به گزارش روز دوشنبه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، در متن این پیام آمده است: «چهاردهم تیرماه سال جاری شاهد تحقق آرمانی بزرگ در عرصه مدیریت پایدار از جنگلهای کشور بودیم که حاصل زحمات چندین ساله متخصصان و دلسوزان حوزه منابعطبیعی، محیط زیست، میراث فرهنگی، کمیسیون ملی یونسکو، دانشگاهها و انجمنهای علمی و نهادهای مدنی است. لذا با اغتنام از این فرصت، ثبت جنگلهای باستانی هیرکانی را در فهرست میراث جهانی یونسکو به ملت شریف ایران و همه عزیزان و سروران به ویژه همکاران سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تبریک عرض مینمایم. قطعاً تحقق این امر در راستای عزم جدی جمهوری اسلامی ایران در نیل به مدیریت پایدار جنگل به ویژه حفاظت از جنگلهای هیرکانی بوده و حکایت از حضور و مشارکت فعال کشورمان در مجامع بینالمللی دارد.
ثبت جنگلهای هیرکانی در فهرست یونسکو، نه تنها یک رویداد بزرگ و مهم برای ما ایرانیان و علاقهمندان به سرسبزی میهن اسلامی است، بلکه نقطه عطف و آغاز فصلی جدید برای تمامی دستاندرکاران و دوستدران طبیعت برای پاسداشت از این گنجینه ارزشمند جهانی میباشد. جنگلهای هیرکانی که بازمانده دوران سوم زمینشناسی و عصر یخبندان است با داشتن ۱۵۰ گونه درختی و بوتهای بومی، ۲۹۶ گونه پرنده و ۹۸ گونه پستاندار واجد ارزشهای منحصر به فرد اکولوژیکی و زیستی و شاخصهای مدیریت پایدار جنگل است.
ثبت این جنگلها به عنوان یک ثروت ملی و گنجینه ارزشمند جهانی، همگان را به حفاظت و حراست عملی از این میراث گرانقدر تشویق و مکلف مینماید که نمود عینی آن اجرای طرح توقف بهرهبرداری و اعمال سیاستها و برنامههای حفاظتی و حمایتی از سوی دولت محترم در پاسخ به مطالبات به حق کارشناسی و فنی، از اوایل شکلگیری فرایند ثبت جنگلهای هیرکانی میباشد.
ضمن تبریک مجدد از کلیه متخصصان و علاقهمندان به حوزه جنگل از بخشهای مختلف دولتی و غیر دولتی، دانشگاهی و تحقیقاتی، انجمنها و نهادهای مدنی دعوت مینمایم تمام مساعی خود را جهت حمایت جدی از امر حفاظت از این سرمایه ملی و میراث جهانی در راستای تحقق مصوبه اخیر چهل و سومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو به عمل آورده و ما را در ادامه این راه همچون گذشته مورد حمایت و عنایت خود قرار دهند.»
جنگلهای هیرکانی با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلیداغ در شرق استان گلستان، در گسترهای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد. هفته گذشته با تائید کارشناسان «IUCN» در چهل و سومین اجلاس یونسکو، جنگلهای هیرکانی، نامِ دومین پرونده جهانی میراث طبیعی ایران را از آن خود کرد تا طلسمِ ۱۳ ساله ثبت جهانی این پرونده بالاخره شکسته شود.