با شماری از مسئولان و صاحبان صنایع کره، راههای مقابله با این اقدام ژاپن را مورد رایزنی قرار دهد، گفت: ما هنوز دست به اتخاذ اقدامات متقابل نزده ایم.
وی ضمن هشدار شدید به ژاپن و درخواست از این کشور برای رفع این محدودیتها گفت: توکیو کاری کرده است که نتیجه آن رویارویی جدی در عرصه فناوری های پیشرفته برای تلفنهای هوشمند و تولید نیمه هادیها خواهد شد.
دولت ژاپن صدور سه قلم از کالاهایی را که در ساخت این تجهیزات بکار میرود به کره جنوبی ممنوع کرده و علت آن را حل نشدن اختلافات دو کشور در خصوص مسایل باقیمانده از جنگ جهانی دوم دانسته است.
رییس جمهوری کره جنوبی گفت که کشورش به سمت اقدامات مقابله جویانه نرفته است و اکنون ترجیح میدهد مساله از طرق دیپلماتیک حل و فصل شود اما نباید فراموش کرد که سیاسی کردن تجارت امری مذموم در همه دنیا محسوب میشود.
وی تاکید کرد که میخواهیم مساله با ارتباطات مناسبات و دیپلماتیک حل شود اما اگر ژاپن از اقدام خود عقب نشینی نکند و ضررهای زیادی متوجه شرکتهای خصوصی کره جنوبی کند آن زمان کرهای ها دست به اقدامات تلافی جویانه خواهند زد و هر کاری لازم باشد صورت خواهند داد و رویارویی از نوع این در برابر آن شکل خواهد گرفت که چالشهای زیادی ایجاد خواهد کرد و این چیزی نیست که کره جنوبی خواستارش باشد.
احتمال میرود که در روز چهارشنبه این هفته دستکم ۳۰ نفر از مسئولان بزرگترین شرکتهای فناوری پیشرفته کره جنوبی با رییس جمهوری و دیگر مقام های ذی ربط ملاقات کنند تا راههای مقابله با ژاپن اتخاذ شود.
از سوی دیگر هشتگ تحریم ژاپن از محبوبیت بیشتری در کره جنوبی برخوردار شده است و همزمان در نقاط مختلف کره جنوبی اعتراضاتی علیه توکیو برپا شده و مردم خواستار تحریم کالاهای ساخت ژاپن شده اند.
در ژاپن هم شرایط ظاهراً به نفع دولت است و تازه ترین نظرخواهی شبکه خبری ژاپن نشان می دهد که ۵۸ درصد مردم این کشور، از تدابیر محدود کننده صادراتی این کشور به کره جنوبی حمایت و ۲۴ درصد نیز با آن مخالفت کرده اند.